Григор Димитров покори Бризбън!

Той спечели първата си титла от 2017 година насам
Обновена: 7 яну 2024 15:05 | 7 яну 2024 11:15, Нели Христова
132
Григор Димитров покори Бризбън!
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров спечели първа титла от 2017 година насам, след като победи Холгер Руне от Дания със 7-6(5), 6-4 във финала на турнира от сериите АТП 250 в Бризбън. Българският тенисист печели трофея от надпреварата за втори път в кариерата си и взима общо девета титла на ниво АТП.

В първата част и двамата тенисисти имаха шансове за пробив, но в крайна сметка до такива не се стигна и всичко се реши в тайбрек, в който Димитров взе първите три точки и до края опази преднината си, за да се наложи със 7-5 след повече от един час игра. Във втория сет Димитров бе по-солиден и постоянно поставяше Руне под напрежение при подаванията му. Осмият в света датчанин, който бе водач в схемата, отрази четири точки за пробив в маратонския трети гейм на сета, но продължи да има проблеми на сервис и в крайна сметка Григор проби за 4-3, след което Руне отрази два мачбола на собствен сервис при 5-3, но Димитров затвори мача категорично на своето подаване със страхотен уинър от воле при третия си мачбол. Двубоят продължи повече от два часа.

По този начин Димитров продължи със силното си представяне от края на миналата година, когато записа редица престижни победи и достигна финала на Мастърса в Париж, загубен от Новак Джокович. С този успех той ще се изкачи до 13-то място в световната ранглиста и ще влезе с повишено самочувствие в първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън.

Откритото първенство на Австралия ще се проведе в периода 14-28 януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аре стига с това Бризбън бе, селяни такива, хората там произнасят името на града си БризбЕЙн!
93
2
 
1
 
! Отговори
Тенис експерт преди 3 месеца
Гришо извади голям късмет :) Надал се контузи, Федерер се отказа, а румънката му освободи главата!:)
92
1
 
10
 
! Отговори
Лудия преди 3 месеца
Браво Гриша, мачкай здраво
91
10
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Стига хвалби, стига "величие" за това "овчарче"! Случи му се, но една птичка пролет не прави! Да сяда здраво на д-то си, защото годината току започна! Нали знаеш, Гринго, пилците се броят на есен.
90
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
До Фюуут! Защо трябва да плаща данък тук - в Родината? Гришо не печели парите си в Родината, че да плаща данъци тук, в Родината!
89
6
 
3
 
! Отговори
Фюуут! преди 3 месеца
Искам да чета за гаджета.С която го снемат и мисирките веднага я нарочват за гадже.Тук чета,че бил от бедно семейство.Че и Живков беше от бедно семейство.Никой не пише защо не играе тук,у София?А и въобще не играе за България.Човека си работи за себе си.Някой да каже колко данък е плащал тук,в Родината,че се блещите сякаш е Менделеев?
88
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До Сулю"Големите" по същото време играха в "Юнайтед къп", също в Австралия. Обикновено на турнирите от 250 точки не играят най-добрите, най-вече защото парите са по-малко. А и защото има по няколко такива едновременно и те си избират къде да играят. Тази победа е ценна за Григор, но може да се окаже и опасна, защото той е отвикнал да играе по 5 мача в турнир. Обикновено отпада по-рано и има време за възстановяване. Вече е на възраст и трябва да си пази силите.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-накрая някой се сети, че е Бризбън, а не "Бризбейн". Поздравления
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ти *** кой си.Всеки може да оплюва,но не всеки може да постигне това,което е постигнал Гриша.все повече успехи за момчето от малкия град със скромни родители
85
9
 
4
 
! Отговори
Сулю преди 3 месеца
В този турнир,точно след Коледните празници никой от големите спортисти не желае и не участва.Това е истината.Победата е факт,но до колко е престижна?А и той играе за себе си.Дори не участва в Софийски турнири.Дори "ново"гадже си няма,горкия!
84
3
 
31
 
! Отговори
До Българите преди 3 месеца
Абе хора, защо се връзвате на провокатори? Не забелязвате ли, че под всяка статия правят едно и също - плюят всичко Българско, вкарват странични теми, опитват да провокират спорове, нерви и да симулират "разделение", защото нали "много разделено общество сме" (глупост). Всичко това е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО и колкото повече се връзвате, толкова повече ще го правят (защото ще го приемат за успешна тактика). Всеки Българин (по самосъзнание) се радва на новината (и всичко добро за България). Подминавайте ги!
83
5
 
31
 
! Отговори
Браво, Гришо! преди 3 месеца
ЧЕСТИТО НА ГРИШО И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! Живо и здраво да е момчето! Много качествен спортист! В последните години трябваше да научи (и продължава да учи, като всеки от нас) много, най-вече откъм психика! Прекрасна новина, която зарадва цял един народ! Годината започва добре! Дано да е успешна и добра! Няма нищо случайно! Трудностите идват, за да ни покажат слабостите и да ни дадат възможност да учим и израстваме! За това винаги главата горе! Успех на Гришо и всички истински Българи!
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 333: Специално твоите идват от Посолството.
81
13
 
2
 
! Отговори
шмatka преди 3 месеца
Колко си плати ???? Ха ха хах а!!!!!
80
24
 
5
 
! Отговори
333 преди 3 месеца
Фен съм на Григор и искам да знам позицията му за Крим и войната. Не може само парите да прибираш, а да нямаш позиция... Те парите - откъде идват?
79
4
 
8
 
! Отговори
666 преди 3 месеца
До Питайте го за КримАко не можете да се зарадвате на победата на Гришо,просто си замълчете!
78
16
 
4
 
! Отговори
Питайте го за Крим преди 3 месеца
Чий е, според Григор..?...Сашо Диков не се сеща да го пита....
77
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ревеш
76
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чак да ревен за спечелена титла на АТП 250 показва само, че това е някакво мега голямо постижение. Така не се става голям!
75
0
 
22
 
! Отговори
Рождество Христово преди 3 месеца
Честито Рождество Христово ! Бог да благослови България, българския народ и Григор ! Слава на Бог !