Блестящ Григор Димитров надви фаворита Карлос Алкарас

Играта им продължи 2 часа и 10 минути
11 окт 2023 16:10, Нели Христова
40
Блестящ Григор Димитров надви фаворита Карлос Алкарас
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000, след като обърна фаворита за трофея Карлос Алкарас с 5:7, 6:2, 6:4 за около два часа и 10 минути игра. За най-добрия ни тенисист това бе първа победа от четири мача срещу световния номер 2 от Испания.

Димитров трябваше да отразява две точки за пробив още в първото си подаване, но постепенно се окопити и проби съперника в петия гейм на откриващия сет. Водейки с 5-4 и сервирайки за спечелване на частта обаче, Григор се пропука и загуби следващите три гейма, а с това и сета. Втората част започна силно за българина, който направи пробив и установи контрол върху случващото се на корта благодарение на добрия си начален удар. Нов брейк в седмия гейм му осигури допълнително спокойствие и така той възстанови паритета след 6-2. Димитров отново направи ранен пробив и в третата решаваща част, след което не показа колебание, за да се поздрави с един от най-големите успехи в кариерата си.

Нашият тенисист завърши с 10 аса и 4 двойни грешки, като спечели 73% от разиграванията на първи сервис. Той спаси три от петте възможности за пробив пред съперника, правейки четири пробива, като завърши с 30 уинъра и 12 непредизвикани грешки – от своя страна Алкарас се отчете с 27-6 в двете графи.

Така Димитров сложи край на серията от загуби от Алкарас, след като отстъпи в първите си три мача от него, включително два през тази година, последният от които на тревата в Куинс Клъб.

Наградата за 32-годишния хасковлия е място в последните осем на турнира в Шанхай, където го чака чилиецът Николас Джари, елиминирал по-рано днес Диего Шварцман от Аржентина в три сета. Димитров има два мача с Джари, като загуби и двата – последният им двубой бе на финала в Женева, където южноамериканецът триумфира след 7-6 (1), 6-1.

Още спортни новини четете на сайта на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дежурните хейтъри са в шок и ужас, Григор Димитров им затапи всички отверстия
34
0
 
5
 
! Отговори
Димби Провадия преди 7 месеца
Григор за кмет на България !!!!!!!!!!!!!!!
33
0
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 7 месеца
е те това е новината на деня...
32
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Троя(32) Ехооо , ти ли си смисленото съществуване бе Жалкат?! Ако знаеше колко си кух щеше да се гръмнеш!! Да си фен е класически образец за селски бек. Прочети определението за да разбереш кОЙ си!!Страшен смисъл има живота ти на фен. Да не говорим за оня Асковски бек дето се мята след една топка и с това си осмисля живота. Хайде по-полека Панелчо!!
31
2
 
14
 
! Отговори
Троя преди 7 месеца
Гледам на форумните мишлета пак не може да им се угоди. Ако падне Гришата пада и голямо църкане и оргазми. Сега бие и то не кой да е и пак скимтене до бога! Да, не е лесно живота ти да преминава само в безмислено съществуване и всички успели хора да са виновни за това и за всичките ти неуспехи. Какъв по-сигурен признак от този, че нищо добро не ни чака като нация!
30
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен (31) Малкия ;Зобчо; е спечелил на 20 г толкова пари от турнири колкото Асковски за цялата си кариера която м/у другото приключва ТАЗИ година!!Толкова по темата!!
29
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Следващият мач Асковски е абонат на чилийчето и ще бъде пометен.Алкарас тотално не беше във форма.Изигра 4 гейма в първият сет и това му беше.Тогава Асковски гледаше мача отблизо.Толкова по темата.
28
1
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 7 месеца
Именно де, затова е приятна изненада.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Следващият съперник на Гришо е най-добрия чилийски тенисист Николас Джари, който показва впечатляващ напредък в последните 3 години. През февруари 2021 е 1165 в ранглистата. Преди две години през октомври 2021 е вече на 202 място. Преди една година през октомври 2022 е на 118 място. Преди половин година през април 2023 е на 58 място, през юли е на 26 място, а сега е на 22 място. Не случайно Гришо има две загуби от две срещи от Джари.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
дo 25 Че до оня ден Алкарас беше номер едно в световната ранглиста бе!
25
1
 
16
 
! Отговори
bl преди 7 месеца
Браво Кенана! Двойна радост: хем нашето момче победи, хем онзи, дразнещият изгуби!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приятна изненада. Алкараз е много силен в последно време.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 23 Прекалил си с хероина, пубер! Кой мач не е свършил казваш?
22
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много бързо <отразихте> лузъра?!Като го изгърбят и ред няма а сега мача не е свършил и две страници дитирамби?!Да ви евва в пропагандистите смотани!!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 21 Ми те и на много футболисти им предричаха експерти че ще са новият Меси и новият Роналдо, но така и не се случва до момента. К'во ми говириш за мнението на пишман експертите дето набеждаваха Григор за новия Федерер? Кой български тенисист ще видиш да става номер 3 в световната ранглиста и да стига до полуфинали на ГШ? Кога ще го видиш това пак? Кога ще видиш български тенисист да става шампион на турнир от Мастърс 1000 , както Григор го направи???? НИКОГА!
20
19
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 7 месеца
Ами това стана, защото т наречения млад Федерер така и не порастна, ако ме разбираш.Сега оплешивял и пуснал брада се опитва за последно да излее онази злоба, която трябваше да покаже в началото.Малко е това дето даде на тениса, а парите с които се гордее не са нищо, с тях не те помнят и Надал и Джокович го знаят добре.Уви, балканското в нашия карък надделя.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нашия можеше и Надал да бие в АО преди години в онази 5 сетова битка след 5 часа игра на полуфинала. На косъм беше. Заслужава да има една титла от ГШ но мисля че вече е късно. Няма да имаме по- добър тенисист от Григор никога повече. Поне в нашия живот няма да видим такъв.
18
0
 
23
 
! Отговори
ivailo преди 7 месеца
Мислех, че няма шанс да победи. Радвам се , че ме опроверга напълно . Впечатляваща победа !
17
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сети се да играе...Джокович рекордьор по титли от ГШ, младите напират, а той още недоказаната тенис ракета.***.Никой не може да заблудиш освен себе си!
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ето това вече е нещо! Браво Григоре! Надви най-силният в момента тенисист в света след Дйокович. Време е за втора матърс титла 1000 в кариерата ти. Пия едно вино за тази победа!