Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков

На 24 август е образувана прокурорска преписка
13 окт 2021 12:44,
220
Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков
Снимка: БГНЕС

Започнала е проверка по казуса с гражданството на Кирил Петков. Тя се извършва от Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

На 24 август е образувана прокурорска преписка въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Към нея е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения.

Още по темата
На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт.

Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И какво има толкова за умуване - в момента на назначаването му за министър е бил с двойно гражданство , което е в противоречие с конституционното право. Отговорни пред закона са президента и Петков.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има справедливост....Разделена на две.НЕДОСЕГАЕМИТЕ : ДОГАН ПЕЕВСКИ БОЙКО БОРИСОВ И ИВАН ГЕШЕВПРЕСТЪПНИКЪТ : КИРИЛ ПЕТКОВИ АЗ : НЕ ИСКАМ МОИТЕ ДАНЪЦИ ДА ОТИДАТ В ЧЕКМЕДЖЕТА, САРАИ И МАЗНИНКИ ( колкото и да отслабва, прасето си остава прасе...)
44
1
 
14
 
! Отговори
До Българка преди 2 години
Уважаема госпожо, може ли на мен *** простичко да ми напишете поне 5 неща които господина толкова е свършил за тази държава, ама ако може по конкретно моля. А иначе и Ружа Игнатова излъга американските данакоплатци с 3 милярда по същият начин с усмивка и честно лъжейки инвеститорите. То ние българите това си го можем
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е лицето на чудовищната корупция при комунистите и в конкретния случай в прзидентството. При явна 100% документна измама всичко се прикрива и престъпника е на свобода. За мега наглостта му да говори, че той е представител на новите почтенни политици просто нямам думи. Срам и позор е това комунистическо чадо!
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да се пишеш "почтен", когато си нарушил Конституцията! Много добре е знаел, че не е получил сертификатът за отказ от канадско гражданство и въпреки това не се е поколебал да излъже в декларацията си. И всеки, който не разбира това, има сериозен проблем с морала и интелекта си!
41
5
 
19
 
! Отговори
БГ реалност преди 2 години
Колкото и да се напъват форумните драскачи на мазната фуражка, за всички е пределно ясно: - Какъвто президента , такива и хрантутниците му от правителството. Все клиенти на правосъдието....
40
9
 
5
 
! Отговори
е как не преди 2 години
Буци и Пеефски чрез прокуратурата, която впрочем е единственото им оръжие /като изключим софийска общине/ за въздействие върху ситуацията. Е как няма да се задейства ?!? А що не се задейства за Мата Хари, за чекмеджетата, за записите на буци, а ?!? Кажи каскетче ???
39
2
 
13
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
КОй извърши приватизацията, кой създаде олигарсите рзбира се че комунистите които сега са зад Радев. А относно европейските средства, те се разследват от ОЛАФ в Европейският съюз и ще ми е адски смешно ако ми кажеш, че и те са гнусни гербаджии. В Германия един Президент се отегли от поста си само защото го обвиниха в плагиатство, а тук един министър подписва декларация с невярно съдържание и всичко е ОК. Остави ги гербаджиите, какво казваме на хората, идете в политиката и си подписвайте всчико
38
4
 
14
 
! Отговори
Румен Радев преди 2 години
Кире, ела за малко тука, че някакъв Иван Гешев ни търси и двамата !
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИВАТИЗИРАНИТЕ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА СА 140 млрд.лв. ПОЛУЧЕНИТЕ СРЕДСТВА В ХАЗНАТА ОТ ТАЗИ"ПРИВАТИЗАЦИЯ" СА 6 млрд.лв.НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ !ЗА 12 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО МИЛИАРДИ ПОТЪВАТ ОТ КРАЖБИ НА ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ И ЧЕКМЕДЖЕТА С МЪЛЧАНИЕТО И ПРЕСТЪПНО СЪУЧАСТИЕ НА ТРИМА глаДни ПРОКУРОРИ - НЯМА ПРОБЛЕМ!ПЕТКОВ ПОДАВА ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НЕ Е КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН< СЛЕД ОТКАЗ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕН ПРЕДИ ТОВА. АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК ДА СЕ ОБЕСИ НА ПЛОЩАДА !!!
36
6
 
15
 
! Отговори
послушкото на Радев преди 2 години
Съвременния Кириак Стефчов !
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАРИЧАТ ГО КИРО ШПЕКА, ЩОТО ЗА НЕГО ГО ЛОВЯТ ГЕРБЕРИТЕ...
34
3
 
12
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Абе като е мултимилярдер, как не открихте милоните му толкова време, нали имате най-големият милиционер РАшков. Ако той беше открил и 5 незаконни лева щеше вече да е завел 20 дела, ама не е, защо ли ? Или и той е корумпиран /не че не е де/. Комунистическите опорки са ясни от 30 години ама сега просто хващат декиш. Нищо като ви поуправляват комунистите една година ще ви мине и пак ще сте по площадите. То тъпака трябва всеки път да пада от 5-тия етаж за да разбере че боли, с един път явно не става
33
7
 
12
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Защо този човек наричат киро лъжата?
32
8
 
21
 
! Отговори
точно казано преди 2 години
Кирил Петков е професионален измамник единственият партньор, който заслужава, е килията. - Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков.
31
9
 
7
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
*** се е разтресла много яко :) герберунделите знаят че нищо не могат да намерят, но разчутат на гръмките заглавия от рода на това, че спецГешефтурата се била заела Вън от политиката герберасти! Мястото ви е в затвора!
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно съм съгласен с коментар 33!Единствения некоромпиран човек в тази опорочена държава се чудят как всячески да го махнат оттам където заслужава да бъде.....Никога няма да се оправи България за съжаление.
29
4
 
10
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
След 14.11.2021 г. единствените думи на Румен Радев, които ще имат някакво значение, са тези които ще произнесе пред НАСТОЯЩИЯ главен прокурор Иван Гешев!
28
3
 
16
 
! Отговори
мюрето на Радев преди 2 години
Ако на този му се размине , чл.313 от НК отива директно в дупката на нужника заедно с конституцията , където е записано че България е ПРАВОВА държава.
27
2
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Не ви ли омръзна с тези опорки с какво гражданство бил Царя. Беше с само с БЪЛГАРСКО гражданство, но проблемът беше, че последните 5 години не е бил в България.Айде като ви плащат да пишете, поне прочетете нещо по темата, че се излагате. А на другите да кажа, ако мен ме пребият и вас ви пребият, това че не са намерили моите биячи, трябва ли да не завеждат дело и срещу вашите ако са ги установили. Ако не трябва, дайте ми адреса ви поне да ви се отбия едно хубаво.