Митьо Очите си отива вкъщи още днес, но с гривна

Решението е окончателно
22 юли 2021 15:08,
62
Митьо Очите си отива вкъщи още днес, но с гривна
Снимка: БГНЕС, архив

Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен арест Димитър Желязков – Митьо Очите. Той ще се върне вкъщи още днес, но ще носи електронна гривна, реши съдебния състав.

Митьо Очите има обвинение за ръководител на организирана престъпна група за принуда и изнудване чрез заплахи и палежи, както и за разпространение на наркотици.

Групата действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг, посочват от прокуратурата.

Още по темата
Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе задържан, почти 4 г. В същото време делото срещу него не може да тръгне по същество, защото има спор по кои от 10-те обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадиране от Турция, пише „24 часа“.

Дори съдът веднъж върна делото на прокуратурата, а тя бързо поправи грешките в обвинителния акт. Решението за освобождаването на Желязков е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
18
 
! Отговори
Шумкар преди 2 години
Да направят Митьо Очите Активен борец против капитализма и фашизма.
17
1
 
8
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Нужна ни е наистина съдебна реформа. Как е възможно някой да бъде държан с години в следственият арест без да е започнало съдебно дело. В по-цивилизованите държави ако до два-три месеца не започне дело задържаният трябва да бъде освободен поне под домашен арест или срещу подписка.
16
5
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами това е, откакто божковците с техните фигуранти и Шоумени превзеха страната присъдите на такива като Митьо занчително ще се облекчат, за това са се погрижили Адвокатите на Мутрите в лицето на Сестрите галеви ... !!!
15
0
 
36
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Митьо очите, изкарващ пари с наркотици в Бургас и Сл. Бряг, ортак на общинския съветник Бенчо Бенчев, (оня с ролсройса) и спонсор на БСП. Бяха ги хванали в хотелска стая в Истанбул, след като единия срещал другия на магистрала в Гърция. Корнелия Нинова от вчера - да сменим модела, не на корупция, ние единствени сме опозиция и с ясна визия за БГ...... Трябва глави да се търкалят пред НС - червени, зелени, сини, чалгарски, турски...
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защоо не тестват ваксините върху такива субекти?
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде си бе гешеф, знаково дело със знаково развитие
12
3
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Не правеше ли ги Радев тия амнистии
11
2
 
16
 
! Отговори
Хляб и зрелища преди 2 години
Митьо Очите е звезда от национален мащаб. Ако се кандидатира за президент сигурно ще събере доста гласове.
10
3
 
29
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Тва им е идеята на немутрите, да махнат Гешев и да пускат мyтpите на свобода. Но требва народа да е доволен, нали искаше промяна.
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
престъпниците винаги излизат когато бсп и дпс са част от властта, при герб вкарват само неудобните
8
10
 
16
 
! Отговори
Поредното преди 2 години
доказателство колко е надежна прокуратурата и Гешеффф. Постановки, циркове и на края освобождаване!!!
7
10
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
А некои викат,че Каскетя не вършел работа...Ами ето:..-По-ялова работа от тая с "Очите",накъде?..Възниква въпроса:..-АКО тоя НАИСТИНА е това,за което го обвинява "прокуратурата",защо НЕ Е ОСЪДЕН до сега?!?!...Съдът решава ВЪЗ ОСНОВА на ДОКАЗАТЕЛСТВА,НЕ на медийни тъпани!!!..Е?..Къде са "доказателствата" на ПРЕХВАЛЕНАТА КАСКЕТУРА?!...Абе,не ми се говори,не ми се говори...
6
4
 
15
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Сега е като 9-ти септември. Всички пандизи са отворени и всички бандити са вън. Очите може да се пише репресиран и с партията си ( бандата) да влезе в парламента. Язък, че закъсня за изборите. *** нищо, като морал и биография е от сегашните нови политици. Може я кмет, я областен. Пък и гавазите му няма да спазват права и свободи, нали?
5
2
 
7
 
! Отговори
Били Спасителя преди 2 години
А ако беше чипиран нямаше да има нужда от гривна.
4
1
 
33
 
! Отговори
КОМП преди 2 години
Поредното доказателство, че в България правосъдие няма!
3
3
 
31
 
! Отговори
Кит преди 2 години
Пускай всички престъпници! Живеем в нов Девети Септември! Давайте трибунали и Народен Съд! Партизаните да се връщат от Дубай и да заемат място!
2
0
 
39
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
След като се е отчел с каквото трябва съдът е казал че митко е добро и честно момче.Купи ли му и гривна за вкъщи.Всички много вярваме на българския съд
1
3
 
27
 
! Отговори
:) преди 2 години
Успехите на спец.правосъдието, баретки и каскети!