Двама младежи на съд за убийство, откраднали злато от жертвата

Планирали предварително престъплението
9
Двама младежи на съд за убийство, откраднали злато от жертвата
Снимка: Pixabay

Окръжната прокуратура в Добрич предава на съд двама младежи, обвинени за убийството на 41-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна за внесения обвинителен акт.

19-годишен и 20-годишен ще отговарят за грабеж, придружен с убийство, за което престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, посочват от пресцентъра на държавното обвинение.

Тялото на жертвата е било открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември 2019 година. Убитият мъж е бил обявен за издирване от близките му, тъй като на 12 септември не се прибрал в дома си в Добрич. Според извършената аутопсия смъртта на мъжа е била насилствена, настъпила е от нанесените му множество прободни рани. Разследването е установило липсата на златните накити - ланец и няколко гривни с тегло 141.3 грама, които мъжът е носел. Липсвал и мобилният му телефон.

Според обвинителния акт на прокуратурата ден преди престъплението двамата младежи се уговорили да се срещнат с по-възрастния си познат, да го изведат извън града и да го умъртвят с нож, за да вземат златните му накити. На 12 септември 2019 година подсъдимите осъществили плана. Още на следващия ден двамата обвиняеми пристъпили към продажба на отнетите бижута в магазин във Варна. Получената сума разделили помежду си, посочват от Апелативната прокуратура.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: убийствосъднатики
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Брио преди 3 години
Гаранция са от маалата, щот то това акъл нема. Ако златото беше фалшименто, тогава вече за Нобелови лауреати можеше да ги запишат
5
0
 
4
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Ето това допускат нашите родни продажни политици. Допускат го нарочно. Един няма осъден от тях. Човешкият живот няма стойност...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не са случайно от " второто качество" българи ?
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 грама златен ланец е доста малко нещо. Златото е сравнително тежък метал. Например, едно кюлче с размерите на тухла единичка тежи около 33 килограма.
2
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАЧИ ВИДЯХ ЛАНЕЦ 100 ГРАМА И ТОВА Е КАТО ВЕРИГА ЗА ВРАТ! ТОВА Е С ЦЕНА НА КОЛА ВТОРА УПОТРЕБА :DЩОМ НОСИШ ТАКОВА НЕЩО ТРЯБВА ДА ИМАШ И ОРЪЖИЕ С ТЕБ! :D
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички които са погазили закона наказанието да им сложат ваксина астра зенека!!