Мъжът, чийто труп бе открит в шахта в центъра на София, е убит миналия вторник

Убиецът и жертвата са се познавали
Обновена: 13 авг 2023 19:44 | 13 авг 2023 17:55, Йоана Цонева
101
Мъжът, чийто труп бе открит в шахта в центъра на София, е убит миналия вторник
Снимка: БГНЕС

Убийството на мъжа, чиито останки бяха открити в шахта в центъра на София, е извършено на 8 август, миналия вторник. Това става ясно от съобщение на прокуратурата. За жестокото престъпление са арестувани двама мъже. Единият е извършителя, другият е за укривателство.

Убиецът и жертвата са се познавали.   

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за извършено убийство. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство, извършено на 08.08.2023 г. в центъра на град София.

До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от СГП, за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление - лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство е задържан. Предстои материали от делото за убийство да се отделят и изпратят по компетентност на Софийска районна прокуратура за престъпление по чл. 294 от НК - лично укривателство.

Те са намерени на ул.„Георги С. Раковски“. Полицията е извършила оглед на мястото. Проверяват се всички възможни версии.

От МВР официално засега съобщават, че се извършват действия по разследване, без подробности за какво става въпрос. От прокуратурата ще дадат официална информация малко по-късно днес, а повече детайли в понеделник.

Живущи в сградата, в която се е намирала шахтата, заявиха, че от известно време имало проблеми с канализацията. "Дори започнахме ремонт. Протече откъм тавана", казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква е тази шахта на канализация,че съседите казали,че тъкмо се канели да правят ремонт на жилищното помещение защото протекло откъм тавана вода наверно за тези няколко дена докато открият причината за задръстването то ли в шахтата,че и в канализацията без да се досетят,че от какво се дигнало нивото на водите над тавана им,покрива ли им или етаж над тях.
47
0
 
3
 
! Отговори
Дано преди 9 месеца
Корумпираните да не пуснат отново убиеца да избяга в Германия както стана в Цалапица
46
3
 
3
 
! Отговори
Моооя Странааа преди 9 месеца
Мооояяя Амееерикааа моооя републикааа Калифооорнияяя
45
0
 
12
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Поредната жестока трагедия !Съболезнования на семейството му ! Какви *** сме станали да разчлениш приятеля си и да го натикаш в шахта ???
44
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Правилно е да се каже този вторник, т.к. седмицата не е приключила. Иначе се превръщаме в дивия Запад - убийства, насилие, самоубийства, катастрофи по пътища. Не че и преди нямаше, но някак си не се набиваше толкова на очите.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Jake - Това пък как го измисли? Площад "Славейков" - част от сърцето на София.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви са тези съседи бе, реститути ненаяли се.
41
0
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 9 месеца
Потресаващо жестоко какви са тези
40
2
 
4
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
я дилърите да се преброят
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
почти всички входове в центъра са с камери, улиците са с камери, какви са тези убийства, какви са тези обитатели, които нищо не са чули? Подозирам, че са замесени бежанци, които са обърнали региона окло централния пазар на афганистан. Там трябва да се направи акция във всеки "магазин" и всяка "бръснарница". Въобще мвр трява да отдели един екип качулки за въдворяване на ред сред елементи, които не знаят какво е България
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма 60 дни интимна връзка значи на свобода утре плюс публично извинение.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да върнем смъртното наказание.. такива *** това заслужават!
36
0
 
21
 
! Отговори
до Jake преди 9 месеца
Явно не си ходил в Люлин, Надежда, Дружба или Левски Г/В! Там има само позитивна енергия!
35
1
 
5
 
! Отговори
Alex преди 9 месеца
Jake, не стъпвай и по релситена трамвая - бие ток :)
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Споко. Утре сгп ще излезе с постановление за отказ за образуване на наказателно производство с мотив, че става дума за граждански отношения.
33
2
 
9
 
! Отговори
do Jake преди 9 месеца
ей не лъжи че си от софия, живееш в софия
32
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е защо не са го транжирани и продали като кайма?!То това си е класика в Бг. Гання яде сичкУ!
31
14
 
16
 
! Отговори
Jake преди 9 месеца
Аз съм от София, но избягвам да ходя в центъра, там има много негативна енергия, особено на Граф Игнатиев, Попа, района на НДК, пл. Славейков.
30
5
 
7
 
! Отговори
Тагарено преди 9 месеца
Поета, написал статията, не е казал нищо лошо за Украйна. Не го корете! КАЗАХ!
29
3
 
31
 
! Отговори
Възмутен преди 9 месеца
Веднага 240те разбойника да измислят "Закон за хвърлянето на трубове у тръби,шахти и тавани!"Ако ще и цяла нощ да не спят ама да сътворят такъв закон!