Проверяват кметски син за преписки на трупчета, тормозел от години петричко село

Цялото семейство са агресивни хора, заяви жител на Марикостиново
12 юли 2023 02:30, Йоана Цонева
12
Проверяват кметски син за преписки на трупчета, тормозел от години петричко село
Снимка: БГНЕС

Апелативната прокуратура в София е разпоредила Окръжната прокуратура в Благоевград да извърши проверка на преписки и досъдебни производства, свързани с деяния на разследван за побой мъж от петричкото село Марикостиново.

Проверката е по повод информация в медиите за нанесен от него побой на мъж и твърдения на граждани други негови престъпления. В хода ѝ трябва да се изясни на какъв етап е разследването по случаите и дали има преписки срещу мъжа, архивирани в районно полицейско управление.

Ако бъдат установени приключени преписки, ще бъде извършен служебен контрол, за да се провери дали е законосъобразен и правилен прокурорският акт за приключването им.

От публикация на bTV става ясно, че става дума за Велко Тодоров, син на кметицата на Марикостиново Гергана Тодорова. Младежът отдавна тормозел местните хора, а миналата събота охранителни камери заснели ново нападение. Пред медията пострадалият Георги Узунов разказва, че около 3 ч. през нощта се прибирал към дома на баща си, когато двама мъже го нападнали в гръб. Те били задържани. Единият от тях бил Велко Тодоров, който се предал. Той имал и условна присъда.

"Велко го видях как ме повали в гръб, почна да ме рита. Другото момче го видях с периферията. Той е Митко Георгиев от селото. Почнаха да ме ритат и по главата", посочва Узунов.

Той твърди, че не е имал пререкания с тях. Майката на Велко Тодоров имала пререкания за имоти с бащата на Георги Узунов. "Той е заплашвал много хора в селото. Страхувам се много за семейството ми, за децата ми", казва пострадалият.

За системен тормоз от страна на кметския син разказват жители на Марикостиново, цитирани от bTV. "Искаме да изкажем съпричастност към зверски пребития Георги и да кажем не на страха. Нашите искания са незабавно изземване от полицията на оръжието на семейство Тодорови, те са ловджии. От кметицата искаме оставка. Велко Тодоров осем години е под крилото на майка си", изтъква Кирил Узунов, роднина на пострадалия.

Според друг човек от селото в нощта на побоя над Георги Узунов Велко Тодоров е пребил и 64-годишен мъж в село Генерал Тодоров.

"Цялото семейство са агресивни хора. Този тормоз продължава от осем години", твърди друг жител на Марикостиново. Хората заявяват също, че се страхуват за децата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 месеца
Селски бандит! Какво да говориме повече нито капка възпитание нито грам образование!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другия път пак си изберете същия кмет.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е то . Наследството от социализма. Когато всичко бе общо и държавно. Хората си свикнаха да прибират което им харесва. И власта им даваше свободна да се обогатяват от чужда собственост. Сега контрола е труден . Навика си стой.
6
0
 
12
 
! Отговори
Тома неверни преди 10 месеца
Те сега милиционерите заети,ще стачкуват за по високи заплати,нЕмат време да се занимават с битовизми
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вместо двама трима да ги приклещят някъде и да ги спукат от бой те ги търпят. Некви ***.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как пък все всички търпят и си траят. Ако някой такъв ми направи нещо ще изчакам някоя нощ в тъмното да им запаля къщата и изчезвам в тъмното.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Селски неволи и питоми балкански страсти - чуека нема пререкания с никого и нормално отиа по работа в 3 часа през нощта у къщата на баща си и изневиделица го напдата причакващи го. Че после агресорите отишли по същото време и у друго село. Че и ги задържали и единия се предал а другия сигурно седи задържан непредал се. По тия села си требе сяка седмица всички жители да ги нареждат на площада и да им теглят по един як пердах образователно.
2
3
 
17
 
! Отговори
запознат преди 10 месеца
Кметът е от ГЕРБ.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Забравихте да кажете, че са от отрочетата на гербавите. Не, че това трябва да има значение, но през годините от тяхното царуване създадоха изключително благодатна почва за развитие на такива о-ли-го-френи.