Чичото на Джокович: За мен Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем

Новак прекара Коледа в затвора, заяви той
9 яну 2022 21:31, Нели Христова
113
Чичото на Джокович: За мен Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем
Снимка: БГНЕС

"Правадата е на страната на Новак Джокович. Срещу него се води кампания!"

Това заяви Горан Джокович, чичо на световния номер 1 в тениса, в ефира на Нова телевизия в предаването "На фокус".

"Новак прекара най-големия християнски празник Коледа в затвора в Австралия - каза Горан Джокович. - Никога не съм вярвал, че такова нещо може да се случи. Но ето, че стана... Важното е, че правдата и законът са на страната на Новак. А Бог вижда всичко. Властите в Австралия не искат да ни чуят. Чакаме крайното решение, то трябва да стане ясно скоро. Истината, е че поставиха Ноле в капан. Ако му бяха казали, че не може да участва, той нямаше да пътува 20 часа до Австралия.

Премиерът на Австралия има нисък рейтинг и се опитва по този начин да промени това. Искам оставката на директора на турнира, който има вина за тази ситуация. За мен Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем.

Аз говорих с Новак по телефона. За известно време апаратът му е бил отнет и не се знае какво е правено с него. Ноле пътува за Австралия с редовна виза, която впоследствие беше анулирана. Той беше заразен с коронавирус в средата на декември, излекува се и даде негативен тест. Това му дава право на медицинско изключение, което е заложено в правилата на турнира и в законите на Австралия. Но после се оказа, че нещата са различни. Аз съм ваксиниран и трябваше да пътувам за Австралия, но вече нищо не се знае. Има хора - като чичото на Рафаел Надал, които се опитват да ни обиждат, че ние на Балканите сме били някакви... А ние тук, и българи, и сърби сме братя. Не е реално, това, което се случва... На корта Новак е непобедим, но му пречат да спечели турнира."

Горан Джокович призна, че има много приятели в България.

"Аз бях директор на ATP турнира във вашата страна и имам много хубави спомени - каза чичото на Ноле. - Надявам се скоро да гостувам отново в България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
братчеда ко вика, удри бай шиле
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напоследък има много спортисти от инфаркт починали. Явно е чел за това и го разбирам защо не иска ваксина
46
6
 
12
 
! Отговори
Кое не е ясно? преди 2 години
Когато ви поканят някъде и има условия....или ги изпълняваш, или не отиваш.
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле предложил да има RUSSIA OPEN. На което от ITF отговорили..."Да, добре, ще видим..."ХА ХА ХА ХА
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой е с отрицателен тест, го карантинират в пустинята, където са създали затворена територия. Няма излизане оттам, докато не те пуснат.
43
7
 
15
 
! Отговори
Родопите преди 2 години
На сърбин и руснак - и аз не вярвам! Винаги под око!
42
14
 
15
 
! Отговори
Анте Готовина преди 2 години
Тоя сръбски шизофреник защо изобщо му давате думата??? Нагли шовинисти, скоро ПАК ще ядете хурката, но този път прошка няма да има!
41
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм му фен обаче преди седем години посещение в Австралия ме държаха 3-4 часа чак съобщенията и имейлите ми четоха. Всяка дреха една по една прегледаха, кучета душиха. Хиляди въпроси зададоха,имам чувството че искаха да хванат нещо,че да не ме пуснат да вляза. А сега с тоя ковид си представям какъв концлагер е станало там
40
5
 
15
 
! Отговори
Пирин преди 2 години
На сърбин и руснак - не вярвам....
39
3
 
24
 
! Отговори
Ох преди 2 години
Вече седмица чакам интервю с балдъзата на Джокович, цялата рода се изреди, само тя горката нищо не е казала още ....
38
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е тарикат отишъл е в Австралия с ясното си съзнание че за са влезеш в Австралия трябва да си ваксиниран,после почва с маймунджалъците
37
11
 
32
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Истината е че австралийската тенис федерация много искаха Джокович да е там и той самия много искаше да е там заобикаляйки правилата за да се покаже колко е велик! Опита да мине с документ тип - "наш човек е, гарантирам за него" и да каже на граничарите "ти мен знаеш ли ме кой съм" и те да козируват. Ама не се получи!Отделно,че излагането с второто му "боледуване" е голямо! На 16,12, дал положителен PCR,бил с температура,под карантина,ама на 18.12. играе тенис по улиците в Белград!
36
9
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Странно изчезна фамилията - Воислав Шешел се казва човека и направи трибунала в Хага за смях. 12 години го тормозеха, но той запази дух, защитава се сам и в крайна сметка се оправдава по обвинения като престъпления срещу човечеството, геноцид и прочие - всички до едно съчинени!
35
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 Джокера е лъжец ,разкриха го ,че в последните две седмици на2021 год. ,когато е бил ,,болен,, се срещал в Сърбия с деца,награждавал,играл тенис тях ,участвал е и в други обществени прояви ,а би трябвало като болен да е под карантина.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се похваля, и ние вече си имаме Новак Джокович. В днешния брой на "24 часа" има публикация "Чорбанов, цветният депутат - българският Джокович". В нея се описва случаят с проф.Чорбанов, който миналата година се разболял тежко, но оживял и оздравял, сега е депутат от ИТН в НС. Решил като лице с луковитски произход, а там има доста роми, да провокира скандал с непоказване на зелен сертификат. Защо председателят на НС не задели част от залата за такива без сертификат и да престоят там 10 дни?
33
0
 
8
 
! Отговори
чалга Open преди 2 години
да организира.
32
2
 
12
 
! Отговори
Когато ви поканят преди 2 години
някъде и има условия....или ги изпълняваш, или не отиваш.
31
0
 
0
 
! Отговори
Quickchannel преди 2 години
Ще предава наживо заседанието на австрал. МВР срещу Джокович от 1 ч бълг време.
30
9
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Да, трудно се поддържат лъжите.. Все някой голям спортист или известна личност ще си позволи да е свободен.. Обикновено такива хора първо ги дискредитират чрез медии и всякакви мръсни похвати или ги затварят в някой затвор с фабрикувани обвинения, където обикновено стават нещастни случаи. Знам, че примера не е добър, но Воислав Беше обвинен във всички злини възможни.. 12 години го държаха в затвор. Сам се защитава и бива оправдан по всички обвинения!
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах като го е преболедувал през декември как толкова бързо се е възтановил. Обикновенно ги събаря за по дълго умората и възтановяването. Тоя чак и за такъв турнир готов. Нещо понамирисва историята му