МВР иска обвинения за Борисов, Горанов и Арнаудова, Прокуратурата: Няма основания!

Материалите за произнасяне били предадени своевременно
Обновена: 18 мар 2022 21:36 | 18 мар 2022 21:34, Веселина Йорданова
291
МВР иска обвинения за Борисов, Горанов и Арнаудова, Прокуратурата: Няма основания!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР съобщи, че е направено искане за повдигане на обвинение на задържаните снощи и освободени тази вечер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. От прокуратурата обаче заявиха на пресконференция, че досъдебното производство е било образувано за изнудване, а доказателства за това до момента няма.

Още по темата
"Всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата днес в 13.30 часа след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай. В тях е направено искане за повдигане на обвинение и на тримата задържани, посочват от вътрешното министерство.

В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство.

След няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи, като те са стояли до 17.30 часа в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства, посочват още от МВР.

От веществените доказателства към настоящия момент не зависи произнасянето на прокурора относно повдигането на обвинение или удължаване на 72 - часова мярка за задържане. Всички съотносими материали за произнасяне на прокуратурата са  били предадени своевременно, заключват от вътрешното министерство.

От Прокуратурата обаче заявиха на брифинга, че нямат постъпило предложение от МВР тримата да бъдат привлечени като обвиняеми. 

След 10 ч. днес в СГП беше докладван факс, с който ГДНП ни уведомиха, че са образували досъдебно производство в условията на неотложност - разпит на свидетел, както и изземвания. СГП беше уведомена и за задържане до 24 часа на три лица - Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севделина Арнаудова. По-късно постъпиха и материали по делото. До момента в СГП са докладвани разпити на шестима, сред които и премиерът Кирил Петков, съобщи прокурор Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура.

В петък са разпитани служител в търговско дружество на бизнесмена Васил Божков и управител на дружество на Божков, който е свидетелствал, че Божков не е носил пари при срещите си с управляващите. Свидетел - служител на министерството на финансите, разказал, че Божков идвал само с пура в ръце, без багаж. Разпитани са и бивш член на парламентарната комисия по бюджет и финанси, като и бивш съдружник на Божков, който свидетелства за срещи с Борисов и Горанов.

Делото не е докладвано в неговата цялост, ще се прави допълнителен анализ, каза Десислава Петрова. СГП е изискала и заповедите за задържане, които са постъпили в 20:30 часа, след като задържаните вече са били освободени.

Наблюдаващите прокурори очакват още материали и смятат, че повдигането на обвинения на този етап би било в нарушение на закона. Ако се появят нови обстоятелства, обвинения може да бъдат повдигнати, добави Петрова.

Прокуратурата счита, че действията са извършени от некомпетентни органи. Съгласно НПК разследванията на престъпления, извършени от член на МС, се извършват от следовател, а не от полицай. Според СГП не е налице хипотезата на неотложност при полицейската акция за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова, тъй като обстоятелствата по този случай са отдавна известни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев как го сготвиха... Реално с пасивността си си вкара чутовен автогол.
154
0
 
9
 
! Отговори
VD преди 2 години
Събудете тая Държава, моля! БЪЛГАРИЯ СЪБУДИ СЕ!
153
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божковистите вече превзеха България ТОВА ли ви е държавността Божков ли е шефът Кокорчо днес трепереше като разказваше за Божков и неговите лъжи А Киро лъжеше безцеремонно Рашков се криеш е Българио божковистите те превзеха Мутри Вън
152
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е постигната. Много хора по веригата изтръпнаха и дълго време няма да могат да дойдат на себе си. Въпреки че прокуратурата е тяхна, се оказа, че може и европрокуратурата да действа.
151
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да снимам как в супера Борисов прибира парче луканка в джоба на якето и излиза без да го плати, прокуратурата след като изгледа видеото ще твърди, че няма данни за кражба и най-вероятно луканката сама е скочила в джоба му.
150
3
 
9
 
! Отговори
Катя преди 2 години
Ха,Ха,ха, ами то не само МВР а целия ОФ + и начело със слугата на мафията и ДС Радев искат обвинения за Борисов а сега присламчиха Горанов и Арнаудова.Бая се потите бе зверове злобни с усещания, изрезки и всякакви други безумия.Ще си останете само с потта и психичните си вманчавания и фиксация.По себе си ли съдите,че щом сте на власт задължително трябва да крадете.Аз твърдя,че вие криете кражбите си зад шума който вдигате около името на Борисов.Крадете и то много!
149
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата смята, че няма основания. Някой изненадан?
148
3
 
14
 
! Отговори
Абстрахирайте преди 2 години
се от хора и партии. Как може премиер на държава, да гледа фейсбук и Гугъл, да извика МВР и да стане свидетел и да даде разрешение, това нормално ли е.
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнето го Гешев. Да идат МВР да търсят доказателства. А не да ги викат на лакардия. Толкова се тупа Рашков в гърдите и никаква работа не е свършил
146
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире.... Неам думи! Загубата на Наполеон при Ватерло не е била такъв грандиозен провал, какъвто ти си сътвори снощи. Тук му казваме: 3acpa си очите!
145
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя път Гешев го препотиха. Още една такава акция и ще яде бой от баце и шиши.
144
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на мен ми стана интересно как толкова много хора по веригата, които уж това работят, са се вързали, че това ще мине? Не си ли познават законите, та да го направят както трябва? И какво им е IQ-то, че са решили, че такова нескопосано "обвинение" ще свърши работа? Честно, това все едно деца са го измислили! Вие можете ли да повярвате, че всички не знаят как да си свършат работата!?! Освен ако от самото начало е било планирано като представление.
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая сигурно още седи на Орлов мост нема кой да и каже че протестът свърши и чака превод от Дубай горката ,нищо ще изкара некой лев там
142
4
 
10
 
! Отговори
Показно за Кьовеши преди 2 години
Как действа прокуратурата на Гешев.
141
2
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Ако някой е намерил вчера вечерта една маратонка найк червен и си е забравил ръкава на сакото в джоба на якето ми да пише
140
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и Пеевски мислеха, че са недосегаеми, защото си имат техен главен прокурор. Тази акция целеше да ги сплаши малко и да им напомни, че няма невъзможни неща. Много се бяха успокоили. Сега вече ще се по-предпазливи и разсъдливи.
139
4
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ти, па. Защо му пишеш на английски на Кирчо. Той говори на сленг някакъв. Който чуе как говори човек завършил, Харвард или Принстън, никога няма да повярва на Кире.
138
4
 
6
 
! Отговори
Божков преди 2 години
Що не се върне сега, има ново правителство. Всички които са против прокуратурата точно сега в този момент, на основание на какво да ги обвинят, Гугъл, фейсбук, това в никоя държава няма как да стане
137
3
 
10
 
! Отговори
Славуца преди 2 години
Е няма такава държава!
136
4
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Абе пичове, някой знае ли къде да се запиша за новия свзон на Ергена? Да *** наобикалят 30 *** на някое екзотично местенце и да им давам рози?