Дори президентът да не дойде, конституционните съдии встъпват в длъжност

Това заяви Димитър Главчев
20 яну 2024 22:00, Стела Стоянова
211
Дори президентът да не дойде, конституционните съдии встъпват в длъжност
Снимка БГНЕС, архив

Дори някой от упоменатите висши държавници да е възпрепятстван да присъства на клетвата на новите конституцинни съдии, това няма да опорочи встъпването им в длъжност. Това заяви председателят на Сметната палата Димитър Главчев пред "Нова нюз".

Който предлага, той преценява всички качества на този, който е номиниран, каза той относно избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

Главчев припомни конституционното дело за избора на съдия Георги Марков, който е оспорен от необходимия брой депутати. Решението по делото потвърждава избора на президента Желю Желев за съдия Марков.

За изхарчените 11 млрд. лева през декември 2023 г. от правителството, председателят на Сметната палата обясни, че са направили проверка на бюджета за 2022 г., където не е открито нищо нередно. „Проверката на изпълнението на републиканския бюджет за м.г. ще бъде направено в срок", обясни Главчев.

За влизането на страната ни еврозоната той изтъкна, че дългът на България е сред най-малките в този финансов съюз. Едно от изискванията е държавата кандидат да подаде два бюджета от редовно правителство, каза той и заяви очакване правителството да изкара и другия бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: КСДимитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КАКВО ГРУХИ ТОЯ? ВРЕМЕТО НА ШОПАРИТЕ МИНА.
111
2
 
30
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Ето още един " титан на юридическата мисъл" - мислите и разсъжденията му са в синхрон с името ,когато фамилията ти е Главчев ,винаги има само обвивка ,без вътрешно съдържания в нея. Марковска ,преди година при "неговия президент" на Главчев - най- голямото посмешище бил президент "пастирката" ,поради тази причина не стана КС. На Президентът Радев ,не само му се ограничават правомощия ,но и тези ,които има не му се "приемат" за легитимни от ОПГ в НС начело с "държавното предприятие" и Винету.
110
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА БИЛА МНОГО ОПИТНА, РАБОТИЛА КАТО ЮРИСТ В ПСИХОДИСПАНСЕРА В РУСЕ, ТОЧНО КЪДЕТО БЯХА РАЗКРИТИ ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ПАЦИЕНТИ.
109
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този пък неадекватник и партиен г...зоблизач откъде изпълзя?Калинк мъжки, натътрузен на държавна хранилка.
108
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕ ЗНАМ ЗАЩО ЛЪЖЕ. ИМА ПРЕЦИДЕНТ С ВЕНЕТА МАРКОВСКА И ПЛЕВНЕЛИЕВ. ПО ТАЗИ ЛОГИКА ТЯ ТРЯБВА ДА ОСЪДИ ПЛЕВНЕЛИЕВ.
107
5
 
3
 
! Отговори
ясно преди 4 месеца
ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА РАБОТИ независимо дали на *** му се работи или почива.
106
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно като са започнали с беззаконието ще продължават така и за напред. Нищо интересно. По-интересно е кога ще обявят диктатурата?
105
4
 
17
 
! Отговори
Сглобката преди 4 месеца
Да ни прощават Ботев и Левски ...ама те вече не са сред нас за да определят бъдещето ни ! Ние сме главатарите сега ...ние водим народа към свято дело и това е майка САЩ и ....законно да присвоим ненужните нещица от тва ....ааааа България де да да България ....
104
9
 
15
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 4 месеца
Трябва да премахнете правата на Радев за благото на всички управляващи до сега ! Той така и не седна на нашата маса ! Знаете който не е с нас е против нас ! Тази фирма България трябва да я управляваме спокойно без ненужни упреци от страни като на Радев ! Бъдещето се кове от други ...ние просто лапаме колкото можем !
103
7
 
21
 
! Отговори
Селянка е и още как преди 4 месеца
Десислава Атанасова е позор, оставка и затвор!
102
4
 
19
 
! Отговори
Вижте ЧЕРВЕЙ преди 4 месеца
Главчев в ГЕСТАПО ли се изживява!?
101
3
 
14
 
! Отговори
Герен преди 4 месеца
ЕГАТИ И ПРЕСТЪПНОТО ФИЗИО. ТЕ В ТОЗИ ОБОТ ВСИЧКИ СА ТАКИВА. ТЕ СА ВАЖНИТЕ .ПРЕЗИДЕНТА ИМ Е СЛАМКА В ОКОТО. НЕ ГО ОТРАЗЯВАТ. НО КОГА РАДЕВ НАПРАВИ ПАРТИЯ ЩЕ ГИ ОТНЕСЕ.СЕГА В ТАЗИ ОВЛАДЯНА ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е ЗА ТЯХ.ТЕХНИ ХОРА НАВСЯКЪДЕ. РАДЕВ БОЛШЕНСТВОТО ОТ НАРОДА ТЕ ЧАКА. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА ТЕЗИ ДА СИ РАЗИГАВАТ КОБИЛКИТЕ. АКО И ТИ СИ КАТО ТЯХ ПОМОГНИ НИ ДА ГО РАЗБЕРЕМ И ДА БЕГАМЕ ДАЛЕКО.
100
4
 
30
 
! Отговори
Хмм... преди 4 месеца
Искам да припомня на главока Главчев, че недоразумението Плевнелиев направи същото, тръгна си точно, когато Венета Марковска трябваше да положи клетва и така блокира встъпването и в длъжност конституционен съдия.
99
3
 
20
 
! Отговори
VS преди 4 месеца
деса *** конституционен съдя!!! Тая държава все по - дълбоко затъва!
98
1
 
13
 
! Отговори
- преди 4 месеца
Снимката е психо-медицинска- говори мноого!!!
97
2
 
18
 
! Отговори
Като го гледа този е преди 4 месеца
комунистически мръсни от едно време! Цитат: Който предлага, той преценява всички качества на този, който е номиниран, каза той относно избора на Десислава Атанасова. . . . . . И нямало нищо нередно или не намерили нищо нередно за изхарчените милиарди! Последното го оставям без коментар
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
море като нищо ще и намерят злоупотреби вЛюдницата извършвани с дебела игла, дълуг поясок и каушки за джапанки от бодлива тел, Като нищо самитеЛуди ще я нарекът Лудата Конскъдийка
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А на бас ча Цачевата Цедка Недка по Интелект е по далеко и от Варна, та камо ли къде е от Танъъз Дъскътъ.
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе Международните полицейски служби неиздирват ли последните надзиратели от концлагерите на Хитлеренски Адолфифаенко, на които пластичните им операции тип гол компир и устни кът на цепната Шестокласнапичка
93
5
 
3
 
! Отговори
МВР колабира преди 4 месеца
Пияни полицаи се опитаха да убият Българин в град Бобов дол около 05:00 часа, убийците с пагони се граврят с обикновени хора и никой не им обръща внимание!