Прокуратурата почва проверка на вота в Габровница

Ще бъде приложен и видеозаписът
1 ное 2023 16:15, Стела Стоянова
9
Прокуратурата почва проверка на вота в Габровница
Снимка БГНЕС

Районна прокуратура – Монтана възложи проверка по преписка, образувана по повод публикации в медии за наличие на данни за извършено престъпление в с. Габровница, област Монтана, по чл. 169 от НК – преправяне на резултат от избори от длъжностно лице.

Наблюдаващият прокурор е указал на Областна дирекция на МВР в  Монтана да приложи към материалите по преписката целия видеозапис, разпространен в медиите, и да изясни за коя именно избирателна секция той се отнася, посочват от обвинението.

Полицейският орган следва да установи председателя, членовете на съответната избирателна секция, както и присъстващи по време на заснемането на видеозаписа. На всички лица ще се снемат подробни сведения.

Предстои да бъде изискана информация и документация от Общинска избирателна комисия относно постъпили сигнали за нарушения при провеждането на местните избори на 29.10.2023 г., извършване на евентуална проверка и резултатите от нея.

Проверката ще бъде извършена в кратък срок, след което материалите ще се предадат на наблюдаващия прокурор за произнасяне.

По-рано днес в медиите изтече видеозапис, на които се виждаше как член на комиция подправя бюлетини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проверете и главния бос на Монтана Златко Живков.. дали няма скрити тефтери с имена. Днеска гледам, пред секцията се усмихва мустакатия на плакат.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А дано ,пп мошениците
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПеПейската Моника от Монтана е била на кристални пици и не е видяла,че камерата не е изключена.Кой знае колко още Моники е имало в други градове.Все пак с хартията винаги може да се разбере като има манипулация.Сега примерно се разчу.А с машинките дори при включена камера ако действат дистанционно как ще се разбере?Никак!Като гласуват повече хора се затрудняват повече да ги подправят.
5
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Тоалетната хартия е сигурна, с нея не може да има манипулации, в цяла Европа гласуват с хартиена бюлетина, но в българозания е позволено бюлетината да се замени от ксерокопие, да се дописва по време на броенето им и каквото друго се сетите! Хайде народе, гласувай с тоалетна хартия за избраниците си! После не се чудете защо ви управляват екскременти!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поръчковата прокуратура. И по чия точно поръчка почва проверката? На тлъстия банкянец и брат му Пра си лян?
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Занимават хората с някакво умряло село да прикрият големите далавера и измами
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Във феодалните владения на *** Златко Живков е така...
1
1
 
7
 
! Отговори
тхб преди 6 месеца
прокуратурата дали знае кой дава парите кой купува кой *** кой измисля всички проблеми отговор политическите партии