Федерер се оказа прекалено голям залък за Гришо

Ветеранът постигна лесна победа над българина
Обновена: 18 фев 2018 18:13 | 18 фев 2018 17:55, Камелия Цветанова
240
Федерер се оказа прекалено голям залък за Гришо
Снимка: Reuters

Роджър Федерер се оказа прекалено голям залък за Григор Димитров и ветеранът постигна лесна победа над българина на финала на турнира в Ротердам след 6:2, 6:2.

По този начин Маестрото завоюва трофея в турнира от ATP 500 и записа седмата си победа над българина от общо толкова мачове между двамата.

С триумфа си на холандска земя швейцарецът завършва една перфектна седмица за него, след като само преди няколко дни той официално си уреди първото място в ранглистата.

Това изкачване на практика записва името му в книгата на рекордите на тениса като най-възрастният тенисист, който се изкачва на лидерската позиция.

В първия сет Маестрото бе просто перфектен и стигна до пробиви в петия и седмия гейм, като си взе с лекота всичките подавания и не му се наложи да спасява нито една точка за пробив в него.

Във втория сет ситуацията бе подобна и нашето момче губеше с пробив още след първия гейм, а след това Маестрото достигна и до пробив в петия гейм.

До края нямаше повече пробиви и Фед Експрес стигна до експресен успех.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
6
 
6
 
! Отговори
Григор преди 6 години
Щом и съдията се притесни, значи наистина не съм добре......
132
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте писали за този Григор, на хората им писна от него, не ни интересува Гришу.
131
5
 
14
 
! Отговори
най преди 6 години
Най-добрата новина от спорта днес, според мен,е че нац.отбор по художествена гимнастика е спечелил златен медал. Браво на момичетата! Само така и занапред!А Гришо да ходи да си ляга,аман от истерията по него. Прекалено много внимание му се обръща. Има къде,къде по-заслужили спортисти,които заслужават вниманието и подкрепата на народа!
130
2
 
4
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Влизам в банята. Като изляза след 20 мин. АТАКИСТИТЕ да са по леглата
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, в тенисът има доста тенисисти, които вече на години са печелили Голям шлем. Сега Роджър Федерер спечели Големия шлем на финала на Аустрелиън Оупън и стана вторият най-възрастен шампион в Мелбърн - на 36 години и 173 дни. Единствено Кен Розуол го е правил на по-голяма спортна възраст - 37 години и 62 дни през 1972 година.
128
0
 
2
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До АТАКИСТВървиш по мойте стъпки, явно ти е по-лесно! Не се прави на мъж, не ти отива!
127
2
 
3
 
! Отговори
Alket преди 6 години
Are ve, vii kat ste takviz maistori, sto ne idete da pechelite tenis igri i cupi?! Razbirachi na kasi biri, bachvi vina, baklici rakii, shopski salati... :-)
126
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 127 Позор е за всички., не само за Гришо, че Федерер колкото и да е гениален на 36 години е номер едно, а младежите на неговите години в тениса ще са алкохолици и ще гледат тениса само от трибуните и телевизията...камо ли да играят, че и да са номер 1 в световната раглиста..
125
0
 
2
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
АТАКИСТ, много бъзо ми омръзна. Добре че не си мадама, за да се почустваш употребен
124
4
 
14
 
! Отговори
Браво Гришо! преди 6 години
А-у-у-у, страшно, нашия Гришо загубил от първият в ранглистата през следващата седмица. Какъв позор - да загубиш от първият.
123
5
 
1
 
! Отговори
2-3 runda преди 6 години
Prodaden matsch...za drebni pari...:-(
122
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо Роджър хванал бастуна пак преби нашия.Жалка история за човек намиращ се на 4-то място в ранглистата.
121
9
 
16
 
! Отговори
До Гришо преди 6 години
***, имаш много поздрави от Волгин!
120
2
 
7
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До АТАКИСТИ с кво заслужих да ме наричаш ***, и си оправи надписите...не се четат!
119
3
 
21
 
! Отговори
Истанбулски Джендър преди 6 години
Идвам да съобщя, че секцията с коментари след новини за Гришо (особено след като е загубил) е едно от най- забавните неща в живота ми :D
118
5
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 117Снайпер, че на такъв *** като теб как да му казвам?*** си е ***..пък нека избледнявам заради това.Винаги казвам истината, ***!Запомни го!
117
5
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 117 Снайпер, че на такъв *** като теб как да му казвам? *** си е ***..пък нека избледнявам заради това.Винаги казвам истината, ***! Запомни го!
116
4
 
12
 
! Отговори
Дедо гоше преди 6 години
Сега нещо сериозно - гришо е слаб този сезон, играя тенис и усещам кой кога как играе и казвам-гофен щеше да бие гришо вчера...иначе за шансовете на гришо изобщо до края на кариерата му...истината е че това ще зависи от конкуренцията му и не толкова от него самият но както са казали едноокият е цар при слепците.. И те така...
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият факт, че в историята на тениса Най-възрастният номер едно беше Агаси на 33 години, а сега е Федерер на 36 години и половина..кво да си говорим!?Гений! Господа в историята на тази игра.
114
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сме го подкрепяли,щото бил българин!А той подкрепи ли националите за купа,,Дейвис"?Или може би изтягането по плажовете и пращане на селфита по време на турнира ,е голяма подкрепа?!Лигльо!