Гешев писал до евроинституции за натиск върху съдебната система

Правосъдният министър: Запозната съм!
Обновена: 8 яну 2022 21:19 | 8 яну 2022 21:18, Веселина Йорданова
349

В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа от недопустим политически натиск от страна на настоящи и бивши управляващи върху независимата съдебна система.

Той е изпратил документа до няколко международни институции на 21 декември миналата година. Писмото беше разпространено от "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В него главният прокурор описва опитите да бъде освободен от поста. Изразява недоволството си от действията на премиера Кирил Петков, който поиска оставката му, тъй като се нарушавало разделението на властите. В писмото се споменават и вътрешният министър Бойко Рашков, и правосъдният Надежда Йорданова, предаде Bulgaria ON AIR.

"Запозната съм с това писмо. Считам, че поведението както моето, така и на управляващата коалиция, в което се настоява главният прокурор да носи своята отговорност за изпълнението на закона, не е политически натиск", коментира правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин 307 Нали виждате, че се огъва, даже плачка :) Прочетете си в тълковния речник какво е преврат. Много го издигате този божков. Не е ничий ментор. Той си плащаше, включително на герб и така съществуваше, докато вие не решихте да прехвърлите всичко от него на пеевски.
262
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 303 Стига с тази опорка няма закони. Ясно си пише в закона, че политик или длъжностно лице, ако купи нещо под пазарната цена, това е подкуп. Самият гешев чрез жена си има такива "покупки". Как ще разследва другите, като трябва да разследва себе си. Закони има, честен прокурор няма.
261
1
 
3
 
! Отговори
toti преди 2 години
Явно ще гледаме цирк Буш и ,,трагедията на клетниците''
260
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още си спомням протеста в подкрепа на тази марионетка с мазно чело Гешеф. Тумба роми и няколко зависими с качулки подскачаха и като ги доближеше оператор да ги пита кой и защо подкрепят те бягаха и викаха не знам не знам, хахахах оо колко жалко е да си герберунгел.
259
12
 
22
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Гешев остана единственият, който не се огъна на превратаджията Радев/и неговият ментор Черепът/! Още като извади записите, как Божков си го поръчва, и Радев за да се хареса/на Ментора си/, недвусмислено заяви ,че имал повече доверие на човек с 19 обвинения, отколкото на Българската прокуратура! Типично КГБ-ски прийом...колкото е по-брутална лъжата, толкова повече ще прихване! Малките лъжи пораждат недоверие!
258
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
покрай сагата с гешев всички лични вендети лъснаха пред света. и всички схеми за лично облагодетелстване. продължавайте, момчета и момичета. пари няма,действайте.
257
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкупи няма да се взимат, ако има добре направени закони- пълни, прецизни, ясно описващи всички основни процедури и недопускащи никакви изключения освен при форс мажор, който може да е не повече от 1% от случаите. Но такива закони нямаме- което означава, че юристите ни са кръгла нула, нямат необходимите познания или умения. поради което се налага един "неграмотен милиционер" да ни е главен прокурор. Юристи като хората нямаме.
256
4
 
18
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименНе ни трябва неграмотен милиционер, възпитаник на висшето милиционерско в Симеоново. Има достатъчно подготвени юристи, завършили нормално право в България.
255
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма бъдеще. Тук останаха само индивиди с маймунски инстинкти.
254
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа""".......... щото го натискат, да повдигне обвинение на Бойко, така ли е. Признай си!
253
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа""...... помооооощ, бият ме заради Бойко! Това така изглежда, нали?
252
5
 
12
 
! Отговори
ДАНС Борисов преди 2 години
Гешев проповядва див Фашизъм, има информация, че поръчва изтезания като в средновековната Инквизиция на свои авери от Перник!
251
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно е направил Гешев. Отдавна трябваше, браво!
250
16
 
21
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Този сам си изкопа гроба и легна в него
249
11
 
20
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Завалията да го ожали човек
248
16
 
44
 
! Отговори
СегаСеСетилДаПише преди 2 години
Когато си нахлупваше каскета пред зулумите на ОПГ-ГРОБ, не пишеше .Сега се сети да пишеш.Що така?Кажи,Сийка ?
247
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кешев е стабилен
246
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти му казваш, че не броят разписките от гласуването на избори то ти вика, да, ама и на референдума не ги броихте--какво искаш да кажеш, че и на двете е имало грешки в преброяването ли? хахаха ами бройте ги де, бройте ги. демократите ни те. резилът на серсемите.
245
2
 
10
 
! Отговори
Генералисимус преди 2 години
До BpБъркате, моля ви се, сега прави презентацийки кой колко бил изхарчил, онази еврейска фирма му е казала "нападай, че да те заУбичат" и прочие. Не е като да си стои на минискусите по цял ден :D Тия минискуси, ейй!!!!!
244
10
 
26
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Въпреки протестите Борисов се прави на не видял и не чул. Едвам изкара мандата и веднага загуби изборите.(за винаги)