Сметната палата дава бившия шеф на прокуратурата

Сключил неизгодна спогодба за сградата й
18 юли 2023 13:28, Стела Стоянова
8
Сметната палата дава бившия шеф на прокуратурата
Снимка БГНЕС

Бившият председател на Сметната палата Цветан Цветков е сключил спогодба за сградата й, която буди съмнения, че е неизгодна за институцията. Това каза изпълняващият правомощията на председател на Сметната палата до избора на нов Горица Грънчарова-Кожарева на брифинг, на който бяха представени факти и документи, свързани с работата на институцията до 18 юли.

Грънчарова посочи, че Цветков се е съгласил да плати обезщетение на лица, водещи срещу Палатата дело за стотици хиляди левове и същевременно е отказал да продължи друго дело на институцията срещу същите лица за над 1 млн. лв. Тя обясни, че парите са дължими от тях на Сметната палата за извършен от нея ремонт на сградата, на която са били собственици. Впоследствие Цветков е платил на тези лица и над половин милион лева, за да придобие Сметната палата дела им от административната сграда на Палатата, предава БТА.

Още по темата

За случая е сезирана Прокуратурата, която трябва да прецени дали има данни за извършено престъпление.

На въпрос защо сега излиза информацията за ощетяването на институцията от предишния й ръководител, Грънчарова обясни, че казусът не е бил приоритетен за администрацията й и че чак сега се разполага с пълния набор от документи за него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Абе споко,сега ще назначак комисия и прокурор,да търси кви ги надробил друг прокурор и така паяджината ще се разплете ха ха.....
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До4. В СДЕБНАТА СИСТЕМА има факти , документи. По физиономии не се гледат казуси.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истината е, че предишните собственици на сградата и терена са принудени от НРБ - БКП да напуснат страната1944-1948г. След тоталитаризма си искат имота , по Закона на реституцията. Да , ама старите комунисти си свикнали да си крадат и Горица не разрешава да им се възстанови. Вижда желание от , бившия на СП да се възстанови щетата от 3 милиона на собствениците от САЩ. И Горица гони бившия.
5
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 месеца
На Боко Тиквата...врътките...
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само като видя физиономията на Цветков и ми става ясно. Апаратчик мазен
3
0
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 9 месеца
цветков е читав човек, чудите се как да не го допуснете. защото извадиха с екипа му от сметната палата далаверите на столична община и не искаха да заверят отчетите....и кво ли още не. мош.ени.ци политически . а сега са тия постановки защото най-вероятно нещо става.................... някъде.............
2
0
 
2
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 9 месеца
Тези ме надминаха!
1
2
 
2
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 9 месеца
Няма шеф на високо ниво в територията - наречена България който да не е крал и да не е за затвора.