Заловиха 13-годишен да шофира пиян в Добрич

Момчето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност
Обновена: 9 юни 2023 09:00 | 9 юни 2023 08:57, Йоана Цонева
28
Заловиха 13-годишен да шофира пиян в Добрич
Снимка: БГНЕС

Полицията в Добрич залови 13-годишен да кара кола в Добрич. Малолетното момче не само, че е седнало зад волана, но при проверката за алкохол, дрегерът е отчел 1,13 промила алкохол в кръвта, съобщши bTV.

„В хода на проверката детето заявява, че е изпило една бира вкъщи, след което, пристигайки в Добрич с баща си, си е купило още една, която е изпило. Бащата е оставил детето в колата с ключовете и е отишъл на казино“, каза говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев.

Сигналът е подаден около 00:30 ч. вчера и е за лице, което дрифтира на паркинг в центъра на Добрич. За щастие, там не е имало много автомобили. През това време той е бил в игрална зала в близост. Първоначалните данни сочат, че бащата също няма шофьорска книжка.

Тъй като момчето е малолетно, то не подлежи на наказателна отговорност. На бащата е съставен  акт за административно нарушение за това, че е дал нa сина си да шофира колата.

След като приключи проверката, прокурорът ще реши дали материалите да бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни. Социалните служби също се самосезираха и предстоят проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя не подлежи на отговорност, оня дето го е правил и той не подлежи на контрол щото го пазят НПО. Следователно ще продължат да си карат както знаят. На 18 г. след 5 г. стаж пиян зад волана може и да полежи в ареста за 2 дни ако дотогава не утрепе невинен човек. Добре дошли в резервата. Вижте ги и ония от ВСС вчера и ще ви стане ясно защо е така
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Конфискация на колата, глоба за родителите и общественополезен труд за малкия!
4
0
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 11 месеца
От няколко дни паркират в подлезите на Варна
3
4
 
15
 
! Отговори
Добричлии преди 11 месеца
Да научат как се дава мигач първо. ТХ е като СО да знаете. Сече без мигач, изпреварва със 170 на второкласен път. На двойна непрекъсната на външен завой без видимост изпреварва с БМВ джипката. Големи са. За тях си.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това вече е стандарт!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От мама и тати се е учило