Гледат мярката на Чавдар Бояджиев за двете убийства край с. Лозен

Става дума за пари, сексуални взаимоотношения и огромна жестокост
7 авг 2023 07:00, Елка Василева
87
Гледат мярката на Чавдар Бояджиев за двете убийства край с. Лозен
Кадър: БНТ

Софийският градски съд ще гледа днес мярката за неотклонение на Чавдар Бояджиев, който бе задържан за двойното убийство в софийското село Лозен. Труповете на 18-годишно момиче и 27-годишно мъж бяха открити в събота сутринта в местност край селото.

Още по темата
Пари, сексуални взаимоотношения и огромна жестокост се преплитат в убийствата на Яна и Иво. Обвинен за убийството и на двамата е Чавдар Бояджиев.

18-годишната ученичка е изчезнала около 20 часа в четвъртък и е убита 2 часа по-късно. Обявена е за издирване от майка ѝ след ден - в петък в 15:30 ч., а обвиненият за убийството на момичето е задържан след 6 часа - в 22:10 вечерта на същия ден.

Пет часа след като убил Яна, Чавдар застрелял 27-годишния Иво. МВР и прокуратурата съобщиха подробности около престъпленията, информира БНТ.

На 4 август в 15 часа и 30 минути в столичното 8-мо районно майката на Яна подава сигнал, че от предната вечер няма връзка с дъщеря си.

"Разтревожена, е тъй като няма навика да не е в контакт с нея и да отсъства за дълго от вкъщи. Последно за нея има информация в 20 часа на миналия ден, 3 август, когато напуска столичен мол, качвайки се автомобила на неустановено лице с прякор Чоби", каза Мирослав Данаилов, заместник-директор на СДВР.

Разследващите бързо разбират, че прякорът Чоби е на Чавдар Бояджиев. Установяват автомобила, който мъжът ползва и проследяват, че със същата кола той пътува към Бургас.

"След съгласувани действия с Областната дирекция на МВР Бургас лицето Чавдар Бояджиев, управлявайки лек автомобил "Хюндай", е задържано на входа на град Айтос", допълни Михаил Наумов, началник сектор "Престъпления против личността", ГДНП.

Обискът в автомобила на Чавдар Бояджиев е извършен при задържането му.

"Огледът е извършен от 22.10 часа до 3.50 на сутринта на 5 август. Иззети са доказателства - пистолет с пълнител с 1 патрон и в цевта 1 патрон. Иззети са дрехи на обвиняемия Бояджиев, кутия с патрони и банкова карта на името на убитото момче", заяви Христо Кръстев, заместник градски прокурор на София.

Към този момент разследващите не знаят, че Иво Колев е убит и започват издирването на мъжа. Правят обиск и в дома на Чавдар Бояджиев.

"Там се намериха дрехи и маратонки в пералнята, които реагираха на кръв. Открихме телефона на жертвата Иво Колев на 79 км на магистрала "Тракия" край Пазарджик и телефон, ползван от заподозрения в кофа за смет в кв. "Дружба", каза Мирослав Данаилов, заместник-директор на СДВР.

Още пред разследващите в Бургас Чавдар Бояджиев е разказал за двете убийства и къде е оставил телата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво Колев. Отведен е в СДВР на разпит, където е направил пълни самопризнания, след което му е повдигнато обвинение.

"Обвиняемият е дал подробни обяснения в процесуалното му качество на обвиняем, като разказва подробно как са извършени двете убийства", добави Христо Кръстев, заместник градски прокурор на София.

Освен как е извършил убийствата Бояджиев разказва пред разследващите и мотивите си за тях, които били финансови отношения.

"Какво е характерно. Това младо момиче, провокирано от него, са правили сексуални клипчета, които да качват в порно сайтове срещу определено заплащане. И тук е възникнало недоразумение каква сума да получи тя и какви суми да получава съответно той за цялата дейност", заяви Живко Коцев, заместник главен секретар на МВР.

Според твърденията на Бояджиев двамата с Яна били тръгнали да правят поредното клипче и момичето поискало от него 2000 лева за това, тогава той я убил.

"По отношение на второто убийство, извършителят имал задължение в размер на 10 хил. лв. към убитото момче. За да се укрие обаче, са му трябвали 15 000 лева. Всъщност той затова провокира среща с него, за да моли допълнително за 15 хил. лв., като според неговите твърдения е разказал какво е направил с ученичката, преди да се срещне с него. Имал е намерение да напусне пределите на страната през Турция и да отиде да се бие, да се включи във военните действия Русия - Украйна. Това е според неговите показания. Това са му били намеренията. И изцяло потвърждава своята теза, че се е скарал с тях по финансови причини. Самият той признава, че има огромен финансов дълг от около 150 хил. лв. към различни финансови и кредитни институции", каза още Живко Коцев.

Иво Колев отказал да даде пари, тогава Бояджиев извадил пистолет и му заявил, че ще го гръмне. Колев отказал отново и се обърнал да си тръгне. Бояджиев стрелял в гръб и убил втората си жертва.

Така задържаният Чавдар Бояджиев е направил пълни самопризнания, прокуратурата ще поиска постоянното му задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
11
 
! Отговори
Светозар преди 9 месеца
Тоя главорез е искал да се бие в редиците на Вагнер. Има негови снимки с петолъчки и съветски украшения. Горещ поклонник на Путин и патреот.
31
1
 
4
 
! Отговори
пфф преди 9 месеца
дължал 150 хиляди лева след убийство за което е на свобода. Колко то тези пари дължи на прокурора и колко на съдията?
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато семействата знаят и толерират връзки на децата си към "лесен" живот, сори.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мярката ще бъде: Подписка. Като след първото убийство.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Брада. Сигурно има нова мода "шарен талибан"
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Последно не разбрах на море ли беше тръгнал(с две украинки както се разправяше) или на война щял бил да бяга (с български докумени разбира се). И за двата варианта не се казва откъде пари при условие, че убития му е отказал ?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Беърли легал" филчета.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Брада. Не съм много запознат с модните тенденции, но ние сме малка държава и всички се познават в тия "среди" и гледам все имат големи бради, анаболно подуване и шарена кожа, включая и героя Динку
24
0
 
17
 
! Отговори
Брада преди 9 месеца
Все брадати с татуировки...
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разследващите бърже били разбрали кой се крие зад прякора все едно не го знаят. И като знаят автомобила "го проследяват" как не казват за да не знаем много много. Пък тоя много умен след две убийства да поеме със собствения си автомобил по пътищата на море. Пак настана велика мглъ.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак са замесени много оплетени сФфински черва и тоя бушон ще го отнесе кротко и смирено.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 22 Това беше добро :)))
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как са намерени телефоните из магистрали и кофи? Убиецът ги е посочил и намерил, свършил е цялата работа на следствието, полицията, прокуратурата. Престъпник-мечта за всеки съд.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво се случва с днешните ученички? Потрес!
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз пък не вервам на самопризнанията му. Нещо убийствата нямат мотив. Дай пари-няма да ти дам и го гръмва и полза никаква. Пак няма пари освен това възможните "кредитори" намаляват.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По логиката на тоя гръцмул и освободилите го, ;ясно можеш да утрепеш всеки човек с когото имате интимна връзка...Просто "стана грешка" - и остава свободен! Тия номера няма да ви минават!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Висока е цената. Алчността убива.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каквото повикало, такова и почукало на вратата :)) Те тез в Западна България полудяха нещо, всеки ден трупове :))
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ч кажете как се ползува телефон в кофа за смет, че ми стана много интересно ?
13
0
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 9 месеца
Дано убийците бъдат вкарани в затвора на секундата. Дано съдиите и прокурорите, освободили престъпник лежат с него в една килия!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe