Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков

На 24 август е образувана прокурорска преписка
13 окт 2021 12:44,
220
Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков
Снимка: БГНЕС

Започнала е проверка по казуса с гражданството на Кирил Петков. Тя се извършва от Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

На 24 август е образувана прокурорска преписка въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Към нея е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения.

Още по темата
На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт.

Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Карадайъ кога?
65
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нали се сещате защо президентът обърна палачинката и иска предизборната борба да бъде толерантна,без компромати , ами защото доказаните компромати срещу сегашното управление са реални, срещу недоказаните компромати към предишното управление. Много плоски елементарни ходове.
64
8
 
14
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
кирчо канадеца пое пътя към заведение за излежаване на наказание
63
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така само още повече гласове ще им осигурят, ама отде толкова акъл у милиционери.
62
5
 
17
 
! Отговори
идва Видов ден преди 2 години
Гешев да се стяга !!!! Ще има много работа по повдигане на обвинения срещу фигуранта и цялата му хунта от побеснели болшевишки копои и измамници ........
61
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Закона ясно си пише от 3 до 5 години. Всичко друго ще е корупция от почтените
60
6
 
19
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Киро язовиро с углавно престъпление, подаване на документи с невяено съдържание. Налупайте му канчето свга, да му дое акъла на хитреца.
59
3
 
14
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
НЕ корупцията, а КОНСТИТУЦИЯТА и чл.313 от НК на РБ срещу Киро.
58
3
 
8
 
! Отговори
Состин преди 2 години
И защо червебите реват??? Нали искате върховенство на закона, или викате вашите могат да си правят каквото си поискат???
57
2
 
14
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Че те повече от 10 години не са монопол! Работата е ,че Борисов винаги е решавал кризи и не е бягал от проблемите, докато Радев го крият PR-те му , и бяга от журналисти да не би да го накарат да напрегне някоя гънка!
56
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен пример за това как спец прокуратурата под ръководството на Гешев, се използва като бухалка срещу противниците на ГЕРБ.
55
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков, нали знаете, че и лошата реклама е реклама. В момента Бойко ви извиси много високо и скоро самият той ще разбере, че Ви превърна в медийна звезда. Всеки със средно образование човек си задава въпроса, защо Петков толкова тормози Герб? Дали защото са много почтени и спазват законите? НЕЕЕЕ Това отпада ! По-скоро им спря течовете към личните сметки ! Това е правилният отговор ! Успех на изборите и много честни хора са зад вас !!!
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как като ровиш в ***-та да не се наклепаш гърба. Трябва въстание да изметем всички мутри и крадци.
53
1
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Като гледам предпочиташ да отиват в новите шкафчета. Не знаех, че има разлика в шкафчетата, ама щом така разбираш живота.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да си оябсним, че троловете от фарбриките на Радев говорят за морал, но с всички сили се хвърлиха да защитават нарушилите Конституцията господа?
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 60 с главните буквиНе усещаш ли че сам си хвърляш кал по физиономията? Онези 140 милиарда от " прехода" са в ръцете точно на шефовете на " канадеца"! Да ти изброявам ли имената на " героите" на " перестройката" има и силов министър сред служебните точно от тях? За фотошопа на ГРУ с кюлчетата хич няма и да говоря, но едно е ясно олигархията от " прехода"разказа играта на Бг, както и на любимата ти ( предполагам) русия! Провалени държави, лишени от бъдеще! Това е " промяната"- Нрб 2.0!
50
2
 
12
 
! Отговори
Интересно е преди 2 години
...друго,как Радев ще се измъкне и ще се избърше с Кирето! Той също много добре знаеше, че е нарушена Конституцията,но излизаше с характерните клишета, как "враговете" обвинявали Петков, щото гонил "мафията"! Сега очакваме ,колко бързо Радев ще се дистанцира и ще се измъкне, че е бил "подведен". Май само се молят, по-бързо да минат изборите.
49
2
 
11
 
! Отговори
Крас преди 2 години
Как да му повярваме като е започнал с откровенна лъжа. Добрите му намерения си остават пожелания.Който иска да повярва на месията.
48
1
 
14
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Радев и ортачето му Киро Ви показаха нагледно, какво е корупция и погазване на конституцията на най-високо политическо ниво.
47
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЙКО И ГЕРБ НЯМА ДА БЪДАТ НИКОГА ПОВЕЧЕ МОНОПОЛ ! Точка по въпроса.