Мръсно море? Ресторантьори ще съдят "Активни потребители"

Това е абсолютен саботаж, твърдят те
22 авг 2023 20:50, Стела Стоянова
40
Мръсно море? Ресторантьори ще съдят "Активни потребители"
Снимка БГНЕС, архив

Сдружението на заведенията ще внесе съдебен иск срещу разпространилите информацията за замърсена вода и плажове по Южното Черноморие.

"В момента юристите на сдружението обмислят идеята", съобщи Марин Сотиров, председател на организацията.

Според него е недопустимо институциите, особено Министерството на туризма, да не реагират срещу негативната кампания, която отблъсква туристите, съобщава БНР.

"Някаква неправителствена организация да обяви, че специално по южното ни Черноморие според тези цитирани проби и изследвания от 11 плажа 7 са замърсени и то имаше там не знам колко пъти над нормата, това е абсолютен саботаж.

Още по темата

Двете обединения, най-големи в туризма, обединяващи най-големите и силни асоциации, свързани с ресторантьорския, хотелиерския, туроператорския бизнес излязохме с позиция, че нашите юристи ще задвижат нещата, за да потърсим отговорност на тези хора", коментира Сотиров.

Преди седмица "Активни потребители" обявиха, че плажове по Южното Черноморие са замърсени до 41 пъти над нормата с ешерихия коли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
9
 
! Отговори
Саботаж ли? преди 9 месеца
По новините ясно се виждаше кафявата водна ивица, широка поне 20м, непосредствено до плажа. Незнам кои плажове бяха снимали, но беше ясно че това е фекално замърсяване. На Св инеморец отдавна в разгара на сезона си мирише из цялото селище на немита тоалетна. Българското черноморие отдавна е съсипано и превърнато в бетонен коптор. Какво се възмущават такава е истината.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цялото море е мръсно. Но най ужасното е ,че вече няма гори ,поляни, блата, плажове и дюни... За всичко това са виновни същите тези собственици на хотели , ресторанти.....,паркинги....плажове. Никога повече няма да стъпя на българското черноморие. Пожелавам на бизнеса по Бг черноморието да фалира.
34
1
 
14
 
! Отговори
Активни преди 9 месеца
Потребители да вземат и да им проверят на реснжравтьорите храните, алкохола и хигиената, за да има поне за какво да ги съдят, щото морето не е тяхно , нали? А другото си е тяхна работа и е под всякаква критика.
33
0
 
7
 
! Отговори
Еххх преди 9 месеца
По мизерно чудо нема ,тръбата от ауспуха на хотела до чадъра ,аууууууу ,голям кев да са къпеш в изгорели газове.
32
1
 
12
 
! Отговори
Код КАФЯВО преди 9 месеца
Не ходете там
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Плашат гаргите. Нали ако се стигне до съд ще се иска независима експертиза, а не фалшивата на РЗИ и ще лъсне истината, че водата на всички плажове е силно замърсена.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами това не е саботаж, нито е негативна кампания. Неправителствените организации са заинтересувани да казват истинските факти които държавата съзнателно крие.
29
1
 
15
 
! Отговори
Общ работник преди 9 месеца
Тия дни се канех отново да направя един дълъг уикенд някъде по-наблизо до границата у комшиите, но тия пожари станаха страшни. Но въпреки това на нашето море съм се зарекъл и от 2021г не съм стъпвал. Който ще да съди, да се пъне, за мен и семейството ми нашето море е изключено от плановете ни за дълги години напред. Като фалират и изринати бетона и боклу7ка, може и да се замисля. Дотогава от мен една стотинка няма да видят.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А бе в тая България само ресторантьори у хотелиери ли има ДВЕПМ !
27
1
 
16
 
! Отговори
Ддт преди 9 месеца
Чудя се на кого да вярвам, на ушите или очите и носа?
26
1
 
17
 
! Отговори
Иванова преди 9 месеца
Ами ако се окажат прави и всичките ресторантьори и т.н. .../не зная как да нарека тези наглеци/ ще си признаят ли публично?Ден година храни и като оберат когото могат,след тях и потоп.Но ОБМИСЛЯТ,моля ви се,да съдят.Да си оправят обслужването и цените ,не обмислят.
25
1
 
17
 
! Отговори
Аноним преди 9 месеца
Че то се вижда с просто око
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Започват репресии и фашизъм срещу свободното слово и правото на мнение. Картелните сдружения на олигархията и новата фашистка власт ще преследват неудобните и свободните хора. Оформя се дясна диктатура на богатите, картелите, богаташите във властта. Ситуацията е тревожна и съдбовна. Демокрацията ще бъде само лозунг и лъжа, а зад нея ще има фашизъм и преследване на всеки неудобен на олигархията и богаташката власт. Свободата ще става все по-малко, терорът ще стане норма, защитавана от властта.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По бг черноморието плуват само фекалии, умрели крави и живи овце.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека да ги засъдят да излезе смръдливата истина, ама те я знаят и няма да посмеят, а че фекалиите се изливат свибодно в пика на сезона всеки знае и повечето са го усещали през годините.
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проби не са нужни, достатъчно е да имате нос. На места вони, та се не трае.
20
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мълчете за мръсотиите, че пишман кръчмарите няма да могат да си продадат буламочите. Цирк Буш.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз пък искам да съдя мутрите печалбари, които през изминалите години източиха милиони помощи от държавата за Ковида, за скъпия ток, за войната в Украйна... Намалиха им ДДС то и още не знам си какво, а те се помислиха за богоизбрани. Взеха да имат претенции държавата да ги глези и обслужва до живот, а те само да лапат...Да не говорим за качество на храна, за обслужване, за цени.. Над 90% са за затваряне
18
1
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 9 месеца
Колкото и да струва, и то си плува в морето с останалите и мирише.
17
1
 
23
 
! Отговори
Един Българин преди 9 месеца
Принципно ич развалят далаверата. Много скъпи са ресторанти и хотели по Черно море. На това трябва да наблегнат. Мъртвото вълнение не пречи ако няма спасители да надуват ***. Мръсно...само изглежда така. Просто Бяло е по-солено и няма микроорганизми. Водорасли като боза съм брал и там. Ако искат да има клиенти цените на половина.