Австралия отново иска да арестува Джокович

Адвокатът му предупреди за медиен цирк, ако това се случи
14 яну 2022 13:55, Нели Христова
172
Австралия отново иска да арестува Джокович
Снимка: БГНЕС

Австралийското правителство отправи искане за задържане на Новак Джокович в събота сутринта, съобщава АФП.

Ето малко повече от правителствения адвокат Стивън Лойд за това какво иска да се случи австралийското правителство по отношение на потенциалното задържане на Джокович от имиграционните власти.

Още по темата
Лойд казва, че правителството предлага Джокович да бъде задържан в 08:00 часа в събота, но след това ще може да присъства на изслушването си в адвокатската кантора на адвокатите си, ескортиран от служители на австралийските гранични сили, след което отново да бъде задържан на обяд.

След това световният №1 ще бъде върнат в ареста в събота следобед и ще остане там през нощта, а след това ще бъде върнат в офиса на адвоката си в неделя сутринта за предложено съдебно изслушване, казва правителството.

Адвокатът на играча Ник Ууд вече каза на изслушването, че приема, че правителството е в правото си да задържи Джокович, но предупреждава за "медиен цирк", ако това се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За US Open да се ваксинираш и да гледаш какво пишеш във визата
49
4
 
10
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
На който му се гледа за австралийските политици може да си пусне The faceless man: Dark underbelly of Australian power. Да видите как самозабравил се турчин бивш таксиджия в Ню Йорк стига до властта и управлява цялата държава.
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрслия подписала ли е Хартата за правата на човека.Ако я подписала,Джокович ще спечели делото а адвоката му ще се нагуши с някой и друг милион.За да бъда задържан,той трябва да е пресякъл границата незаконно.Иначе няма причина даже и да бъде проверен,ако е имал виза.А Австралия не признава гражданските права и на аборигените.Само на тези които са от смесени бракове им признава гражданство.Сега им трябва и един"Нелсон Мандела"и ще дадат фира колонизаторите.Там има емигранти от цял Свят.
47
8
 
20
 
! Отговори
Истински престъпници преди 2 години
се опитват да изкарат световни спортисти престъпници...
46
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.ия сърболяк си мисли, че може да лъже и маже както на Балканите :)
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как повечето обвиняват Новак че е излъгъл (и с право) но не протестират че премиер им стана също човек който наруши конституцията
44
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитрата сврака, с двата крака!
43
11
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Не разбирам как може човек да се натиска да стои в най-отдалечената страна в света, дом на бивши английски каторжници и убийци. Страна на крокодили, акули и отровни паяци и аборигени. И да се натискаш да стоиш там. Не бих отишъл там и пари да ми дават. На газа на географията. Заслужава си съдбата сърбина щом се натиска да стои там в тази прокълната държава. Там дори слънцето е прекалено силно и много хора измират от рак на кожата.
42
8
 
22
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Нормално, целия народ е под върл фашизъм. Арестуват всеки, който изразява мнение по социални медии. Има бремени жени в ареста, има деца заключени щото си седели заедно на покрива. Следят им соц мрежите, обикалят с хеликоптери отгоре. Заключиха оня ден някв който си ядял кфс в колата щото бил на алеята пред къщата си, а не в тях. Дори бушмените не искат да имат нищо общо с тези политици и държава създадена и все още съществуваща като затвор.
41
21
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Този тарикат трябва да бъде глобен и отстранен за дълго от тениса,защото се подиграва със строгите правила и закони при пандемията. Другите могат,той не да спазва. Много е дребен,за да бъде обект на Световните новини. Нито е Иван Лендъл,нито Андре Агаси,нито Джими Конърс,Джон Макенрол,камо ли Бион Борг,Пит Сампрас,Род Лавер. Да изброявам ли още.
40
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле,Нолеее,закъсал си брат.Оплете се в куп лъжи,а сега кой ми с.а в гащите.На австралийците не им дреме като какъв се изживяваш.Те си имат закони,които не са като нашите и вашите.И сигурно си нямат поговорка "За кон няма закон,за кокошка няма прошка."
39
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аболютно здрав човек в отлично ментално и физическо състояние представлява опасност за каторгата Австралия, независимо от лично отношение към него и дали е на накой симпатичен или не! На всеки човек със средна интелигентност му е ясно, че нещо куца! Не бил дал, че влиза от трета страна (Испания), ами от къде другаде да идва след като се вижда от къде е кацнал саммОлета! Да не е дисциплиниран, ама дисциплинираните българи му дават оценки, бедност не само финансова но и ментално духовна!
38
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя удритопковец се напъва да покаже нещо, но досега показа само пр.остотия, незачитане на закона и нецивилизованост.
37
13
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
До аз ---- Прав си за теста, че вероятно е фалшив. Но не съм съгласен с това за законите. Ако в Австралия кажат да си отрежеш едното ухо за да влезеш, ще го направиш ли? Не могат на чужди граждани и то на играч на световен турнир да налагат местни закони. Турнирът трябва да се закрие, защото не отговаря на световния ранг. А Джокович си отстоява принципа да не се ваксинира. Не може да иам задължителна ваксинация с нещо, което е доста съмнително.
36
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Джжокович да са...оплаче на Арменския поп и ша са...опрай.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"По интересен е въпроса защо не е задържан от сърбите, при положение, че с положителен тест ходи на публични събития" ............ Те вече му се заканиха. Може и затова да не иска да се връща.
34
6
 
5
 
! Отговори
Киро ментето преди 2 години
Ама хора,тоз Джокович много по-голям инат и тарикат от мен бре! Австралийските власти обаче не си поплюват,не цепят басма никому! Ох добре,че не съм там- зарад потъпкване на Конституцията,щях да търкам сегинка нара в зандана! Тук обаче е друго,знаете,че ме оставиха на мира,за резил станах,но на мен не ми пука,инат и нагъл съм като Джоко,е не чак толкоз много,но..съм близко:)) Сега съм обсебен от идеята да гътнем каскетя,нищо че не ме тикна в дранголника! Тъй нареди Решетника....
33
15
 
18
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Джокович просто иска да играе тенис без да го бодат като стадно животно.Ограничават правата ни и ни мачкат,а вие (добре,че сте само шепа ***) им се радвате
32
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Безмислен и скъп панаир!
31
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Стига вече с тоя сърбин, да си сърба хопората, която е надробил. Като е нарушил законите ще си носи последствията.