Експерти: Григор беше перфектен на US Open

Може да победи Медведев, смятат Екатерина Генова и Иван Чешанков
5 сеп 2019 10:40, Анисия Иванова
69

Григор Димитров постигна една от най-големите победи в кариерата си, елиминирайки на 1/4-финал на US Open носителя на най-много титли от Големия шлем - Роджър Федерер. Българинът надделя с 3:2 сета в епична битка с швейцарския маестро и ще спори с руснака Даниил Медведев за място на финала в Ню Йорк.

Членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Екатерина Генова посочи, че в победата на Григор са присъствали всички необходими частици - перфектната техника, физическото състояние, желанието за успех, самочувствието. И подчерта в "България сутрин", че много важна част от пъзела в такъв мач е психиката.
Когато биеш, те уважават. Когато падаш, хората искат чрез твоята загуба да покажат колко разбират от твоя спорт", отбеляза Генова, която не отдава голямо значение на факта, че треньорите на Димитров - Андре Агаси и Радек Щепанек, отсъстват от турнира и не са до най-добрия ни тенисист.

"Не трябва да бъдем в крайностите. Сега сме в еуфория, а само преди дни смятахме, че Григор е на дъното и не може да спечели и един мач. Логично е да се търсят причините защо се случват загубите и защо се случват победите. Всеки спортист, дори на най-високо равнище, минава през трудни моменти", каза от своя страна спортният коментатор Иван Чешанков.

Според него основната причина за спада в играта на Димитров е бил чисто ментален, тъй като по думите му физически той е във феноменално състояние.

"Има такъв тенис, че има място между първите пет, но на най-високо равнище трябва да имаш много силна психика", каза Чешанков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и следващия съперник на първата ни ракета по пътя към финала на US Open.
Медведев в момента е тенисистът, който демонстрира най-добра форма, но при него има натрупана умора от многото мачове през годината. Има го и въпроса до каква степен е контузен. Григор Димитров излиза като фаворит в този двубой, но ако Медведев е готов за физическа битка, ще бъде много трудно за Григор да стигне до победата", обясни Чешанков.

"Мачът с Медведев ще е много интересен. Не обичам прогнозите, но си мисля, че Григор може да се класира за финала", коментира Екатерина Генова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
13
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Федерер е също човешко същество.
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Федерер винаги ми е бил любимият тенисист.Години наред.Не вярвах, че ще доживее такава излагация...
26
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
Дали не се е молил да му пусне един път да го победи с/у някоя скромна сума....
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Припомних си доколкото знам тенис историята и не се сетих за голям тенисист отказал се на върха.Така че що да очакваме това от Федерер?Пък аз лично мисля, че още доста време ще остане водач по шлемови титли.Това че паднал от 78-мия, такива неща се забравят. Случва се.
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези дето най-много плюят по Григор Димитров, сигурно жените им имат вибратор кръстен на негово име.
23
3
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
Гришо победи и Джокович , който беше с лека травма . Ми ядете курац , каза сърбина на публиката . От тогава нашия не го е побеждавал ! Сега победи Федерер , който се оплака след , срещата от здравословни проблеми също . Дано следващата среща Гришо отново победи приятеля си и негов кумир , тогава ще повярвам в качествата му .
22
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Някои започнаха предварително да омаловажават с контузии евентуалната загуба на Медведев от Григор. Не мисля, че Медведев има нещо сериозно като контузия, докато при Григор нещата не са ясни. Такава контузия в рамото се влачи с години. Браво на Григор Димитров - полуфинал на US Open е нещо изключително. Григор е сред четиримата най-силни тенисисти в света в този момент, за тази настилка, климат и т.н.
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Федерер не беше толкова алчен за пари, хората щяха да го запомнят с добро.А сега ще остане в историята, че 78-ия Григор го би.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анонимник, отказал се, пенсионер, контузен ... и Григор е на финала.
19
8
 
7
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Болестта която мъчи Федерер е ясна - ДЪРТОЗА.
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Федерер стана за срам на стари години.Трябваше да се откаже още преди време.
17
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 15Както вече писах, Медведев е фаворитът, но всеки от двамата може да победи на полуфинала. Ще се радвам, ако това е Григор Димитров. Медведев играе много силно в последно време, а Григор според мен още има проблем с контузията.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медведев има две много тежки контузии - на лявото бедро и на десния лакът и не е изключено да се откаже още преди мача.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос на време е контузията на Григор Димитров отново да се прояви при тези тежки срещи на US Open. "Контузията", която Федерер имитира само ме разсмя. Това е стар трик за оправдание на загубата, за да не се губят пари от спонсори и реклами.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистЕ то и Федерер е 3-ти.Ама падна.
13
1
 
5
 
! Отговори
Топков преди 4 години
Сега ще видим, мечка *** яде ли ?
12
6
 
2
 
! Отговори
експерт преди 4 години
Едно е сигурно.публиката ще е с григор.А както се знае, публиката е 1-тия играч.Или това май беше за футбола?
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Викаш ако Медведев бие да се радваме, ако Григор бие да не се радваме.Така ли русофилче смотано?
10
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Григор Димитров е 78-ми в класацията, а Даниил Медведев е 5-ти, но според Чешанков, Григор бил фаворит. След този турнир Медведев ще е 4-ти, а Григор 25-ти, 16-17-ти или 10-ти, в зависимост от това, докъде ще стигне. Кой е фаворитът?
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския тинейджър ще го сдъвче.Това да не му е пенсинере Федерер с 4-те контузии.