13-годишно дете се самоуби, разследват причините

Момчето е открито мъртво в дома си вчера
10 май 2023 13:02, Стела Стоянова
27
13-годишно дете се самоуби, разследват причините
Снимка БГНЕС

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за смъртта на 13- годишно момче от Пловдив, открито мъртво в дома си вчера.

Производството е по чл. 127, ал. 1 от Наказателния кодекс за склоняване към самоубийство.

Сигналът за трагедията е подаден тел. 112 в 15.30 часа във вторник.Екипите на полицията и Спешна помощ, пристигнали на място, не са установили данни за насилие. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи причините за смъртта на детето.

"Тепърва се изясняват причините, извършват се множество действия по разследването, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи кое е подтикнало детето да посегне на живота си", посочи районният прокурор Петър Петров, цитиран от в. "24 часа".

Зам.-районният прокурор Атанас Илиев допълни, че няма да бъде изнасяна повече информация. "Трагедията наистина е огромна", коментира той.

От училището, където е учел шестокласникът, съобщиха, че отменят всякакви чествания и тържества до края на годината.

"С прискърбие съобщаваме, че вчера в следобедните часове, в дома си, почина наш ученик. До края на учебната година отменяме участието си във всякакви чествания и тържества. Светла памет!", написаха от ОУ "Душо Хаджидеков" на сайта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: детесамоубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Справедлив преди 11 месеца
Ако децата ни стават жертва на учителите ,много жалко за образователната ни система !Да си учат сами вкъщи !Всичко има в Google!То тест след тест,стрес голям,тормоз голям!И за какво е нужна толкова безполезна информация по всичко което после се забравя!
21
0
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 11 месеца
По тази причина( оскъдна подготовка за ВУЗ), студенти има , но знания - не.Практически взелите дипломи са непригодни за практиката след завършване.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз знам, че сега има две години задължителна предучилищна подготовка и децата отиват на училище, знаещи цифри и букви. Ние на времето в първи клас започвахме от А Б. Така че не ми говорете, колко е лесно сега. Отворете един учебник за шести клас и ще ви се изправи косата.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е вярно, че по някаква причина учебните програми са на различни скорости. Например математиката в началото е много бавна - неща които аз съм учил 5-6 клас, сега се учат 6-7. После 11-12 клас учат неща, които аз изобщо не съм учил в средното, а едва в Университета. Т.е. в началото ги бавят, а после яко газ. Нормално е да се хумват в един момент.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До от 15 Знаеш, ама казваш, че е по-лесно? Сигурно зависи и в кое училище.. Но не е по-лесно, в никакъв случай. Дори да оставим настрана лошо написаните учебници, учат повече от това, което сме учили ние, защото постоянно им свалят материал от горните класове. В 11 и 12 клас вече учат висша математика, при това за много по-малко часове от нужното. Иначе да, ако реши някой да минава без да се напряга, ще му се получи, с това определено мога да се съглася. Но за тези, които си учат, не е по-лесно.
17
1
 
7
 
! Отговори
от 15 преди 11 месеца
Имам си идея. Нали имам деца ученици, както имам и няколко приятели учители. Имам доста добра представа в какво се е превърнало училището, а и висшето даже. Защо махнаха кандидат студентските изпити (освен на медицинските специалности)? Защото със сегашното ниво на средното и основното образование няма да има кой да вземе изпита и още по-малко студенти ще има.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 15 Просто си нямаш идея в какво се е превърнало училището...
15
12
 
13
 
! Отговори
съболезнования преди 11 месеца
Не знам какво е толкова натоварването при положение, че сега е в пъти по-леко от 90-те например. Сега и образователната система е по-олекотена. И независимо колко е неграмотно едно дете или нагло, или нещо друго подобно, то системата е така, че то не може да бъде оставено да повтаря клас, или да го преместят, или изключат от училище. Пълна анархия. А разглезените родители не дават на някой и гък да им каже на техните лигльовци, независимо, че заслужават пердах. Бог да прости детето!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еврейските социални мрежи убиват
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Говори се, че в това училище Душо Хаджидеков децата са на успокоителни - толкова голям стрес им образува образователния процес и амбициите на директорката
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да благодарим на разбирачите!
11
3
 
31
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Децата стават все по сбъркани и неадекватни. Отделно пълната липса на контрол дисциплина и възпитание. Като видиш беззащитен нахвърли му се, всичко ти е позволено и ще ти се размине. Резултатът обаче е възможно да е катастрофален за пострадалото от този терор дете. Отделно има семейни среди, които са още по зле от тези външни фактори.
10
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е 7ми клас. Оценките му трабват за кандидатстване в по- елитни гимназии. Доколко амбициите на родителите съответстват на желанията и възможностите на децата им?! Не е срамно ако стане шофьор вместо програмист!
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тормоз от съченици, учителите не ти обръщат внимание и викат "кой мъ инресува" и те тормозят и после някой с по лабави нерви не издържа и върши някоя глупост - да се самоубие, да изпзастреля тия дето го тормозят или да се сбие или надруса
8
9
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Всички сте гледали американски филми за тинейджъри, ето вече и у нас 24/7 live!
7
8
 
47
 
! Отговори
Амин преди 11 месеца
Тормоз в училище от учители и съученици.Министерство на образованието превърна училищата в средство за психически и физически тормоз - тест след тест, стрес след стрес.Да почива в мир, клетото дете! Дано да е на по-добро място!
6
19
 
5
 
! Отговори
Знаеме се бе уроди преди 11 месеца
И.звратени Полицаи като му бръкнат с честоти в мозъка и детето полудява! Хайде разследвайте бе и.змет Пловдивска!
5
15
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
НЯМАЛО УСТАНОВЕНИ ДАННИ ЗА НАСИЛИЕ НЯМАЛО АУТОПСИЯ НО ТО КАТЕГОРИЧНО СЕ БИЛО САМОУБИЛО :D АМАН ВЕЧЕ,ТО БИВА БИВА ГЛУПОСТИ ДА СЕ ГОВОРЯТ И ПИШАТ НО ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО!
4
4
 
37
 
! Отговори
Един Българин преди 11 месеца
До Момо Не се знае, може и в училището да са ако е тормозен. Просто е решил вместо да избива насилниците да се самоубие ... Проблемът с училищата не е само при сърбежите.
3
17
 
8
 
! Отговори
13 години боко преди 11 месеца
Писна ми от тиквениците и техните схеми - бетер турска работа!