Новата експертиза на Дебора - две средни телесни повреди

Трайните белези в момента са по тялото на момичето
21 авг 2023 10:11, Стела Стоянова
149
Новата експертиза на Дебора - две средни телесни повреди
Снимка БГНЕС, архив

Новата съдебно-медицинска експертиза по случая „Дебора” установи не една, а две средни телесни повреди.

Това обяви пред БНТ адвокатът на момичето Делян Славов. Документите са изготвени от лекари в Пловдив. До това се стигна, след като всички съдебни медици от Стара Загора си направиха самоотвод по делото.

18-годишното момиче беше жестоко нарязано с макетен нож. За престъплението беше задържан 26-годишният Георги Георгиев.

Още по темата

„Резултатът от първоначалната експертиза беше скандален. Факт е, че е налице обезобразяване. Трайните белези към момента са по тялото, нараняванията по лицето са по-плитки. Дебора все още има кошмари след случая”, каза Славов.

Според него след новите данни обвиненият в посегателството над момичето може да получи затвор от 2 до 10 години.

Темата нашумя, след като в първоначалната експертиза бе записано "лека телесна повреда" и съдът отказа пастоянен адрес за Георгиев. Това предизвика десетки протести в цялата страна в защита на справедливостта и сещу беззаконието, както и спешни промени в НК и в Закона за защита от домашно насилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
5
 
! Отговори
до 118 преди 8 месеца
Разбираш, че ще говоря каквото пожелая и най-малкото мнението на някакъв човек, който използва 500 думи в речника си, 100 от които обидни, ме интересува. Просто да го знаеш.
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да проследим събитият - споенава се за този случйа и след 2 дена има организирани шеств... пардон - протести в цялата страна и 10 дена медиите ни търбят за насилие над жени, конвенции, колко много мъжете убивали жените в България, а след 2-3 седмици, прокуратурата НАЙЙЙЙ-НАКРАЯ успява да намери един отчаян медик, да разпише, каквото искат да разпише и сега ще гледаме, как дебора, без видими белези, имал "двустепенна телесна повреда" и очкавам, че тази седмица, пак ще има 1001 статии за "насилие"
120
1
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен118 Арсеналът на платените - заплахи, обиди...:) Какво стана с "Един мъж" :)
119
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 117 Затова има експерти.
118
0
 
2
 
! Отговори
117 преди 8 месеца
Оо .. несъгласни имало. Защо?
117
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до 108 - ТИ си пълен клоун ... Ами като не искаш да налага,ш, млчи си бе :) ...
116
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"двустепеннасредна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото" - Никой никакви белези не видя, но "средна телесна повреда"
115
0
 
3
 
! Отговори
до 108 преди 8 месеца
Не съм го преборил, преживял съм го. Вече е никой. Както става с повечето хора, взели се прекалено сериозно. Затова гледам да спазвам законите и да се водя по тях. И ще споделям мнението си, независимо дали се харесва на някои хора, или не. Никога не съм толерирал насилието над хора и няма да го толерирам. Лично разбиране за света, не искам да го налагам на никого.
114
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 111 Да, според мен, да лежи в затвора, защото повредите са средни и това казва законът. Според Вас, се пита?
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На това му викаме политическа кампания.
112
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До 107 110 Няколко души пишем, умнико :):):) Какво да се старая, щом употребявам един и същи ник :) Пък и стила на писане :)
111
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До 102 108 Мда, така работеше милиционерът с каскет :) Затова трябваше да бъде махнат. Но трябва и да се смени модела.
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Не ми е ясно какво твърдите, щом искате да го убиваме, а пък не сте сигурен дали сама не си го е причинила, пък и за лека телесна да убиете човек?" - Е как? Нали според теб, той го е направил и повередиете са тежки?
109
0
 
0
 
! Отговори
107 преди 8 месеца
Уоу ... ВИждам, че пишеш от две рзлични устройства, под няколко имена. Постарай се повече.
108
1
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 107 Аз също вече си казах мнението за всякакъв вид убийства. Не ми е ясно какво твърдите, щом искате да го убиваме, а пък не сте сигурен дали сама не си го е причинила, пък и за лека телесна да убиете човек? Има нова експертиза. Идете да кажете на тези лекари да четат адвокат Бозов, който и да е той :)
107
0
 
1
 
! Отговори
102 преди 8 месеца
До 106 - А добре, Цветан Цветанов бил, а ти си го преборил. Ако те нагрочи прокурор, особено малко по-нагоре в прокуратурата, може да ти скапе живота от дела и исикове. Нито някой сайт, нито някоя комапния, която получи иск, ще те защити. Просот дават и не се занимават.
106
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена - Виж какво. Казах ти вече. За мен, Георги е най-добре, да го утрепят и да се приключва. Но отиди на advokatbozov и внимателно прочети, какво според родния закон, какво е лека и средна телесна повреда. Дебора няма трайна загуба на телесни фукнции, няма трано обезобразяване, коеот ще влияе на живота ѝ, следователно няма и средни или тежки телесни повреди.
105
0
 
2
 
! Отговори
до 102 преди 8 месеца
Едното няма нищо общо с другото. Това, за което говориш, беше налагането на скрита цензура - практика, използвана успешно от Цветан Цветанов под различни форми - финансов натиск, безкрайни проверки и прокурорски проверки и постановления. Нещо, с което всеки бизнес се бореше и продължава да се бори. Вкл и аз. А тук говорим за коментари по дело за нанасяне на средни телесни повредени, което е от обществено значение. Никой не засяга пряко или косвено изпълнителната власт.
104
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 104 Значи, продължаваме да си пишем :)
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена - Заплахта е за теб, че може да се заведе дело срещу теб. За да съдиш някого за заплаха, трябва да докажеш, следните три: 1 - Че заплашващото лице е имало пълното намерение, да изпълни заканата си. 2 - Че заплащваото лице е имало възможност, да изпълни заканата си. 3 - Че ти си повярвал, че заплашващото лице е щяло да изпълни заканата си и това е повлияло на живота ти по негативен начин. За съжаление и трите са ... "една жена" каза.