Внасят обвинителен акт срещу Божков за убийство

Приключено е разследването по досъдебното производство
28
Внасят обвинителен акт срещу Божков за убийство
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата предстои да внесе обвинителен акт срещу Васил Божков за опит за изнасилване, за подбудителство към умишлено убийство на Йордан Динов, което стана през 2012 г., за подбудителство към умишлено убийство на М. В., което е останало във фазата на опита и за подбуждане към умъртвяване на Б. С.

Водещият разследването следовател към отдел „Следствен" на Софийска градска прокуратура (СГП) приключи разследването по досъдебното производство, водено срещу Васил Божков и още шестима обвиняеми за организирана престъпна група. Тя била създадена с цел извършване на убийства, изнасилвания и принуда, за изнудване, за опит за изнасилване, за умишлено убийство, за опити за убийство на две лица, за подбуждане към умъртвяване на Б. С. и за държане на наркотици.

Материалите от разследването са предявени на лицата, които имат право и са поискали да се запознаят с тях и делото е изпратено на наблюдаващите прокурори, съобщиха от прокуратурата.

С постановление от 29 март наблюдаващите прокурори са отделили материали от разследването и са ги изпратили съответно на Окръжна прокуратура - Плевен и Районна прокуратура – Благоевград, прекратили са частично наказателното производство, а в останалата му част същото предстои да бъде внесено в съда с обвинителен акт.

Наказателното производство е прекратено срещу петима от обвиняемите в частта относно ръководството и участието в организирана престъпна група, доколкото доказателствата за наличието на такава не са достатъчно убедителни и обвинението в тази му част не е защитимо пред съда.

От материалите по делото са отделени тези, които касаят обвинението на Васил Божков и на К. Б. за изнудване, извършено от двамата в съучастие, като отделените материали се изпращат по компетентност на ОП-Плевен, в чиито район съгласно обвинението е извършено престъплението.

Отделени са и материалите, касаещи обвинението на Веселин Б. за държане на наркотици, като същите се изпращат по компетентност на РП-Благоевград, в чиито район според обвинението е извършено престъплението.

Отделени са и материалите, които касаят обвинението на Васил Божков за подбудителство към умишлено убийство на Алексей Петров през 2015 г., което е останало във фазата на опита. Те се изпращат за присъединяването им към делото, което е образувано през 2016 г. по същия повод и което също е под ръководство и надзор на СГП.

Обвинителният акт може да бъде внесен след като изтече срокът за обжалване пред Софийски градски съд на постановлението за частично прекратяване или след като същото бъде потвърдено или изменено от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Васил Божков
Още от Темида
Вдигнаха запора върху част от колекцията на Васил Божков
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
ЕВРО ДЖАК ПОТ ЪР преди 3 седмици
ОБВИНЯВА БОЖКОВ, ЧЕ НЕ ИСКА ДА ПРАВИ ДЕЛЧО! :)
22
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
.....подбуда към убийство ....и подбуда към умъртвяване ??? " Открийте разликата ".Сега Зуека да му мисли ,като му спретнат обвинение за подбудителство към умъртвяване за песента .." Шъ та праа да умиргаш..."
21
0
 
2
 
! Отговори
Аууу страх преди 3 седмици
Избори, баце! И изборни резултати
20
5
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До Поне им е лесно! === Браво бе, мозък, как го измисли това? Ахахахахахаха :))) Аз ако бях на Бойко Борисов изобщо нямаше да бъда толкова мек. Щях да действам като любимия ви Пyтягa от Мордор. Намирам те по IP адрес кой си и те изправям пред съда да докажеш, че съм отговорен за убийства, изнасилвания и канали за наркотици и проституция. Ако не успееш няма глоба. Затвор за минимум 8 години и то при строги условия
19
2
 
3
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
Прецакаха го Черпя. Не трябваше да се връща така прибързано от Дубай. Цеките станаха много силни, а парите не миришат, нали?
18
2
 
2
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 3 седмици
Ауууу Казанова ... :D
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Инквизицията- Викаш тоя мил, почтен човечец Божков страда заради вселенска несправедливост от лукавия ББ.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво стана? Отиде в Дубай, свърши парите, прибра се безславно и сега го вкарват в кафеза доживот.
15
1
 
16
 
! Отговори
Недосегаемите Роми преди 3 седмици
Попитайте Прокурорите защо не си помръдват пръста за престъпления извършени от роми и полицаи! Питайте ги, масово питайте!?
14
2
 
19
 
! Отговори
Инквизицията преди 3 седмици
Прокуратурата е собственост на престъпника Бойко Методиев Борисов и мачкат всички неудобни, последно Прокурорските "полицаи"разтреляха Алексей Петров по заповед на Бойко Борисов!Сложно ли е?
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мда... приближаваме към избори и единия потенциален нов играч се изблъсква встрани
12
1
 
18
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 седмици
Защо не го съдеха за тези неща преди 2020, когато от Козяк пуснаха поръчката през Сарая ?
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 12 - Че тонако ги съдиш по пракоро, Киро Японеца гледа много аниме и яде рамен, Миьо Очите е опен лекар, половинат аохранители работя в зеленчуко производството
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Полета държава, тоест територия
9
10
 
12
 
! Отговори
Ясно е че е убиец преди 3 седмици
Какво очаквате от човек с прякор - черепа.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей така джудженцата отупват банковите сметки.
7
12
 
10
 
! Отговори
Кой каквото си посял преди 3 седмици
Цяла България знае че е убивал хора. Някога дори не се и криеше. Нека накрая да го осъдят.
6
5
 
27
 
! Отговори
Поне им е лесно! преди 3 седмици
Всички убийства, изнасилвания и канали за наркотици и проституция, за които не е отговорен Бойко,а те не са много, са ги писали на черепа! Елементарно!
5
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ТОЗИ ОБРА ОТКРИТО АКЦИОНЕРИТЕ НА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД АМА СЪВСЕМ ОТКРИТО ГО ИЗТОЧИ ДРУЖЕСТВОТО КАТО ДЪЩЕРНИТЕ ИЗВАДЕНИ ОТ ХОЛДИНГА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ РАБОТЯТ И ГИ ИЗВАДИ ОТ ХОЛДИНГА БЕЗ ДА ГИ ПРОДАВА БЕЗ НИКАКВИ ПАРИ ДА ВЛЯЗАТ В ХОЛДИНГА! ЖАЛКО , ЧЕ НЯМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ТАКИВА! ОБРА ХИЛЯДИ АКЦИОНЕРИ
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо го е таковал Черепа :)))