Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Проучващи индивидуалния профил" - да е ясно как да го яхнем, че като се знаем как стигнахме до тук тоя пуяк да не вземе да се хареса нещо. Драги бизнесмени, работете си сами! Когато видите някой да си върши работата като хората, то не пропускате да сложите и чужди задължения, на мързели и социални връзкари. Светът е свободен - внасяйте си специалисти за без пари, нали все с това плашите. Нека да видим кой ще дойде.
57
5
 
12
 
! Отговори
Циник до 64 преди 6 години
Щеше да си ми смешен ... ако не беше жалък.Тръгнал си да сравняваш социалната система на Германия...здравната система на Германия с тази на клоaката в която се превърна България...ти си само поредната лъскава зелена муха!
56
0
 
29
 
! Отговори
Абдал преди 6 години
Ади ба, бе ***..! Връщайте се , че ни липсват роби за работа.. Мамамави неслушаща!Имаме едни 800 лева, за брутни те ви заплати, шъ ви осигорим и кредити за апартменти и колъ от Горубляне! Вервайте ни, бате Бойко лично ни прати, дъ ва молим съ връщате
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ***"В болницата в която се роди синът ми... " от казаното става ясно, че ти си бащата (не ти си го родил. той там се родил) " ....- ни предлагаха - 3 различни менюта за деня."За чии си се хранел в родилното тогава!? На социален патронаж ли си бил, що ли?
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
към 60. Само са уточним, че малцина са с такава надницата на час. Има договори по браншове и не може да се плаща по-малко от тази тарифа. Все още има разлика между източна и западна Германия в тарифите, най-ниско ниво. Почистваща фирма 10.30 Е на час, ако доходът е до 450 Е на месец, ставката от 10.30 Е е нето. Ако назначението е без почистваща фирма, директно често това заплащане се надвишава хотели 11 Е на час.
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 54Торно човече-такива като теб само следят новините за нещо негативно,за да пишат колко зле било в България.Казах ти-1227 немкини изнасилени и ограбени на гарата в Кьолн.И немската полиция не си е мръднала пръста да ги защити.След това не си е мръднала пръста да намери престъпниците.Позволила е на един убиец да убие над 90 човека в немски болници.Примери мога да ти дам стотици.А овцата си ти,защото те е страх да излезеш навън.Аз спокойно се разхождам в България.
52
1
 
14
 
! Отговори
В провинцията преди 6 години
До берлинв най-добрия случай е около 3,40 ЛЕВА.. да не си помислиш че е Евро !!!
51
1
 
28
 
! Отговори
Циник до 54 преди 6 години
Плещят само шемети като теб *** - в държава , която няма животоспасяващи лекарства...и мисля вчера , тук в сайта писаха за ПОРЕДНИТЕ ДВАМА българи споминали се - заради липса на линейка...в държава, която няма пари да лекува собствените си намаляващи драстично деца , а събира пари с есемеси... - само шеметаци като теб - плещят глупости
50
4
 
7
 
! Отговори
Сидероглу преди 6 години
Рефендум за присъединяване на България към Крим
49
2
 
42
 
! Отговори
берлин преди 6 години
в германия мин.заплащане на час е 8.75?,а колко е мин.заплащане на час в българия.нямам др.въпроси към форума.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПуткинИ защо така? Няма нужда от либерастко насъскване срещу Русия тук. Просто не е в темата.Апропо, не пиши на езици, които не знаеш! Срамота е...
47
5
 
12
 
! Отговори
ганю мюнхенски преди 6 години
ей сега след малко тръгвам прибирам се значи аз из път съм си приготвил парче сланина малко чесън комат хляб и малко чесън у дисагите съм сложил подаръци за родата крадени са!ще започна работа в софия защото там заплатите били много големи малиии,ще търся работа на бюро с химикалка и да съм началник ако може,ще ме питат знам аз ще кажат на кого си човек,кой те препоръча при нас?ще им отговоря аз съм ваше момче,много съм позитивен,обичам да топя и шпаклите много обичам,абе типичен *** съм аз!
46
1
 
3
 
! Отговори
Делян Пеев преди 6 години
Курбан байрям
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Циникhttps://agselena/Eто ти линк към сайта на клиниката,в която се родиха децата ми и престани да плещиш щуротии за носене на чаршафи и домати с ориз.Щом си пловдивчанин питай някой за тази клиника.А и в София има доста такива.
44
2
 
16
 
! Отговори
Циник до 49 преди 6 години
Сигурно ти си специален случай!Само в този сайт - има доста статии за пародията - наречена българско здравесмазване!На доизживяване е - както и цялата държава!
43
9
 
5
 
! Отговори
Путкин преди 6 години
Есть болгар, Есть проблем. Нет болгар.,нет проблем
42
5
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Апропо...."домати с ориз"В болницата в която се роди синът ми - ни предлагаха - 3 различни менюта за деня.
41
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 43Може да се лекуваш във всяка частна болница в България само с платени здравни осигуровки.Мен лично са ме оперирали в"Токуда" в София и цялата операция ми струва 300 лв.Сума,която е по джоба на всеки българин.
40
0
 
33
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Когато синчетата на Цецка Цачева и Корнелия Нинова се върнат от Америка, тогава ше се върнем и ние!
39
2
 
29
 
! Отговори
Циник до 43 преди 6 години
Ти сигурно си "баровец" - за обикновения българин частните болнични заведения - не са му "по джоба" ОБ - означава Окръжна Болница Пловдив - 99% от болниците в България са в различна степен на гниене!Ти не ми разправяй простотии....аз съм българин , и знам какво говоря!Докато те карат да си носиш чаршафи от вкъщи, и те хранят с домати с ориз - не ми разправяй измишльотини!За подкупите за санитарки и лекари - да не говорим!