Гришо пречупи Багдатис след здрава 5-сетова битка

Мачът между двамата продължи цели три часа и половина
Обновена: 23 яну 2015 14:08 | 23 яну 2015 07:10, Камелия Цветанова
28
Гришо пречупи Багдатис след здрава 5-сетова битка
Снимка: Reuters

Григор Димитров си осигури имясто в четвъртия кръг на Australian Open, след като се справи много трудно с кипъреца Маркос Багдатис, но все пак го пречупи след 5-сетова драма - 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Намиращият се на 78-ото място в света кипърец затрудни много нашето момче, но все пак характерът на българина се оказа доста силен и той постигна целта си.

Мачът между двамата продължи цели 3 часа и 30 минути, а следващият противник на нашето момче ще се определи от сблъсъка между Анди Мъри и Жоао Соуса.

С класирането до тази фаза Гришата си гарантира и 180 точки за световната ранглиста.

Първият сет между двамата бе по-добър за кипъреца показа изключително стабилна игра и играеше като равен с равен срещу нашето момче. Хасковлията успя да вземе само три точки на сервис, на подаването, на неговия противник за целия сет.

Ключовият момент обаче дойде при 4:4, когато Багдатис достигна до два шанса да пробие и се възползва.

Григор изигра много лош сервис гейм и при 15:30 допусна двойна грешка, което отвори възможност на кипъреца да го натисне и да стигне до пробив.

Първият шанс за пробив бе спасен от Гришо, но след това кипърецът спечели доста добро разиграване и грабна втората възможност за пробив.

Той си спечели безпроблемно сервис гейма и така поведе със сет аванс в резултата.

Вторият сет обаче бе доста по-добър за Гришата, който рязко вдигна оборотите.

Нашето момче достигна до точка за пробив още при първия сервис гейм на кипъреца за втория сет, но ретурите му започнаха да не се получават и тя бе спасена.

Все пак Гришата проби за 3:1 гейма, след като този път успя да реализира точката за пробив, която се откри пред него.

Пробивът бе затвърден, а до края на сета двамата си взимаха подаванията и така сетовете бяха изравнени.

В третия сет двамата си взимаха подаванията, но в шестия гейм българинът достигна до точка за пробив от която не се възползва.

Неговият противник в крайна сметка го проби за 5:3. Багдатис стигна до два скрити сетбола при 15:40, но Гришата успя да изравни. Последваха обаче още два такива. Първият бе неутрализиран с ас от българина, но при следващия кипърецът се възползва и проби. След това сервира за сета и спечели втория сет.

В четвъртия сет Гришо проби за 4:2, след като кипърецът допусна доста грешки при подаването си, а до края на сета двамата си взимаха подаванията.

В петия заключителен сет Димитров стигна до ранен пробив още в третия гейм след непредизвикана и двойна грешка на Багдатис, а до края на мача нямаше повече пробиви.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
Гришо си е Гришо, пък дришките тук ще си останат дришките тук... Да е живо и здраво момчето и успех!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Багдатис не е ли около 50 годишен?
21
1
 
6
 
! Отговори
КРАСИМИР преди 9 години
До анунимния дето все пише ДРИШКАТА да спре да пише постояно едно и също като някой извинявам се бавно развиваш и ли пък от това че досега не не се е изявил в своя живот.
20
1
 
5
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Обективно погледнато с тази игра няма добри шансове срещу Мъри , който е в много добра форма. Дано не се окажа прав , но ми се струва, че този мач ще е като разковниче за бъдещата му кариера - ако не почне да преодолява такива играчи от топ 10 , ще стига винаги само до 1/8 или 1/4 финали и ще се надява на по-благоприятна схема. Гришо физически вече е фантастичен , но не виждам развитие на тенис играта му с този треньор. Може би това е следващото ниво ,за да го видим твърдо в топ 5
19
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дришкатели ли, дришкате, а??? Все така да дришкате и все по такива поводи, дай боже!
18
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както казвам в последните месеци, Дришката ще прави "завързани" мачлета с играчи около топ 100. До края на годината го вигдам след 20-то място.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми хареса като цяло. Пак в негов стил неубедителен, пренавит и на приливи и отливи. Не се възползва от очевидни грешки на противника и имаше голям късмет, че Багдатис просто се умори физически след 3 5-сетови мача. С тази му вяла игра не го виждам много напред, дори и при отсъствието на Федерер.
16
2
 
7
 
! Отговори
42 преди 9 години
КАКВИ ГРЪМКИ ЗАГЛАВИЯ, СЯКАШ ПИШЕМ ЗА ВОЙНА, А НЕ ЗА СПОРТ.
15
1
 
7
 
! Отговори
Stefka преди 9 години
Bravo, Grisno!Velik si na korta,sega stiskame paltsi da udarisn i Mari!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гришо, Гришата, нашето момче...--------------Хайде малко по-сериозно, бе, официална медия сте! Оставете фамилиарниченето и лигавенето на нас във форума. :)
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито Гришо!
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си, ако Федерер беше българин, какво щеше да се лее по форумите. Той си е класа, ама веднъж да падне и българина иска да го смачка психически.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гришо е много добър безспорно, но трябва да си оправи най-после сервиса. Физиката куцаше, нея я пооправи, но трябва и върху сервиса да работи. Ако си оправи и сервиса, гарантирам, че скоро ще влезе в топ 5.
10
2
 
3
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
разликата между Гришо и 10ия в ранглистата Феррер е 500 точки. Така че 180 точки, при условие че всички пред него (с изключение на Фед) продължават напред, са абсолютно нищо..добре поне че 9ия в ранглистата Чилич не участва...за да влезе в Топ 10 трябва да бие Мъри и поне четвъртфинал...
9
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дришу надмина и най-смелите очаквания и спечели този мач. Е срещу Мъри няма как с тая игра, но все пак Големия Федерер отпадна, нормално е и т.нар. "малък Федерер" да си оди
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай Гришо.и да не забравиш да намачкаш и Маша.
7
1
 
19
 
! Отговори
Хасковлия преди 9 години
Поздравления за земляка ;)
6
7
 
2
 
! Отговори
Гочооллу преди 9 години
ИХИИИИИ-ИХИИИИИИИ!За 4-и кръг да купува повечко molfix-и!
5
2
 
38
 
! Отговори
Тракийски преди 9 години
И преди е бил Мъри и сега може да го направи !
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Федерер върна един сет. Започва се!