Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака

НСлС няма право да образува досъдебно производство, уточни тя
Обновена: 27 юли 2021 17:48 | 27 юли 2021 17:15, Красимир Ангелов
139
Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака
Снимка: БГНЕС

Постъпилият днес сигнал от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков с твърдения за извършени противоправни деяния от главния прокурор Иван Гешев е поредната политическа атака на изпълнителната власт срещу прокуратурата на Република България. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
"Сигналът е адресиран лично до Борислав Сарафов, който е директор на Националната следствена служба. Авторът на сигнала, притежаващ научна степен в сферата на наказателния процес доц. Бойко Рашков би следвало да знае, че разследването на магистрати съгласно процесуалния закон е от компетентността на Софийска градска прокуратура или на специализираната прокуратура в зависимост от твърдените факти и обстоятелства", заяви Милева и обясни, че НСлС няма право да образува досъдебно производство.

Поради това постъпилият днес сигнал е изпратен на специализираната прокуратура, която е единственият компетентен орган в случая, поясни Милева.

Тя допълни, че преценката за наличието на основание за образуване на досъдебно производство е единствено и само от компетентността на прокурор. Според Милева отново сме свидетели на поредния политически акт, без каквато и да било правна аргументация, който цели да урони престижа на съдебната власт.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
12
 
! Отговори
Сменете всчико преди 2 години
дайте цялата власт на комунистите и след 1 година всички ще вземем да плачем да се връщат гербаджиите . Как не разбрахте тъпите им сценарии. Ама завладени от омраза сте станали празноглавци. Те това и искахаи за това работеше великият Президент. КОгато някой мрази силно, лесно се манипулира, защото не слуша какво се говори.И нека минусите да започнат ............. СЕГА :)
25
11
 
9
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
Абе, защо токова ви е страх от Гешев, да не би защото започна да разследва далаверите на Христо Иванов и Гнома Атанас Атанасов?
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кака Сийка и да чете не умее.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НобиАбе, гледай накрая ние да не те изчистим?
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Бойко Рашков Дамаджаната чие политическо назначение е, май на неутралния и безпрострастен Румен Радев, а?
21
5
 
14
 
! Отговори
Мълчете и работете преди 2 години
Държавата е превзета от мутри и калинки а прокуратурата не работи, но това не им пречи да са потънали в лукс и пари,осигурени от същият този народ който продадоха...
20
6
 
14
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
ще има голямо чистене. съд прокуратура, следствие, полиция. няма къде да избягате. това е само началото
19
8
 
8
 
! Отговори
ай стига преди 2 години
с тез имоти на Рашков. Набийте си в циментовите глави, че жена му е една от много търсените нотариуси. Изкарват по 10 000 дневно. Една гарсониера да продадеш е 1000 кинта такса! За 5 минути! На година най- малко 120 000 печели. Туй не сте го виждали и на картинка. На палатка ли да живее?!
18
8
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Тук има противозаконно вмешателство в независимите власти от страна на Рашков. Аз не разбирам едно, има държавен преврат много грозен, без политически мотиви. Демокрацията е наистина застрашена. Защо не се самосезират европейските партии и власти и да ударят една спирачка на тоя служебен кабинет, Рашков и Президента. Вървим към грозна диктатура, което се съмнявам някой да иска. В момента се нарежда правителството пак от тях. Цял живот се борим за свобода и хоп диктатура. ЕВРОПА ЧУЙ НИ, ПОМОГНИ!!
17
7
 
5
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
И на какви основания да бъде това дисциплинарно производство срещу Гешев?
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сийка Милева е от Чеч-а, завършила е Югозападналия университет в Благоевград Право.
15
8
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Фигуранта е обещал големи премии на всичките чегъртачи, които назначи в служебния кабинет. На дъртия милиционер е обещано посланическа пост, затова така лъже и маже!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските *** продължават да подкрепят безпрецедентната атака срещу българската държавност, извършвана от явни агенти на ДС работили за бившия комунистически режим като силовици, какъвто е Рашков. Правете си сметката тези ***, Рашков и шефовете му кои са, и с какво намерение действат!
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Испанската полиция прекрати разследването на "къщата в Барселона" поради липса на таква връзка с бившия премиер.Поредната ви опорка пропадна преди две седмици.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е политическо назначение на Борисов.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярнои, че са в Катуница, нито един е в Катуница, а палатът му 2500 кв застроена площ е в с. Антон, в София има 8 апартамента, в Пловдив два и по един във Варна и Бургас. Оделно няколко гаража и други помещения. Става въпрос за имотен крал задминаващ Цар Киро по имоти.
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 50 години съм за пръв път чувам такова име. Сиика звучи ми като Саксиика. Сигурно е кореняк Софиянка 10-то поколение. Тая ме бие с 5 поколения.
9
14
 
6
 
! Отговори
Следовател преди 2 години
А кой ще разследва Рашков за 19-тте му имота, някой вяврва ли на обясненията му, че са придобити по законен начин?
8
4
 
12
 
! Отговори
Lina преди 2 години
сийке от толкова ботокс си станала разногледа. А иначе гелев си го определила точно. Едно НИЩО на Peppa Pig
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Гешев стана неудобен след катоза почна да разследва олигарсите Баневи. Арабаджиеви Божков и веднага адвокатите им Бойко Рашков, Мая Манолова, Татяна Дончева и Хаджигемов се втурнаха да ги защитават!