Шофьорът, заради когото загинаха четирима в каруца, е карал с изключително висока скорост

Трима от тях починали на място
6 май 2023 22:38, Йоана Цонева
133

Шофьорът на джипа, който връхлетя каруца край сливенско село, е арестуван. Четирима мъже загинаха при катастрофата, която стана през изминалата нощ след кръговото кръстовище в района на село Тополчане. Каруцата е била без светлинна сигнализация. Трима от пътуващите в нея са загинали на място, четвъртият е починал в болницата в Сливен. Те са на възраст между 31-на и 37 години.
Още по темата
"Считаме, че произшествието е възникнало в резултат на несъобразяване скоростта на движение. Водачът е карал с изключително висока скорост. В резултата на това е причинил смъртта на хората в каруцата и на животното, което я е теглило", уточни окръжният прокурор на Сливен - Веселин Гангалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 11 месеца
Четирима индийци по-малко. Чудесна новина!
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А какво прави каруца през нощта на пътя без светлоотразителни елементи? А тея в каруцата последно хора ли са или ***? И сега човека ще го съдят ли, ако не е виновен?
77
1
 
7
 
! Отговори
Коруцбуц преди 11 месеца
Проблема с каруците трябва да се реши веднъж завинаги, в София е същото и денем и нощем.Движат се дори и в насрещното .
76
1
 
12
 
! Отговори
ха сега да видим преди 11 месеца
аз карам на светлини през деня а каруцата без през нощта, и кой е виновен?
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каруците не бяха ли забранени?! Иначе, да гние в затвора до живот!
74
0
 
3
 
! Отговори
Пореден преди 11 месеца
Жалко и тъжно за погубените животи.Бог да ги прости. Винаги трябва да е нащрек като пътува човек.Пазете се хора.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коментар по-долу......"Жалко, дано поне конят е жив"......Абе хор, четете преди да коментирате. Конят също е загинал. Аман от даващи мнения без да са прочели за какво иде реч.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 73.......Ти чете ли статията? Написано е, че каруцата е била без светлини. Хубава работа ама ц........
71
1
 
3
 
! Отговори
ХемороID преди 11 месеца
На конете никой не им гледа екостандарта евро колко са
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ff /50/ Ако джипът е бил каран от някой Фончо, сега трябва да очакваме нова междуфамилна перманентна война. Бог знае за лечението на колко пукнати кра.туни, счупени крайници и намушкани 4-буквия ще трябва да плащаме.
69
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Смешно е да обвинявате човека. Вечер всички ППС-та трябва да имат светлоотразители и светлини. Записано е в закона. Дори колоездачи и тротинетки трябва да са със светлини в цяла Европа. Дори каруци.
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Спирачният път зависи от настилката, гумите, дисковете, феродото, тежестта на автомобила и най- вече скоростта. При позволени 90 км/ч е много вероятно да спира поне 30 метра. При къси светлини вероятно е видял каруцата в най- добрия случай при 50 метра. Половин секунда време за реакция, 1 до 2 секунди от 90 до 0 км/ч. Ако не свие в другата лента, трудно избягва удар. Поуката е, ако карате вечер на къси по междуградски път и наоколо е шведско, имайте си 2-3 наум. Каруцата е виновна отвсякъде.
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Малко спекулация. При 80-90 км/ч на междуградски път на къси светлини каруца без светлоотразители ще се забележи в последния момент. ако не успееш да избягаш в другата лента на плътното, може и да не успееш да спреш.
66
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мен са ме глобявали за несветещи фарове в слънчен ден. Виж, за индианци посред нощ няма забрана - на тях винаги друг им е виновен.
65
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кога ще забранят тези неотговарящи на нищо превозни средства -каруците?! Гледат ли се конете при заложените в нормативната уредба условия? Къде е прокоратурата , къде е зоо полицията?! Къде са нашите любимци депутатите да наложат ред?
64
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моя позната през 90-те се натресе в каруца натоварена с клони. Дори "маскирани"карат. С каква скорост да се движиш за да не удариш някой, дето елемнтарни правила за движениепо пътищата не спазват? Тоя, дето удари Милен Цветков го влачат толкова време при ясен случай на предимишлено убийство. А този веднага го уредили.
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В 2 през ноща, без никакви светлоотразителни елементи и светлини! Това е опит за убийство!!!!! Да не питаме и какво са правли в тъмната част на денонощието. Още е рано за бране на рози или тютюн. Не ме кефят повечето водачи на БМВ Икс 5 или друга. Но този го пуснете веднага и целата маала да му покрие щетите на "джипа"!
62
0
 
21
 
! Отговори
Кдкд преди 11 месеца
Каруца през ноща и без светлини... И с 90 да е пак няма да я видиш и ще я блъснеш... Но сега ще е любимото на кат не съобразена скорост... И с кое да се съобрази че може да има *** с каруца ли...
61
0
 
35
 
! Отговори
fss преди 11 месеца
Кой знае какво са брали шведите по нощите... сега човекът карал бързо.. но понеже за шведи той е виновен.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 90. Съгласен съм с теб, но от текста изобщо не личи да обвиняват каруцата.