Гешев поискал очна ставка с Бойко Борисов

"Подозирам, че зад опита за убийството ми стои той"
15 апр 2024 12:47, Стела Стоянова
75
Гешев поискал очна ставка с Бойко Борисов
Снимка БГНЕС

Разпитът на бившия главен прокурор Иван Гешев в Националната следствената служба (НСлС) продължи един час. След него той коментира пред медиите, че темата е била взривът, който избухна до автомобила му на първи май 2023 г. Уведомиха ме, че няма да разпитат Борисов и Габриел, както настоявах, посочи Гешев.

Той каза, че е поискал директна очна ставка с Бойко Борисов. "Подозирам, че зад опита за убийството ми стои той", добави още бившият главен прокурор, цитиран от БТА.

Гешев каза, че ще продължи да настоява Борисов да бъде разпитан.

Още по темата

БТА припомня, че на първи май 2023 г. избухна взрив до автомобила на тогавашния главен прокурор Иван Гешев. По-късно членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложиха предсрочното му освобождаване от поста. В предложението бяха описани обстоятелства около първоначалните действия по разследването на взрива до автомобила Гешев.

На 12 юни 2023 г. пленумът на Висшия съдебен съвет гласува да освободи предсрочно от длъжност главния прокурор Иван Гешев по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската колегия заради изказване, което накърнява престижа на съдебната власт. Това стана с подкрепата на 16 членове на съвета, против гласуваха четирима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Темида
Стоянов е разпитан по делото "Митници", а Асен Василев?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Стоко преди 1 седмица
Гешката го изритаха от клона и го рециклираха в латерна за глупости. Годен е да пише в някоя кафява медия и да разсмива публиката.
71
0
 
0
 
! Отговори
ТЕ преди 1 седмица
СИГУРНО НЕ СЕ ПОЗНАВАТ,КАКВА ОЧНА СТАВКА
70
0
 
1
 
! Отговори
РАБОТИ ЛИ преди 1 седмица
БАРЧЕТО ЗА ИЗСТУДЯВАНЕ НА БЯЛО ВИНО-А СТИГА БЕ
69
0
 
2
 
! Отговори
Магелан преди 1 седмица
Шок и ужас.Няма нищо случайно.Идва момента когато цяла БГ ще види и разбере какво истинското лице на Кочкафалията.Още сънуваме и подскачане в сън от Сретан Йосич.Там можахме да се откупим но никога не е късно някой друг да свърши неговата работа
68
1
 
4
 
! Отговори
Соня преди 2 седмици
Тоя ме отвращава. Не мога да повярвам ,че такъв елементар е бил Главен прокурор.Озверял от злоба и не знае какво говори.Тури му пепел
67
3
 
3
 
! Отговори
o. stefanov преди 2 седмици
Гешев е изпята песен и думите му не тежат. Заради такива като него Борисов продължава да дирижира хора на корупционерите, а част от населението е готово да го качи на джипката отново и да им раздава левчета за Великден и Коледа. Левчетата са на робите, но Боса ги раздава все едно ги е извадил от своя, а не от техния джоб. Жалка национална картинка
66
1
 
5
 
! Отговори
o. stefanov преди 2 седмици
Ако бе сериозен поне малко, нямаше да призовава шефа на очна ставка, а щеше да изнесе публично всички доказателства и факти, които знае за престъпления, свързани с лидера на ГЕРБ и да понесе всички последствия от това, ако има такива. Само в такъв случай би могъл да се надява на известно уважение. Но няма да го направи. Защото е зависимот същите хора, които преди прикриваше, а сега се опитва да сплаши.
65
0
 
4
 
! Отговори
ОЧНА СТАВКА преди 2 седмици
А С ЧЕРЕПА ИСКАШ ЛИ?... ТОЙ ТИ ИМА ЗЪБ ОТ ЛЯТОТО 2020.ПОМНИТЕ ЛИ?
64
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
следващата бомба почна да цъка българия в 21 век член на нато и ес
63
0
 
3
 
! Отговори
Тина преди 2 седмици
Днес ,защо блокиране хората? Този е с нездрава глава
62
0
 
3
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 седмици
...Той бил ..."подозирал"? И това нещо ни е било Гл. Прокурор? Да вика за разпит , по подозрения? Прав беше Черепът, като искаше да го направи "Фигурант"/ като Радев/ . Пуснаха му една димка и успя.
61
0
 
6
 
! Отговори
Надя преди 2 седмици
Е що не го доказа бе,още беше Главен прокурор,нали вика чужди служби?! Щом говориш на ляво и на дясно,че знаеш какво става в държавата но не можеш да го докажеш ,защо хвърляш безразборно мръсотията бе?! Ти не си нормален ,обаче станахте много и не сме длъжни да ви издържаме.Разкарай се и не ни занимавай повече с твоята революция
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата е с нахлупен Каскет на главата
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има един "барнат" в Софийска община от СС, който носи сплескана глава на тънкото си вратле и чиято майка предвожда в Скопие антибългарклски митинги. Който живее на съпружески начала с един друг барнат..., както се говори. Но, няма да е за дълго там.
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП,ДБ се провалят за трети път. Те са единствените в българската история, чийто кабинет е свален с вот на недоверие и под който бе издърпано килимчето от ГЕРБ, с чиято подкрепа изобщо, се добрата до властта. Влязоха в политиката с алабала, с президента и манипулиран машинен вот. Нагазиха до колене в криминала и корупцията, а уж, щяха да се борят с тях.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
48 О, освен че се "бараш" и други неща те привличат, плиткоумен.
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин-овцете - Борисов, Радев, Пеевски.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименБОЙКО ДОБРЕ СЕ БАРАШЕ ТАМ ДОЛУ КАТО ДИКТАТОР НО МУ НАБИХА ШУТА ТОЧНО ТАМ ДЕТО СЕ БАРАШЕ И ЗАВИ НА УМРЯЛО.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
52 Имате ли компютър в селото, в читалището? Смартфон виждал ли, си?
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
52 Виждам, че добре се "бараш" там долу...И форумът вони вече, от теб.