Шофьорът, заради когото загинаха четирима в каруца, е карал с изключително висока скорост

Трима от тях починали на място
6 май 2023 22:38, Йоана Цонева
133

Шофьорът на джипа, който връхлетя каруца край сливенско село, е арестуван. Четирима мъже загинаха при катастрофата, която стана през изминалата нощ след кръговото кръстовище в района на село Тополчане. Каруцата е била без светлинна сигнализация. Трима от пътуващите в нея са загинали на място, четвъртият е починал в болницата в Сливен. Те са на възраст между 31-на и 37 години.
Още по темата
"Считаме, че произшествието е възникнало в резултат на несъобразяване скоростта на движение. Водачът е карал с изключително висока скорост. В резултата на това е причинил смъртта на хората в каруцата и на животното, което я е теглило", уточни окръжният прокурор на Сливен - Веселин Гангалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои в коментарите пишете срамни глупости! Нали затова имаш фарове на колата и мозък в главата! Да караш с такава скорост, че ако има нещо на пътя, да имаш време да намалиш, да спреш, да заобиколиш! А не да минеш като снаряд през него! АМа без обозначения било, без светлини било! А шофьорът - без мозък е бил! Единствено ако ти изскочи кон или елен от храстите, може да те изненада да не успееш да спреш! Всичко друго е безумно шофиране!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пърдон, излъгал съм за теглото на колата - най-лекия вариант Х6 е 2.25 тона, а най-тежкия е 2,5 тона!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък никой от каруцата не е изхвърлен от удара?!!Че и животното?!Този да не е бил с танк!
16
2
 
26
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? преди 1 година
А КОЛКО АЛКОХОЛ В КРЪВТА Е ИМАЛ ВОДАЧА НА КАРУЦАТА?
15
1
 
45
 
! Отговори
Аве преди 1 година
Тиа били ли са с колани в каруцата? Платили ли са си винетката? На къси светлини ли са били или на дълги и са заслепили шофьора? И, айде стига сте се гаврили със законопослушните! И стига сте толерирали криминалитета на горката ни държава! Позор***бг
14
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На каруцата не и е мястото там,пък през ноща на главен път!!!Сещам са какви са тия с каруцата от кой етнос са!
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видях снимката, БМВ-то изглежда почи непокътнато, потрошено отпред, но това е направено с цел да се троши лесно, също и каруцата не е толкова зле. Едва ли скоростта е била чак толкова висока, но човешкото тяло няма шанс срещу 2 тона кола, дори със 100 км/ч. Представете си да ви се изсипе палет с 40 торби цимент отгоре.
12
3
 
52
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Баш шОфера виновен! На КАТ любимото изречение - несъобразена скорост! Колко следва да е съобразената и те не знаят.
11
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София няма сила, която да съблюдава изпълнението на прилаганетона забраната на каруците.
10
1
 
47
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Нормални хора да са съдиите на шофьора, да отсъдят какво търси нещо си без фарове на пътя за автомобили? Защо шофьорите ще плащат наглостта и на говедари, свинари и подобни анти законни, които си пускат животните без надзор, за да създават предпоставки за катастрофи???!!! И на тия с каруците е време да се ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ДА СЕ ДВИЖАТ ПО ТЪМНО!
9
1
 
60
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Неосветена каруца в 2 часа през нощта. И после шофьорът се движел с "изключително висока скорост". Докато не мине техническата експертиза, такива изказвания са неадекватни!
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези с каруцата явно човешкия живот не струва нищо за да се качат сиреч е безценен.
7
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8 - ти кола караш ли? Случвало ми се е при бурен вятър през нощта да има голям клон от дърво на пътя.. Карах с около 100, видях го, намалих и спрях. Как ли успях да го направя? Може би, понеже не карах с безумна скорост и внимавах какво има пред мен. Сега остава да разберем как шофьорът на джипа не е успял да постигне най-нормалното нещо - да види препятствие на пътя и да спре.
6
2
 
41
 
! Отговори
z-rock преди 1 година
Пише "след кръговото" - ако водача е преминал през кръстовището няма шанс да е бил с толкова висока скорост! Я по-подробно да се изясни с какво и къде са биле тия у каруцата!!То така лесно "висока скорост" !!
5
1
 
54
 
! Отговори
На кръговоКръстовище преди 1 година
Без светлинна сигнализация била каруцата през нощта. Не злорадствам относно ничия кончина. Но знам каква беля причини преди време такава каруца на мотоциклетист, който е карал с разрешена скорост и не е бил в нарушение. Каруцарят обаче кой знае защо препускал и, изскачайки в тъмнината от страничен черен път, беше връхлетял и съборил момчето с мотоциклета. После избягал, без дори да погледне жив ли е. Младежът, макар и натрошен, едвам избутал мотора си встрани от шосето и останал да лежи в студа.
4
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако караш със 100 км/ч, дори да не си на дълги, в момента, в който видиш нещо на пътя на светлината на фаровете, имаш време да намалиш достатъчно, за да избегнеш катасттрофата. Дори да не успееш да я избегнеш, ще си намалил достатъчно в момента на сблъсъка, че да не убиеш всички в каруцата заедно с коня. Вече ако караш с 200 през нощта по двулентов междуселски път, какво може да стане
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каруцата имала ли е отразителни тела за да е лесно забележима?
2
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако аз бях в кола на пътя зад алкохолите с каруцата, нямаше да има катастрофа. Понеже не карам като умопобъркан и внимавам какво има на пътя. Толкоз. Че те са самоубийци - също е вярно. Но за да стане катастрофата, нужни са били побърканяци и в двете превозни средства.
1
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А съгласно чл. 147 от ЗДП, превозното средство с животинска тяга регистрирано ли е? Минало ли е задължителен технически преглед? В случай, че не е не се ли счита, че група от 4ма посред нощ са блокирали пътя с нелегална каруца, без предварително известие?