С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа

Началото на сезона е затруднено и заради лошото време
30 апр 2024 11:00, Петър Бойчев
111
С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа
Снимка БГНЕС

Първите туристи, дошли тази година в любимата лятна дестинация Гърция, са изненадани от новите цени на храни, напитки и нощувки, съобщава bTV.

Гиросът вече се продава за 4 евро, по плажовете коктейлът "Аперол" е 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават непроменени.

Въпреки повишението обаче Гърция си остава предпочитана за туристите, особено около Великденските празници. Увеличението на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината спрямо миналата година и увеличението на приходите с 24,5% показват, че Гърция все още привлича голям брой посетители.

Местните жители обаче приемат със смесени чувства към новите цени и са загрижени за въздействието на инфлацията върху ежедневието.

Според докладите местните ресторанти са изправени пред предизвикателството да привличат туристи в началото на летния сезон въпреки лошото време и високите цени.

В стремежа си да задържат клиентите, пазарите предлагат намалени цени на основни хранителни продукти. Цените за настаняване също варират и местните жители трябва да се справят с тези промени, докато се опитват да останат конкурентоспособни в туристическия сектор.

Тази ситуация ги принуждава да бъдат креативни и да търсят нови начини за привличане на посетители, без да намаляват приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Русия
Съдът в Москва остави в ареста 12-ти арестуван за атентата в концертната зала
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
ПАЛИМ преди 2 седмици
И ТРЪГВАМЕ
99
0
 
5
 
! Отговори
Узо преди 2 седмици
В Гърция 1 евро си е 1евро ! А не 2 лева ! И дори с това увеличение пак си е супер. Ама за тия пари получаваш и фрапе и вода. А не чадър и шезлонги!
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А тук е скъпо порция пържени картофи и една биричка е над 20 лв на сл.бряг
97
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чудесни цени. Тук е по солено.
96
0
 
11
 
! Отговори
Гледка преди 2 седмици
Бате, на тая гледна горе от снимката и за 10 евро ще пия кафе.
95
1
 
8
 
! Отговори
Дачо преди 2 седмици
Спокойно. Нашите "бизнесмени" няма да подмината и те дигането на цените, а качеството на обслужването ще се запази да е "превъзходно"
94
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не ми трябва почивка ни в Гърция ни Турция с колелото съм на 2-3 мин от плажа:) като реша се връщам в къщи на хладно при климатика.Кафе има достатъчно машини.Вода в раницата чадъра миналата година беше 1.20лв шезлонга и той 1 лев! Ама а взимам само шезлонг ако няма чакам малко да им стане горещо на селяните и си тръгнат и си взимам!Какво повече да иска човек.
93
1
 
17
 
! Отговори
Рачо реже риба преди 2 седмици
Тъкмо се връщаме от слънчев Крит.Не виждам изобщо смисъл да сравнявам това райско място,с която и да е точка по БГ черноморието.За обслужване и качество да не говорим.Хората знаят как да ти вземат парите и да им ги дадеш с кеф ,не като нашите намръщени охлюви и кифли с напомпани джуки ....... Кич и простотия в България на макс ,*** с пет заема си ходи там и плюе по всичко светско,защото няма пари и акъл да напусне границите ни.Гроздето кисело дето викат
92
0
 
20
 
! Отговори
Тоест преди 2 седмици
Най-после са стигнали цените в България, така ли да разбираме?
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По нашето крайбрежие ходят само бг шарани, които се чувстват некомфортно ако са далеч от фекалии и чужденци, които не знаят къде отиват.
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ве ей! Я ходете да се перете!! Няма кой да ви се върже на мутроморската пропаганда.
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 80Изключително смешен коментар ,Гърция е член на ЕС от 1981 г., и ако не беше този съюз надали биха изглеждали такапреди да се пише ,трябва да се чете , а руските поклонници като вас само знаят да плюят всяко нещо по добро от тях самите.
88
0
 
25
 
! Отговори
Ама как така ?! преди 2 седмици
Нали Бойко ни плашеше с фалирала Гърция?
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
добре че българите вече са богати и могат да плащат.
86
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преди 2 седмици бяхме в Гърция, 2 пъти по-евтино е по заведенията им... и накрая ни донесоха огромно плато десерт, като комплимент за качество на обслужване няма да говорим...
85
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разбирате ли, че не може да държите сметка на населението, какво е решило да прави със средствата си и как да се разполага, дали да си купи храната от супермаркетите и почива на частно или да почива на скъп хотел? Това са злобарски изказвания. А всеки иска да заведе децата си на почивка , беден или богат, без значение.
84
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 седмици
зимата какво ще правят без пари
83
4
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 седмици
ми да ей сега ще се изтърколи лятото а зимата идва трябват парички
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Не виждам причина, да се очернят гръцките крайбрежия от българите, защото българите имат хотели или къщи и там, гърците са конкуренция с Турция, а не с България. А като говориш за "фекалии", виж в Турция как са нещата и как петнадесет и половин милион население там, си изхвърля фекалиите в морето!
81
0
 
14
 
! Отговори
ссс преди 2 седмици
А на КК. Албена колко е?