Валентин Златев пред прокуратурата: Не знам за какво ме викат

Той е призован по делото "Барселонагейт"
Обновена: 31 май 2023 13:25 | 31 май 2023 13:20, Стела Стоянова
34

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не знам за какво ме викат, каза Валентин Златев на влизане в прокуратурата на въпрос дали е заради "Барселонагейт", където се разследва пране на пари. Обеща повече подробности, когато разпитът му приключи.

Все още в сградата е Ивайла Бакалова. Очаква се да пристигне и Георги Самуилов, собственик на "Инстаойл".

"Знам достатъчно за къщата в Барселона и затова ще дам показания като свидетел. Получавала съм заплахи заради този случай", каза по-рано днес Ивайла Бакалова, преди да влезе в прокуратурата, където ще даде показания по досъдебното производство "Барселонагейт", заради което искат имунитета на Бойко Борисов.

Известни са близките й отношения с Борислава Йовчева, която според информации на чужди медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки отношения с бившия премиер.

Още по темата

Във вторник Софийска градска прокуратура предложи главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е разследването, по-популярно като "Барселонагейт", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев днес отказа да коментира предложението за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Миналата седмица по същото разследване бе разпитван и самият Борисов. Той отговаря 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава лидерът на ГЕРБ не обясни как е минал разпитът му, но неговият адвокат Менко Менков даде подробности пред журналисти. “Няма никакъв гейт, защото няма престъпление”, каза Менков. И посочи, че за 4 години разследване клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите винаги били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разигравали ли сте си картите с Бойко? Знаехте ли за източването на пари от Лукойл? Имахте ли връзки с руски олигарси на Путин?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами потърсете един фармацевтичен бос,който си купи индулгенция по това време,потърсете и един негов съдружник който най вероятно направи"сделката"и се водеше"собственик"на имота!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозно?
25
0
 
4
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 година
Хехеей започва се... театъра с изпирането на личности.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ли те знаеш, советский разведчик
23
0
 
8
 
! Отговори
Казуар преди 1 година
Другарю Златев, играехте карти, ходехте на лов с Борисов, и даже стана пътен строител.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни чули,ни видели,обаче личните им сметки"дебели"за сметка на държавните,които съвсем са отънели.Явно Прокурори страдат от амнезия,защото са забравили за другите образувани до съдебни производства срещу влиятелни личности в БГ-тото,които са на"трупчета"според МВР.ИСТИНАТА, цялата истина,за 30-сетте години анти народно управление и закони. ДЕЙСТВИЯ РАВНОСИЛНИ НА ГЕНОЦИД, ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ.ВИНОВНИТЕ НА СЪД. СПРАВЕДЛОВОСТ ЗА ВСИЧКИ И НАКАЗАНИЯ ЗА ВСИЧКИ.ЗА ГЕНОЦИД ДАВНОСТ НЯМА
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще каже, че не се познава с Баце, а и Баце ще каже, че не го познава.
20
0
 
5
 
! Отговори
Безимен. преди 1 година
Митю Очите няма ли да поканите ??И той има какво да ви разкаже.
19
1
 
8
 
! Отговори
Значи, преди 1 година
...едната , Бакалова, знаела всичко за ...Борислава? Само че, после Борислава ще каже, че това са пълни глупости! И какво, Гешев и компания на кого ще вярват? Пък и викат Валентин Златев? И какво очакват да чуят от него? Че нямал идея за какво го викат! Много плитка история! Гешев, Гешев, за нищо не ставаш!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пита ли Пеевски? Той нали е библиотекар? Трябва да има информация.
17
2
 
16
 
! Отговори
хъхъх преди 1 година
Точно ти ли не знаеш нищо при положение, че с Бойко си викахте непълнолетни момиченца на бродяшките си купони в продължение на години! Орда от педофили държат политиката и парите в България!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво времето, пролетно, следобед. Да се поразходи малко, така да го видят хората, да го дадат по новините. И ще се прибере да си дремне.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, откъде да чуе като си седи само в къщи и си брои банкнотите и все се забърква и почва отначало. Няма време да се занимава с клюки.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай Боже скоро да бъде разпитана и Борислава Йовчева ! Злите езици обаче говорят, че тя се крие в Дубай !А, като са почнали с разпитите , нека разпитат и Цветан Василев за фалита на КТБ, както и Васил Божков за рекета срещу него от страна на Борисов и Влади Горанов !
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От посолството не му ли казаха? Държат го в неведение.
12
3
 
26
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Тия па, за едно къще се фанали. Тия милиарди източиха, ама ше питаме там за държанката ббкюто....
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Боко и тоя не го познава, нищо че много го лъжел на белот.
10
0
 
28
 
! Отговори
ahaha преди 1 година
тия никога нищо не знаят.... ама при прокурора чупат пръсти и бутат парата под масата
9
1
 
39
 
! Отговори
Картограф преди 1 година
Е как не знаеш? И Бойко го викат- значи ще играете белот!