Вероятно СРП е прикривала много от случаите около Нотариуса

Член на ВСС: Главният прокурор не може да не знае какво се случва
Обновена: 15 фев 2024 09:15 | 15 фев 2024 09:12, Стела Стоянова
11
Вероятно СРП е прикривала много от случаите около Нотариуса
Снимка БГНЕС, архив

Твърде вероятно е Софийската районна прокуратура да е вършила голяма част от прикриването на случаите около Мартин Божанов-Нотариуса. Това каза пред Нова телевизия Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет.

„Един прокурор не може да вземе делото от друг, ако няма намеса на административен ръководител. Главният прокурор не може да не знае какво се случва. Ако не знае, не му там мястото", поясни тя.

Дишева каза, че е оптимист, но не вярва, че системата може сама да се изчисти. "Трябва да се предприемат извънредни мерки на законодателно ниво. Много неща могат да бъдат направени в парламентарната комисия", допълни тя.

За твърденията, че адвокат Велимир Атанасов имал отношения с Невена Зартова и Мартин Божанов, тя заяви следното:

„Името му не е ново, то стана известно пред ВСС при изслушването на съдия Цариградска и съдия Лазаров през февруари 2020 г. Историята е потресаваща. Всички очаквахме да се образува досъдебно производство и да се стигне до съд и евентуално присъда. Това не се случи. Говоря за този случай пред съдийска колегия. Едва през миналата година в резултат на данните от ГДБОП е образувано производство. Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълва детайли от един пъзел, който трябва да бъде нареден.Това е случай за разследване от прокуратурата. Рядко се намират хора, които са готови да говорят с детайли. Когато прокурори и следователи са замесени в подобни ситуации, разследването става изключително трудно, защото трябва да се намери прокурор, който да разследва такъв случай. През лятото г-н Сарафов пое ангажимент за създаване на нов образ на прокуратурата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Вероятно", хората от 30 години ви пишат, че всичко в тази съдебна система е гнило и 1мушенгер1,ама вие мазахте, лизахте, мамихте и залъгвахте докато си построихте хотелите, магазините и палатите, а сега: "Ние сме обидени, напускаме, продаваме си оставките". Ама народа ***, че ви търпи.
10
0
 
10
 
! Отговори
фъфльо преди 2 месеца
Като чуя димата "магистрат" и запчва да ми се гади.Синоним на надменен,невеж,***,но възгордял се корумпиран чиновник.
9
0
 
8
 
! Отговори
Мафията е там преди 2 месеца
Окръжна Прокуратура Кюстендил работи все още за лицето Иван Стоименов Гешев--изпълняват смъртоносни поръчки! Проверено е!
8
3
 
8
 
! Отговори
Прокуратурата крие преди 2 месеца
Масово Психично болни полицаи в Бобов дол и Перник - агресивни, пияни, дрогирани, дават Спец. Техника на бандити! Защо ги търпите, те убиват!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Масово Психично болни полицаи в Бобов дол и Перник - агресивни, пияни, дрогирани, дават Спец. Техника на бандити! Защо ги търпите, те убиват!
6
0
 
21
 
! Отговори
Нашата преди 2 месеца
съдебна с-*** е една от най-прогнилите и корумпирани в света. Няма мониторинги, няма Брюксел, няма Марс, няма Венера. От никой не им пука. Не ги ли изметем ние, няма кой!
5
0
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Аз познавах един съдия,след това стана прокорор май..оф,пази България от таквиз хора в системата.
4
0
 
24
 
! Отговори
www преди 2 месеца
Ш сега удобно напускат, няма отговорност, няма съд, а след няколко месеца, отново на топла държавна служба, но някъде другаде! Това е БГ...
3
0
 
16
 
! Отговори
Шегаджия преди 2 месеца
Направо не ми се вярва. Толкова чудно нещо... И това в България? Хайде бе!
2
0
 
25
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Искам си парите от данъците, чиято част е за издръжка на службите и институциите (ВАП, ВАС, ВКС, ДАНС, КС, НС, НСС, ...). Призовавам и други да си ги поискат.
1
0
 
29
 
! Отговори
Темида и прокуратура преди 2 месеца
Всички в купом на площада да се разтрелят. Най голямата мафия.