Божков: Готов съм да се върна като защитен свидетел

Той е в Дубай, има 19 обвинения
Обновена: 16 май 2023 13:30 | 16 май 2023 13:30, Стела Стоянова
184
Божков: Готов съм да се върна като защитен свидетел
Снимка БГНЕС

Готов съм да се върна в България като защитен свидетел, написа днес във Фейсбук Васил Божков.

Божков, който живее в Дубай, е с повдигнати 19 обвинения, по които са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ. Последната – да се яви пред българските разследващи, е от този януари.

Вчера, след като главният прокурор Иван Гешев  скъса оставката си публично и обяви как дела са оставяни на "трупчета" или използвани за изнудване, Божков написа в социалните мрежи "Понякога разкаялият се грешик е по-ценен от светец".

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
2
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Най добре и охрана от НСО да му осигурят.
155
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Учуден ех ти-и-и д о л н о б о к л у ч е. Такива като тебе дето мешате добри идеи с помия трябва да бъдат публично бичувани. 50 като за начало. Да ти държи мокро поне шест месеца
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върне ли се значи, че неговите хора са овладяли съда и прокуратурата защото ако тези институции са безпристрасни и не се блазнят от крадените пачки надали би си помислил да се върне все пак Божков освен че обвинява политици, че им е давал подкупи - той самия е обвиняем в углавни престъпления - участия в убийства и изнасилвания . И ако бъде признат дори и в едно от тези престъпления не му мърдат поне 10 години ...
153
0
 
0
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Айде от кога са ти приготвили на някой завой към Боровец изненада. Идвай да разбиеш системата и да върнеш своите ,че намаляха!
152
9
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Божков ако си дойде, американците ще откраднат на дон Боко парите. И той милия, с пари на заем и с филия нас в джоба, трябва да бяга с билет, в едната посока
151
7
 
28
 
! Отговори
Вениамин преди 1 година
От както замина в изгнание,знаете ли колко неприятни хора спряха да разправят за себе си колко са велики и колко са силни на деня.Всички до един,синове и дъщери на заклети комунисти.Искат да мачкат,но само ако имат гръб.Сега нямат гръб и подкрепата на изгнаника,а душите им копнеят за лоши работи.Всичкото зло събрано парче по парче,съгражда едно цяло наричащо себе си БКП.Дори и днешните политици до един са със захранката на Майката Партия.
150
6
 
26
 
! Отговори
Един мармот преди 1 година
Божков или яко скучае в Дубай или е свършил кинтите? Там той някакъв почтен бизнес едва ли може да завърти, като се има предвид, че неговите бизнеси в България бяха шменти-капели.
149
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Череп, връщай се, че пенсионерите те чакат да пуснеш билетчетата с моментни лотарии. В Тото пунктовете билетите били празни.
148
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова животно защитен свидетел. За какво може да свидетелства обвиняем с 19 обвинения????
147
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На приказки иска да се върне , ще е ... Ама не ще , е е...!
146
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ами, нямат си пари лидерите им на партиите. Че дори и тези от прокуратурата. Сигурно са умрели. А пък, обикновените българи празнуват. Инфлацията си е проблем на банките. Обедняванията на политиците не са мои проблеми. А богатите българи си пием уискитата и слушаме песните на Владката МАРКОВ. А не тези на Учиндолския лидер с депупати в поредното НС.
145
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Само ти ни липсваш тук! Стой си там в Дубай на топло, да не те приберат на топло тук.
144
4
 
1
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Не е лошо черепа да се върне в България, няма да е голям ефекта, ще се вдигне много по голям шум, но няма да има никакви последици, така че пием си домушарка, кака гроздана слушам си с най голямо удоволствие Слави Трифонов и куку бент и се радвам на спокоен живот, а у кой има злоба и завист, двойно повече да му се връща
143
0
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Има си Бойко 5-6 депутатки. Може и овчицки да си има, но те са си негови. Даори и депутатите му са си само негови. Дяа ги раздава на тези от ППV ДБ, за да има най-после Българията ни, тази нашата ис редовно правителство. Личномен ме интересува повече дали г-н Илиев ще го води хорото около езерото в Дружба или ще трябва аз да го. ЧЕСТИТА 2023 Г. НА ПРИЯТЕЛИТЕ МИ ОТ ТОЗИ НАЙ-ХУБАВ КВАРТАЛ НА БЪЛГАРИЯТА НИ. МАРАЙНЕ. ЧАК РАК ЛА ДЕ !
142
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ами, нямат си сърза лидерите им на тези от партиите. Че дори и тези от прокуратурата. Сигурно са умрели. А пък, обикновените българи празнуват. Инфлацията си е проблем на банките. Обедняваниятана политиците. А ние, богатите българи си пием уискитата и слушаме песните на Владката МАРКОВ. А не тези на Учиндолския лидер с депупати в поредното НС.
141
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тая душичка златна го е страх като Сарафовата.
140
1
 
2
 
! Отговори
Хайде сега преди 1 година
МАРАЙНЕ. Чак рак ла ка де ! Българин съм, но пък тези от партиите ни си мислят, че ще даря пари за поредната им предизборна кампания. Те едва ли знаят, че между кампания и компания има разлика със само една буква. А пък, аз управлявам 3 компании. Кампаниите им изобщо, ама изобщо не ме интересуват. ХАЙДЕ МАРАЙНЕ. ХАЙДЕ САШЕ, хайде Вальо. ХАЙДЕ ИЗЛИЗАЙТЕ БЕ. Като му чуехме гласа, изобщо не ни беше страх. Както са и сега нещата със страхонете. Те са за политиците, техните лидери, че дори и за др.
139
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че сме в ЕС и НАТО. Без Европа ставахме като Мексико, Венецуела. Бразилия .
138
3
 
10
 
! Отговори
Данчо Шибека преди 1 година
Васката се натиска за защитен свидетел.не защото го е страх от БГ правосъдието,а защото го е страх от заповедта за арест спусната от Европол.Него в БГ-то няма кой да го изплаши.Нито Закон,нито мафията.Страх го е от Кьовеши.Такава гаранция която той иска,може да се даде единствено от Европол.Не съм сигурен дали не го търсят и от Интерпол.Затова и пътува единствено със частни чартъри.Не е лесна и неговата.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сите генерали пеят, кои са ги разделили със старшинките им. Ами, нямат си повод да се радват. Проклети да са тези, които са ги разделили. ВЛАДКАТА МАРКОВ Е.