Мъж, убил приятеля си при запой, ще лежи 20 години

Трагедията се разигра в края на януари
13 фев 2024 14:53, Александър Попов
2
Мъж, убил приятеля си при запой, ще лежи 20 години
Снимка: БГНЕС

Смолянският окръжен съд наложи 20 години затвор при първоначален строг режим на Слави К. за извършено умишлено убийство, съобщи за БТА Петър Маргаритов - председател на съда. Делото се разгледа днес и приключи в едно заседание.

Мъжът бе признат за виновен, че е убил с особена жестокост и по особено мъчителен начин приятеля си Манол Р. на 53 години в къща в смолянското село Чокманово.

Убийството стана на 28 януари 2023 година, където Слави, Манол и още един мъж се черпили с алкохол. Между жертвата и убиецът възникнал скандал. Слави К. започнал да рита и удря с тиган и го е наръгал с джобно ножче. Накрая му е взел обувките и го е оставил да издъхне.

Слави К. е многократно осъждан. По време на делото прокуратурата поиска доживотен затвор. Пред съда подсъдимият всичко признава, но не дава обяснения. Той не е семеен и е зависим от алкохола.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
Роза преди 2 месеца
Е,сега в затвора ще забрави за алкохола и ще е все трезвен!Ама това няма да върне убития човек!Деветдесет процента от битовите убийства се вършат от пияни и прости хора!Ама някой взема ли си поука?!Тъй си продължава во веки веков!