Гешев писал до евроинституции за натиск върху съдебната система

Правосъдният министър: Запозната съм!
Обновена: 8 яну 2022 21:19 | 8 яну 2022 21:18, Веселина Йорданова
349

В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа от недопустим политически натиск от страна на настоящи и бивши управляващи върху независимата съдебна система.

Той е изпратил документа до няколко международни институции на 21 декември миналата година. Писмото беше разпространено от "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В него главният прокурор описва опитите да бъде освободен от поста. Изразява недоволството си от действията на премиера Кирил Петков, който поиска оставката му, тъй като се нарушавало разделението на властите. В писмото се споменават и вътрешният министър Бойко Рашков, и правосъдният Надежда Йорданова, предаде Bulgaria ON AIR.

"Запозната съм с това писмо. Считам, че поведението както моето, така и на управляващата коалиция, в което се настоява главният прокурор да носи своята отговорност за изпълнението на закона, не е политически натиск", коментира правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
281- БОРИСОВ Е ПАДНАЛ ОТ ВЛАСТ- ТОВА КОГА СЕ СЛУЧИ ЗАЩОТО НИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ДРУГИ ФАКТИ- ТОЙ ПРИКЛЮЧИ В СРОК СВОЕТО ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА- РАЗПУСНАТО НА 12 МАЙ 2021Г. 4Г И 8 ДНИ.
242
14
 
23
 
! Отговори
Генералисимус преди 2 години
Еее, Гешка, ако английския ти е като на Бареков едно време, хептен си написал самопризания. Дано поне някоя от ония русите в прокуратурата знае повече английски от дуй *** туентии паУндс и прочие. Смешка и половина, преял булдог, кастриран даже. Масон ми бил, опазил ни Господ :D
241
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко е ***, неграмотен и некадърен и е добре, че падна от власт, но ... никой не успя да докаже, че Бойко има кюлчета, имоти или незаконни сметки. Мафиотите около него са милионери да, но докажете за Бойко.
240
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж ти каква хитрост е измислил тоя нагъл милиционер... Умник той.
239
6
 
21
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
А за Пепо Еврото и осемте джуджета писа ли ?
238
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има оцеляли пpaceта от Коледа...
237
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 251 Чак сега видях този коментар :) Гербав трроле, никой не се интересува нито от Мата Хари, нито от снимките или други ваши извъртания и губивреме трикове. Нас, а и ЕС, ни интересува взима ли баце ви подкупи, което и свидетели твърдят, така че тепърва ще започне такова разследване и ще видим какво ще се успее да се докаже. Дали снимките са монтажи, колажи или съвсем истински е дребна подробност. Важното е корупцията. Там ще се търси, но не гешев, той е платен, като Вас :)
236
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Sk Вярваме Ви. Ще трябва да се смени ВСС и да бъде уволнен, а после - съден. Оставка може да подаде, след като схване, че е окончателно уволнен :)
235
15
 
18
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Най_безличният прокурор на всички български времена _.свидетели _лъжци/предварително инструктирани от полицаите, укриване на извършителите на кражбите в домовете ни, разбиване на домовете ни чрез пуснати от затвора за тази цел. Същите са под закрилата на г,е,ш,в,т,у,р,а,т,а. Този няма да си тръгне с добро!! Вярвайте ми!!
234
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА, КАСКЕТ!
233
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОФто ще си получи заслуженото, за това не се притеснявам, защото познавам господарите им. Останалите също ще си получат заслуженото, защото оставиха ДС да им измъкне може би единствения шанс да станете нормална държава. И ще ревете всички вкупом. Това ви го обещавам, като човек живял по времето на Живков.
232
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те ще му отговорят: "Време беше, гледайте с колегата Ви в Швейцария какво стана и се подготвяйте!"
231
6
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Мутри вън!!
230
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 263: 267 Защото те отнемат свободата на словото и манипулират незапознатите. Аз смятам, че и сами можем да си я вземем обратно.
229
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 265 Глупости. Щом твърдите, че машините са манипулирани, това може да се разследва. А вие защо не ни разрешихте да преброим втори път гласовете на референдума? Сега е неприятно, а на нас тогава ни беше приятно, нали? Вие такъв батак оставихте, че не вярвам скоро да се оправят нещата, но поне да се започне. Вашата работа беше само крадене, не искаме повече такава работа.
228
11
 
11
 
! Отговори
До 263: преди 2 години
Не отговаряй на тpoловете на ГЕРБ, никога, ама НИКОГА. Над 90% от тях са напълно платени, пъхнати в един офис и надзиравани. 5% са некадърните калинки от държавната администрация, а останалите 5% са крадците на над 110 милиарда и техните семейства. Защо изобщо се унижаваш да отговоряш на тези нищoжества.
227
9
 
10
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Натиска те целият български народ да си ходиш, оти си нелигитимен и трябва да работи нов гл.прокурор. Г,е,п,а,д,ж,и,и,т,е загубиха изборите за винаги!! Ти какво нищо не правиш??
226
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а, още имало, ок- каскетът не може да разследва машинен вот ,който по ЗАКОН не отчита разписките по общ брой И брой гласове за партии. ЗАЩО го приехте така? това е пар екселанс условие за злоупотреба. къде ви е прозрачният отчет, та ви е нямате дори прозрачно преброяване. и разберете, че не е работата да сте точно вие там, понеже сте най-ценни и незаменими, а е работата да се свърши работа. а засега работа свършена няма, само суетене, назначения и преназначения .лека нощ.
225
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 260 Е, то, все вашата е истина от последна инстанция :) Свърши се с герб, взимайте каквото дават за псоледно и си търсете работа :) Трудно ще им е на новите, но промяна беше жизнено необходима. За всички нас. Не само гербавите да са добре.
224
8
 
8
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Да пише..кой ли ще ги чете,писмата на стария ревльо? Той реве за парите,кредити има сигурно.. Няма никакви резултати,затварят само клошарите..