Пуснаха от ареста кмета на Генерал Тошево

Това бе първото задържане у нас по искане на Кьовеши
10 авг 2023 10:41, Стела Стоянова
35
Пуснаха от ареста кмета на Генерал Тошево
Снимка БГНЕС

Минути преди 10 часа кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров беше освободен от ареста, съобщи БНР.

Той беше задържан по искане на Европейската прокуратура по разследване за измами с европейски средства. Това е първият арест в България по искане на службата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

С ръкопляскания и възгласи "свобода" събралите се хора пред полицията в Добрич посрещнаха излизането от ареста на кмет на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той благодари за подкрепата и заяви, че на този етап не желае да коментира подробностите около своето задържане.

Още по темата

"След разпита ще коментирам. Не искам да правим циркове, интелигентни хора сме… Винаги съм работил само в полза на нашите хора, на Генерал Тошево", каза той.

Според протестиращите срещу ареста на Валентин Димитров задържането му е политическа поръчка.

Той бе арестуван във връзка с разследване за измами със субсидии, свързани с проект за увеличаване на енергийната ефективност на социални жилища. Става въпрос за грант, получен от общината по проект за увеличаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради, финансиран от Европейския съюз, на стойност 169 000 евро (около 330 000 лева). За изпълнението на проекта е привлечен частен подизпълнител.

Според събраните доказателства длъжностни лица, участващи в изпълнението на проекта, включително кметът, са представили невярна информация за извършената работа по него, която освен това не е била завършена до крайния му срок.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 месеца
Е защо го пуснахте ?
8
2
 
7
 
! Отговори
хаха както винаги преди 9 месеца
очаквано кметчетата ги пускат ни лук яли ни мирисали крадейки народеца и ще съдят после държавицата за обезщетение ама важното е политици, съдии уж правят нещо мижи да те лажем както истерията с 400те шева
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кмето е учуден защо е обвинен в най-разпространената схемичка за усвояване на кинти
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако само това е проблема, че не били спазени срокове, ще ме прощавате но всеки един по-голям проект е нормално да има отклонение от сроковете. Обаче идиотската организация на проекти по програми финансирано от ЕС много трудно позволява да се направят официално промени по сроковете и принуждава изпълнителите да хитруват документално. И сумата не е голяма, та цялото нещо изглежда един цирк.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Там е проблема, че работиш в полза на "вашите хира", не на народа.
4
1
 
3
 
! Отговори
Новият главен преди 9 месеца
Сергей Станишев скри папките на службите за сигурност. БСП не е българска партя, а една стветска опг и Борисов се наака още в първия ден. Ще ви оправят точните хора точно за един час. Такива физиономии в сини костюмчета ще обикалят вкръг
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ами сега - едно време беше виновен Гешев, а сега Кьовеши ли ще искаме да свалим от поста й и да се замени с някой като Сарафов
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кому беше необходимо това показно задържане едва ли ще се укрие. Достатъчно е да го отстранят временно от власт докато тече следствието и да изземат цялата документация.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, ПР акцията на ГЕРБ пропадна.