Съдът отмени решението за запор на имуществото на Божков

Мотивите - липса на обоснованост и мотивираност
145
Съдът отмени решението за запор на имуществото на Божков
Снимка: БГНЕС

Административният съд в София отмени решението на НАП за запор на личното имущество на обвиняемия бизнесмен Васил Божков от миналата година.

Още по темата


Сред посочените от съда причини са липса на ясни данни за размера на това имущество в атакуваното постановление, собствеността на това имущество, доказателства, че длъжникът умишлено се освобождава от активи, липса на яснота дали възбраната затруднява съществено дейността и т.н.

При липса на обоснованост и мотивираност по отношение вида и размера на предполагаемите бъдещи публични вземания, отсъствие на данни за реалния обем на предходните обезпечения на същото задължение, наложената възбрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното постановление, формира извод за непропорционалност и несъразмерност“, посочва съдията, който е категоричен, че е „невярно“ твърдението за направен анализ на получените от Божков доходи, допълва bTV.

Решението е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: НАПсъдзапорбожков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се чудите,къде са "гнилите ябълки",каза го фредският посланник.В съда,как като стигне до съдии след няколко месеца и се отменят всички запори.Времето за което да се плати.
59
1
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
До Инфо , на ухо !Осман Октай ни осветли много точно , за кражбите на бизнес в Бг !
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61Чети бе човек, чети! Не вестниците! Чети официалните съобщения на страниците на ЕК и американското посолство!
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
58- ДА БЕ ГЕШЕВ БИЛ ОТКРАДНАЛ БИЗНЕСА НА ЧЕРЕПА- ОБАЧЕ И В МОЛДОВА ФИРМИТЕ НА ЧЕРЕПА СА БЛОКИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ЩОТО И ТАМ КРАЛИ- ТАМ 85% ОТ ПЕЧАЛБАТА ТРЯБВАЛО ДА ПРИБЕРЕ ДЪРЖАВАТА, АМА ЧЕРЕПЧЕТО ТАКА ИЗВЪРТЯЛО НЕЩАТА, ЧЕ ПРИБРАЛО ТО ЧЕРЕПЧЕТО 85%- Е НЕ Е ЛИ ГЕНИЙ НА КРАДЦИТЕ!
56
1
 
5
 
! Отговори
Инфо , на ухо ! преди 3 години
''Хората говорят'' , че :И на А.Доган синът му ИМА ФИРМА ЗА ХАЗАРТНИ ИГРИ !Защо тогава и ''друг'' / в случая Божков/ да има СЪЩАТА ТАКАВА ?Не се ли оказва че се иска КРАДЕНЕ НА БИЗНЕС / и не само на Божков / ?''Де го чукаш , де се пука "?
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата лееека полееека си идват на мястото.Да видим дали интервютата от джипката ще се преместят да са от следствения арест?!
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
54- БОЖЕ, КОЛКО ФАЛШИВИ НОВИНИ ПУСКАШ! КОЙ ША ТИ СЪ ВЪРЖИ НА ГЛУПОСТИТЕ.
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55 Ти да видиш! Искаш да кажеш, че европейските интитуции, американските сенатори са подкупени от Божков или някой друг олигарх!?Боже опази!
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката започва да пада.
51
3
 
7
 
! Отговори
до 55 преди 3 години
До АнонименГешев е ВИНОВЕН за това , че МУ НАЛАГАТ И-З-Б-О-Р-Н-О , КОЙ БИЗНЕС ДА БЪДЕ ОТКРАДНАТ !Защо не кара наред ОТ НАЧАЛО , ...И. КОСТОВ , ОВЧАРОВ ,... И Т. Н. ...И тогава може Гешев да очаква ПОДКРЕПА ОТ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД , ДАЖЕ И ОТ ЕС ...Това го доказа с факти и Осман Октай в неговите интервюта , които са подкрепени с ФАКТИ !РАЗБРАХТЕ ЛИ МЕ ???
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е,че сега не Баце от чекмеджето,а ние ще плащаме като осъди България.
49
3
 
12
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Нито познавам Божков , нито съм го срещал , тоя за мен е човекът ''Х" .Но като чета и виждам , че от КОМИСИЧТА ПО ХАЗАРТА КАЗВАТ ,...'' НИЕ НЕ ИЗПИПАХМЕ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА '' .Остава въпросът :В какво е обвинен законно , човекът ''Х'' / Божков/ , след като ЗАКОНЪТ Е БИЛ ТАКЪВ !?и ОЩЕ НЕЩО : От комисията искаха да ''променят'' закона за хазарта , по настояване на КХ , тогава Менда Стоянова го предложила НО ,.... ОСТАНАЛ-СЪЩИЯТ !Какво е виновен Божков за грешките, затова ще осъди България
48
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кампанията срещу Гешев се плаща пребогато от засегнатите милиардери, изкараха го най черния.
47
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, колко много шамари за Гешев! Първо Кьовеши му върна 7 гешовчета. След това Американските сенатори го подпукаха. Европейският съд му отмени всички заповеди за арест. Сега нашият съд отмени запора на имуществото на Божков! Европейската статистика обори статистиката му за престъпленията. Ужас безкрай! Какво ли още предстои?!
46
8
 
8
 
! Отговори
А КОЙ преди 3 години
КОЙ Е СЪДИЯТА???? ПРОВЕРЕТЕ МУ ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ!!! ОТНЯКЪДЕ СА ДОШЛИ МНООООООГО ПАРИ!!!
45
8
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Проблемът в българското правосъдие не се корени в Прокуратурата, нито в Следствието, а единствено в Съдът, там е пълно със съдии като този дето разреши на задържаният Малинов, да отиде в рассия за да получи наградата си от путин за националното предателство, а също и този дето пусна убиец като Полфрийман да си ходи в Австралия..не случайно и от МВР винаги са твърдели, че хващат престъпниците а Съдът ги пуска, съдиите започнаха и войната с/у Гешев по нареждане на фигуранта,Черепа и ген.Решетников
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЮристПОЛЗВАШ СТАРИ ОПОРКИ- ПОЛИЦЕЙЩИНА НЕ Е АКТУАЛНА, А ЧЕРЕПЧЕТО Е КЛЕПТОМАН В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ- ВРЕМЕНАТА КОГА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ НАЛЯХА ОСНОВИТЕ НА КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА- НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ. РЕЗИДЕНТЪТ НА МУТРИТЕ ИЗРЕВА С ВДИГНАТ ЮМРУК- ''МУТРИ ВЪН"- ЧЕ КАТО НАИЗСКОЧИХА ЕДНИ ДА НЕ ТИ СА В ПАРЛАМЕНТА И ДА НЕ ТЕ УПРАВЛЯВАТ...НЕ, ВРЕМЕТО НА КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА, НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ..А СЕГА СЛЕДВА НЯКОИ ДРУГАРИ ДА ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ И ТО ДЪЛГИ- Е ТЕ ЗА ТОВА Е ЦИРКА.
43
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЯТ СЪД преди 3 години
ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДМЕНЕН С НОВИ ЛИЦА. СЛЕД КОНКУРС. С ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ.
42
1
 
2
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 3 години
До ЮристДоказа се , че трябва реформа в съд. сиситема !Защо от СЪД. СИСТЕМА не искат РЕФОРМА , нали уж законите не били променяни от Тошково време ?---Защото НЕ ИСКАТ да им се разваля рахатлъка !
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не осъди България а да съдере по пет кожи на виновните.