Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли вариант двойка на 24 и 25 години, да изплаща апартамент, без да са в ИТ-тата и да живеят на ръба всеки месец ?
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посланието към подрастващите българи е "единственият начин някой да се заинтересува от вас е ако се махнете някъде в чужбина".
36
2
 
27
 
! Отговори
Дедо ви преди 6 години
То в България останаха само пожарникари, милиционери и хрантутници чиновнивници в общинска администрация...... Никой няма да се върне!, никой не бяга от хубавото... 😉
35
11
 
5
 
! Отговори
Mrasja BSP i Ninova преди 6 години
До Мразя ГЕРБ. As puk ste se vurna, kogato umre poslednijat cherven isbiratel
34
3
 
31
 
! Отговори
Циник до 34 преди 6 години
Наложи ми се да ходя в ОБ Пловдив.....по коридорите - само ромите бяха повече от ***!!! Ръждясали тръби навсякъде - лющеща се мазилка от стените в 5 кв.м. стая имаше навряни 5 легла...БУКВАЛНО!Тоалетните бяха , като тези в елховските казарми - само по-мръсни!Айде спри с глупостите!
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко нали искаше да прави програмистите овчари, според нуждите на държавата. Сега да не са се освободили места за кравари? Какво трябва да ср пише в мотивационното писмо, ако сте висшист под 25, говорите два чужди езика и имате 5 години стаж по специалността - защо искате да работите за 700 лв?
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 99% от обявите за работа на българските работодатели няма обявено трудово възнаграждение за длъжността. Измамата започва още от обявата за работа. Ако прочетете празни приказки от рода на: "работа в динамична среда", "млад и енергичен колектив","отлични условия на работа","перспективи за професионално развитие и усъвършенстване","отлично заплащане" - НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО ДА КАНДИДАТСТВАТЕ, 800 лева бруто е заплатата
31
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33Тя немската полиция е допуснала масов убиец да избие над 90 човека.И да бъдат изнасилени и ограбени 1227 немкини на гарата в Кьолн.Това ли е полиция за пример?
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е следната - Където и да сте бедни, ще сте прецакани. На места, ще сте значително по-прецакани. Затова - деца - Когато някой ви каже "не всичко е пари", не му вярвайте - Лъже ви !
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 25И от единичен случай правиш изводи за цялата държава ли?Сравни тази случка с масовият убиец санитар ,който е убил над 90 човека в немски болници.И болницата,в която се родиха децата ми блести от чистота.Не случайно жени от цяла южна България раждат там.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Няма, защото като те отарашат братята или естните мутрагени, полицията не прави нищо.
27
0
 
13
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 22 ХА ХА ХА ХА ХА Много ми харесва Фразата ти "да работим заедно" !!!ХА ХА ХА Ама явно не разбираме призива и посланието им!!Те казват!!!!-ЕЛАТЕ ДА РАБОТИТЕ/ а не да работим/.Трябва да се гледат подробностите!!ха ха ха ха
26
2
 
15
 
! Отговори
Циник до 25 преди 6 години
Какво лъжа бе гражданино?Ти къде живееш?Цяла България гледаше видеото с лелката налагаща бебето с бутилка в главата!И аз съм от Пловдив - не ми говори глупости.13 000 умират годишно от финните прахови частици - точно в Пловдив и София!На сточна гара - и противогаз не помага!Болницата в която сина ми се роди беше евангелистка - блестеше от чистота
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Като Шрьодер ли си плащат?Който като премиер построи газопровода Северен поток,а след това зае ръководен пост в Газпром.Това е корупция в огромни размери.Или пък машинациите на автомобилните концерни.
24
7
 
20
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
"Като ми дойде време за пенсия ... тогава може да се върна, ако я има още България."По-добре недей-може да те сполети съдбата на един професор който се върна от щатите и уличните кучета го изядоха или пък ще те пребият gypsies за да ти вземат пенсията или ще те тормозят ало апаши за същото.Това е прокажена територия и живеещите в нея си заслужават съдбата...
23
1
 
39
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
Е те хората избягаха от така наречения "бизнес"де.Осигуряват ни на 4 часа,плащат ни за 8 часа,а работим по 12 часа-това е формулата на бг-бизнеса.Все едно вълка да покани агнето на вечеря.Добре,че избягаха.Бизнес пфу!
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24В Хасково има най-ниската престъпност за 2016г от всички областни градове.Така че пробвай нещо друго,това не мина.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха... да сравняеаш немската правосъдна система бългатската е повече от смешно. И там са корумпирани и продажни, ама хваат ли някой в издънка то той си плаща според закона, а не като тук. Виж к'во стана с "батко и братко". Отмтези хоря има още много да учим (едно време бяхме почнали да се учим от тях ама...)
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникА моите две дъщери се родиха в Пловдив.Условията в клиниката са прекрасни.И никоя санитарка не ги е налагала с бутилки в главата.Така че лъжи по-малко.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен18 - Не знам за Германия, ама пробвай, да се разхождаш по тъмно в Хасково ...