Премиерът на Австралия за Джокович: Властите си свършиха работата

Очаква се Джокович да обжалва отказа да получи виза
6 яну 2022 09:37, Нели Христова
83
Премиерът на Австралия за Джокович: Властите си свършиха работата
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Австралия Скот Морисън заяви, че граничните власти на страната са "свършили своята работа", след като световният номер 1 в тениса Новак Джокович не бе допуснат да влезе в страната.

Още по темата

Деветкратният шампион от Аустрелиън Оупън кацна в Мелбърн вчера, но след дълъг разпит и проверка на документите от страна на граничен контрол визата му не бе одобрена и той не бе допуснат да влезе в Австралия.

"По отношение на г-н Джокович - правилата са правила и няма изключения. Правилата са правила. Това е политиката на правителството. Точно политиката на правителството за стриктен граничен контрол по отношение на пандемията доведе до това Австралия да има една от най-ниските смъртности от ковид в света. Граничните власти си свършиха работата, влизането в страната изисква две поставени ваксини или медицинско изключение. Беше ми съобщено, че такова изключение не е било представено и като резултат, той е подлежи на същите правила, както всички други", коментира Морисън.

Очаква се Джокович да обжалва отказа да получи виза пред съда днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АО е провежда в държавата наричана официално Австралийски съюз. Тя е решила да пуска само ваксинирани на своя територия. Организаторите и Ноле да се разберат кой кого прекара!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българинти и колко милиона няма да го гледате викаш :) защото австралийците, които обявиха бойкот са няколко пъти повече от теб+сърбите
43
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо през "ковидните" 2020г и 2021г Джокович не само беше допуснат да участва, ами спечели турнирите, а сега не може?
42
0
 
0
 
! Отговори
K преди 2 години
До Анонимен 36,Защото сме никои. От какъв зор ще поддържат посолство и разходи?
41
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тенис ще има и след Джокович, Федерер и Надал. Най-големите смешници са тези, които се кълнат, че нямали да гледат АО защото щял да бъде без Джокович. Сякаш някой ги е задължил да стоят пред телевизора. Аман от фенщина, аман от вживяващи се в някакви спортни идоли, някои от които са с доста съмнителни от обществена гледна точка качества. Нямало да гледат?! Ако щат! И турнирът ще го има и света ще си продължи съществуването.
40
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А си мислех, че Австралия била свободна държава. Няма такава простотия. Ако Джокович изкара ковид леко и на крак , което се и очаква да се случи при здрав човек, ако бидейки не ваксиниран е най - добрият тенесист , защо да се ваксинира и да рискува да му се случи случка и да не в вече най - добрият.Казвам го аз , който съм го изкарал Ковид , тежко , и съм с две ваксини. Задължаването на хората да се ваксинират насила е престъпление. Недопускането на Джокович да играе ще остане срам за Австралия
39
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както пишат по англоезичните форуми, Австралия си беше континент-затвор и с нищо не се промени.
38
9
 
23
 
! Отговори
едно преди 2 години
си баба знае, едно си баба бае - "Не ни интересува, здрав ли си, важното да си набоден"
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""""Изумен съм колко много хора в България си мислят, че Австралия е длъжна за нещо и трябва да се съобразява с когото и да е било. Утре могат да решат да пускат само Блондинки 180см 90/60/90 и никой нищо не може да им каже, защото те сами си решават. Както вие сами си решавате дали да се боцката или не, така те сами си решават кой да влиза или не. """" Е тогава защо ревете че Путин си мести войските както иска в границите на Русия?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канада и Австралия нямат посолства в България. Защо ли?
35
12
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Затова си имат силна и развита държава, защото си спазват законите! Не като нашият тартор на агитките на Черепа,който в най-голямата пандемия насъскваше тълпата една срещу друга! По-голямо падение държавата не познава, от времето на руската окупация...1944 година! Тогава поне Сталин е нахлул с огромна армия, а сега Фигурантът, сам смъкна шортите и срина държавата!
34
11
 
13
 
! Отговори
ДО ВУЧИЧ!! преди 2 години
Предлагам на всеки австралиец идващ у Сърбия задължително да му бият всички известни ваксини на човечеството за да не носи зарази и да му искат ПСР за ХИВ, ХЕПАТИТИ,СИФИЛИС,ХЕРПЕС,ШАРКА,ХОЛЕРА, ХЕЛИКОБАКТЕР и чак тогава да му дават визи!!!
33
0
 
5
 
! Отговори
What a DJOKE преди 2 години
Има нов трендинг лаф - What a DjoCoViDc
32
12
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Отстреляха го като...заек на ливада.Падна в капана тенисист...Номер 1 и направи безплатна...реклама за Ауустралия-държава на бивши каторжници,кенгура и аборигени,а сега...цветуща и просперираща,защото има...ред.
31
14
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Без Джоко, АО тази година аз лично (а и милиони други хора) няма да го гледам.
30
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е 100% провокация от Ноле, така че беше очаквано. Копейкин може да организира протест пред австралийското посолство с поне 10000 антиваксери. Опаа май няма такова посолство, размина им се начии
29
9
 
9
 
! Отговори
ООО преди 2 години
Изумен съм колко много хора в България си мислят, че Австралия е длъжна за нещо и трябва да се съобразява с когото и да е било. Утре могат да решат да пускат само Блондинки 180см 90/60/90 и никой нищо не може да им каже, защото те сами си решават. Както вие сами си решавате дали да се боцката или не, така те сами си решават кой да влиза или не.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше някой еврейн или *** щяха не само да го допуснат, но и да му се кланят, че е дошъл.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меропиятие, сър.
26
18
 
5
 
! Отговори
Зарко Попа преди 2 години
Няма как такъв човек да не е идол на Балканите. Балканецът почиства прилежно тоалетните на богатите държави, но искрено вярва, че трябва да е обратното- германците да почистват неговото веце, и Джокович се ползва за доказателство.