Дрогираният шофьор, ранил двама полицаи, остава в ареста

29-годишният мъж е бил под влиянието на два наркотика
Обновена: 26 юли 2022 17:24 | 26 юли 2022 17:23, Йоана Цонева
42
Дрогираният шофьор, ранил двама полицаи, остава в ареста
Снимка: БГНЕС

По внесено от Районна прокуратура - Бургас искане, бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г., обвинен за заплаха с цел принуда спрямо орган на власт и за допускане на птп при управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, без да е имал необходимата правоспособност, с пострадал полицейски служител, като е избягал от местопроизшествието.

По внесено от Районна прокуратура - Бургас искане, бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г. Той е обвинен за това, че на 23.07.2022г. в м.“Пода“ в гр. Бургас употребил заплашване с цел да принуди орган на властта - полицай от гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка. Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.269, ал.1 от НК.

Обвиняемият С.Г. е привлечен към наказателна отговорност и затова, че на същата дата, отново в гр. Бургас, в условията на съвкупност с предходното деяние, при управление на лек автомобил, нарушавайки правилата за движение по ЗДВП, допуснал ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, причинил средна телесна повреда – фрактура на лявата ръка на полицейски служител, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества-„метамфетамин“ и „амфетамин“, установено по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.второ, четвърто и пето, б.“а“, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от НК във вр. със ЗДвП.

Определението на РС-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас.

Пред съда Стоян Георгиев каза, че съжалява за случилото се и поиска по-лека мярка, защото се грижел за двете си деца на 8 години и за болната си баба. Безработен е. Пред адвоката си обяснил, че се уплашил от полицаите и не помни какво се е случило, предаде БТВ.

В събота вечерта Стоян и спътникът му предизвикаха 40-километрова гонка с пет полицейски автомобила от Созопол през Бургас, която завърши със зрелищен арест в жилищен блок в Средец.

29-годишният мъж е бил под влиянието на два наркотика – амфетамин и метамфетамин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Хващаме-Пускаме преди 1 година
...Гаранция че ще го пуснат, като си направят от полицията по няколко селфита с него за да се хвалят по медиите . Наща родна полиция отдавна се е превърнала в статистическа агенция . Стават само да броят катастрофите, обирите с взлом и пияните по пътищата . Те затова се навъдиха толкова престъпници НА СВОБОДА с по 40-50 "отворени" дела и без нито ден в затвора ......
38
0
 
1
 
! Отговори
Хуманиста преди 1 година
Сто тояги на голо и да го пускат
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как точно безработен се грижи за 2 деца и болна баба?!
36
0
 
11
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Странно но досега не видях нито един татуиран украинец или украинка ,във Варна,а те са навсякъде.
35
0
 
14
 
! Отговори
яо преди 1 година
Е, чак сега ли съ сети, че имаш деца и болна баба, бе! Тъкмо като излезеш от пандиза децата ти ще са станали пълнолетни ги шъ викат татко на друг!
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей такива нарисувани когато и да ги арестуваш няма да сбъркаш!!!
33
20
 
3
 
! Отговори
Aha преди 1 година
Тука 100% сте само някви гадни,дебели и космати маймуноподобни 40 годишни дественици които за никъде *** не стават и само злобите по хората.Хахахаха
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите полека-лека ще се научите, че пияни и дрогирани не може да шофирате.
31
5
 
1
 
! Отговори
що е преди 1 година
пущи ти *** чиляка, да не убил някой, па и да е...какво тук значи някаква си личност , е казал поета на червената чума
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този на снимката е от 80 те % типичен бг юнак татуиран комплексар.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманите защо им правят тест? Всеки има татуировка на лицето. По татусите ще ги познаете.
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глей го на какво се е направил в лицето тоз баща на 2 деца на 8 години, грижещ се за болната си майка!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега де : Защо Рашков си върши работата ?СлаФчооо , мамин златен , никог не каза , какво предлагаш КОНКРЕТНО , политиката не е само да се сърдиш на всичко !
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, нещо го покриха Семерджиев. Утре чакам актуална новина
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той дрогираният виновен,че ушевите са се изпозастреляли,ама то като те стреснат на сън,в тъмното,как да различиш униформен бандит от цивилен бандит. На шуробадженакорушветчийските лапачи само водни пистолети,за по-безопасно.
24
0
 
15
 
! Отговори
Фендиии преди 1 година
Новият българин с татус ужас на този му отделяме време и полицайте си рискуват живота за тази *** 20 год веднага и в стрителни войски доживот безплатен труд
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да знаете, плащате за кокаин, а получавате анфетамин. Много изпаднали гангстерчета си имаме
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започват да ми липсват от СОЦА , Белене и ТУХЛАРНАТА !Във филма ''Петко войвода'' : -------Петко , не закривай занданите , ще ти трябват !
21
3
 
10
 
! Отговори
2 чадъра преди 1 година
Няма страшно , имаме два чадъра , все още герб и гл. Прокурор !Както казва гл. Прокурор , всичко в прокуратурата е О"КЕЙ , НЯМА ОСЪДЕНИ !
20
0
 
14
 
! Отговори
N2O преди 1 година
Ами той бизнеса с дрога и опиати май е под-закрилата и с участието на представители на силовите структури в държавата. А дано им просветне, че и от техните може да пострадат и Дафи подгонят както трябва