Показаха мястото на покушението срещу главния прокурор, разследват всички версии

Съобщените 3 кг тротил са "по предварителна оценка", твърдят от МВР днес
2 май 2023 16:00, Стела Стоянова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разследващите показаха днес мястото на опита за покушение на главния прокурор Иван Гешев във вилната зона Ярема. На мястото пристигна говорителят на Националната следствена служба (НСлС) Мариан Маринов, който престави последните развития по разследването.

Вчера около 11:45 ч. бомба избухна пред кортежа на Иван Гешев, в който пътувал заедно със семейството си. Според директора на Национална следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов взривът е не за сплашване, а с цел убийство.

Образувано е досъдебно производство за тероризъм, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева от мястото на експлозията.

Щателно е претърсен целият район около взрива, както на асфалтовото покритие, както и на банкета. Обследвана е почвата, дървесната расителност, претърсено е за следи, веществени доказателства и други улики, обясни говорителят на следствието Мариан Маринов.

Още по темата
Работата на терен приключва, а оттук насетне ще се работи със службите за сигурност, МВР и партньорски служби.

Той не се ангажира с това какви са щетите по автомобила.

Маринов обясни, че казаното вчера е по предварителна преценка, а след направената експертиза, ще се установи какви са точно използваните вещества, количеството и други характеристики. Според него съобщението за 3 кг тротил при експлозията е по предварителна оценка.

"Разследването ще е обективно, всички възможни версии ще се разследват", заяви Маринов по повод думите на ген. Атанасов, който допусна инсценировка.

Малко по-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че МВР вече има заподозрян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Какви ти 3 килограма тротил? Този кратер е поне с размерите на кратера оставен от метеорита който е избил динозаврите. Взрива е бил еквивалент на поне 200 Хирошими. Слава богу, ударната вълна се е плъзнала по гладкото кюмбе на Гешев и е излетяла в стратосферата.
222
1
 
21
 
! Отговори
&~~ преди 1 година
Ама къде е дупката от големия взрив?!! Аман от кризисен пи ар на мафията!!!
221
2
 
16
 
! Отговори
Един мармот преди 1 година
пълен смях
220
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХВАНАХА ГО!АТЕНТАТОРА!!Бил е Путин!!Заловили са го,облечен в камуфлаж..загубил се в гората!И в джоба му-ДРУГА БОМБА!От Илиянци я купил!!Случая е приключен!Слава Богу-геша е жив!!
219
0
 
22
 
! Отговори
Две могили преди 1 година
много смешен атентат, обаче специалистите и телевизионерите си късат ризите и обясняват какъв шанс, че няма да имаме нов главен прокурор
218
0
 
21
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Това е доста ниско-бюджетна постановка .... :))
217
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е имало шрапнели тия храсти щяха да са със изпочупени клони. Нали гледам в телеграм войната в Украйна, където е паднал снаряд клоните на дърветата и храстите са изпочупени и стърчат само части от клони и пръчки, всичко друго е на земята раздробено на клечки.
216
0
 
27
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Взривът е поставен под нивото на пътя за да не нанесе случайно поражения. Това не са 3 кг. И ако са искали да поразят някого е трябвало да има шанс това да се случи, а не да се прави заряд насочен към небето.
215
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Театър "Сълза и Смях". Второ действие.
214
0
 
33
 
! Отговори
Сапьор преди 1 година
С 200г отмахвахме колона на мост в казармата това се учеше още през първата година. Защо ни правите на глупацци. Всичко очевидно е поредния кьорфишек!
213
1
 
29
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
В началото се възмутих от коментарите, че това е евтина инсценировка. Но дори и инсценировка не виждам ??? Все едно дете си е ровило 3 минути в пръстта.
212
0
 
32
 
! Отговори
Иво преди 1 година
3кг тритол, няма и пукнатина по пътя, а храста дето ух е кратера си седи само с паднал цвят. Коза ностра едно време взриви цяла магистрала а това тук е абсурдно трагикомично и плоско
211
3
 
18
 
! Отговори
Така такаааа преди 1 година
експлозивът е поставен на повърхноста, на наклон обратно на пътя - тоест основната част И НА УДАРНАТА ВЪЛНА ДА Е В ПОСОКА ОБРАТНО НА ПЪТЯ, ЗА ДА НЕ УПЛАШИ МНОГО ДЕЦАТА! Избрано е чисто място, да не хвърли камъни или дървета и т.н. КОЙ МЕ РАЗБРАЛ, МЕ РАЗБРАЛ!!!
210
16
 
3
 
! Отговори
Боян преди 1 година
Умнокрасивитета начело с кака Лена Хиеннова и гном прокурорски са се активирали. Ами, напъхайте няколко умнокрасивитета в една кола, заложете 3 кг. тротил и го взривете при преминаването на умнокрасивите...ако оцелеят цял живот ще твърдят, че са нападнати от извънземни. Аман от неокомунисти и либералитети.
209
0
 
10
 
! Отговори
Здравейте преди 1 година
циркаджии.
208
1
 
11
 
! Отговори
Атентат? преди 1 година
Заложени 3 килограма тротил край пътя под нивото на асфалта. За сравнение при атентата на 31 март 2003 г срещу Косьо Самоковеца са заложили 17 килограма взрив встрани от пътя и заключението на разследващите е било, че това е за сплашване. Тогава 3-те килограма, заложени за Гешев за какво са?
207
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният цирк. Баба ми ако беше жива за 5 минути с мотиката щеше да направи същата инсценировка.
206
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво покушение, стига лъжи. Това е елементрарна постановка с цел инсцениране на атентат, а вече ползват и сериозните квалификации като покушение, при положение, че всички са живи и здрави, дори колите сигурно не са одраскани,
205
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се кефя на Ленчето, ама беше права тук... какво е това по дяволите?
204
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати фарса