Съдът отмени решението за запор на имуществото на Божков

Мотивите - липса на обоснованост и мотивираност
145
Съдът отмени решението за запор на имуществото на Божков
Снимка: БГНЕС

Административният съд в София отмени решението на НАП за запор на личното имущество на обвиняемия бизнесмен Васил Божков от миналата година.

Още по темата


Сред посочените от съда причини са липса на ясни данни за размера на това имущество в атакуваното постановление, собствеността на това имущество, доказателства, че длъжникът умишлено се освобождава от активи, липса на яснота дали възбраната затруднява съществено дейността и т.н.

При липса на обоснованост и мотивираност по отношение вида и размера на предполагаемите бъдещи публични вземания, отсъствие на данни за реалния обем на предходните обезпечения на същото задължение, наложената възбрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното постановление, формира извод за непропорционалност и несъразмерност“, посочва съдията, който е категоричен, че е „невярно“ твърдението за направен анализ на получените от Божков доходи, допълва bTV.

Решението е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: НАПсъдзапорбожков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В днешно време да си прокурор, или изобщо част от прокуратурата - доброволно да си подчинен на каскета, трябва да си много долна мaстия!
39
5
 
5
 
! Отговори
ПЛАЩАШ СИ преди 3 години
ПОЛУЧАВАШ АМНИСТИЯ.
38
2
 
17
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
ВСИЧКИ СЕ СЕЩАМЕ КАКВО СЛЕДВА , А ТО Е :Божков ще осъди България , както го направиха всички осъдени до сега , ПОРАДИ КОРУПЦИЯТА и НЕКАДЪРНОСТТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ .Не случайно ,... какви са всичките доклади на ЕК от ЕС за България , където са ЕДНАКВИ И СЕ СМЕНЯ САМО ГОДИНАТА :''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА ''!И накрая и резултатите : ''БЪЛГАРИЯ най-бедна и най-корумпирана държава ''!
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският съд е най корумпирания във вселената, не забравяте че Божков е милиардер.
36
2
 
12
 
! Отговори
alf преди 3 години
геше, тиквата и доган да се изкажат още сега
35
4
 
14
 
! Отговори
Юрист преди 3 години
Такива съдии са последната преграда срещу абсолютния произвол в тая държава!Молете се да ги има, иначе милиционерщината ще унищожи още хиляди съдби!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното доказателство, на това че в България нищо не е наред, защото сто хилядното котило потомствени корумпета и шуробадженакорушветчийски лапачи на държавна хранилка, не стават за нищо.
33
0
 
8
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 3 години
До АнонименПри положение на КОРУПЦИЯ И НЕКАДЪРНОСТ , придружена с КАЛИНКИ , какво се очаква !
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички наши съграждани работщви в Съда трб2а да бъдат уволнени. Съда да бъде реформиран и с нови хора. Да се действа ,бързо, мощно и сурово. Тея театри вече ни писнаха. Тотално неработеща система.
31
8
 
14
 
! Отговори
мхм преди 3 години
божков проговори и веднага махат запорите.. ясна е работата
30
12
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само в БГ за милиони няма закони...поредно доказателство, че съда може да бъде купен!
29
5
 
41
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Висока топка ви се оказа Божков, а ? :) Все пак е завършил приложна математика, а не милиционерско училище :) Абе къде е Гешев напоследък?
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следва ново искане за запор. :))))Това вече го говорихме още тогава, че сега зора е да не започнат да "изчезват" активи, докато се готви по-обстойното обвинение.Тва е дълга игра, не бързайте. :))))
27
14
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами резонно е, в Държава в която една от институциите е на Черепа и ген.Решетников, а преЦедната е техен фигурант, всичко е възможно ... Да метежът и Държавният преврат не успяха, но все пак разклатиха държавността в България и работата на институциите, което се отразява и на подобни решения, не случайно Пауновците, които сега са коалиционни партньори на БСП си разменяха еСеМеСи с Божков, в които той им обещаваше подкрепа, за да не е протеста им съвсем рехав ... !!!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков е ясно какъв е. Всички знаем. Но съдът не работи с общоизвестни мнения. Някой трябва да свърши много юридическа работа, за да се докажат фактите и обстоятелствата по предвидения в закона начин. Вероятно е било и възможно, защото законите са така направени, че в България всеки от нас е престъпник. Божков в пъти повече. Ама някой от некадърност е оплескал всичко.Гешев е позор!
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4epaГлyпако, утре някой прокурор, като реши да клeца женати и ти запорира мижавата заплата за измислени дългове за сто трилиона долара, пак ли така ще мислиш за съда, като отмени запора? Толкова сте прости, че си ядете собствените лaйна и им викате крем брюле.
24
3
 
17
 
! Отговори
АМИ СЕГА преди 3 години
ТИКВАТА и КАСКЕТА ще минат в режим на ВРЪЩАНЕ
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, сега протестърите да отидат пред съда.......
22
17
 
6
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ТРЯБВАШЕ ДА СТАЧКУВАТ СРЕЩУ СЪДА, А НЕ СРЕЩУ ГЕШЕВ... БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМ..... ЩОМ ВЪВ ВАРНА КОПЕЙКИН СУБСИДИЯТА СТАНА ВТОРИ НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ СМЯТАЙТЕ КОЛКО СМЕ УМНИ...
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега се пита , нарочно ли така са подготвили цялата процедура Гешевските хора , че да падне в съда. Или толкова си могат