На неудобно място с неудобни хора! Бенчев познавал бегло Очите!

Общинарят отрича обвиненията, че е помагал на Желязков
Обновена: 6 авг 2018 18:02 | 6 авг 2018 17:30,
90
На неудобно място с неудобни хора! Бенчев познавал бегло Очите!
Кадър: Нова

Общинарят Бенчо Бенчев проговори за ареста си в Истанбул, където беше задържан заедно с Митьо Очите преди дни.
"Това, което се тиражира по медиите, не е вярно. Просто така се случи, че попаднах на неудобно място с неудобни хора", каза той пред Нова.

Бенчев, който е от БСП и е зам.-шеф на Общинския съвет в Бургас бе задържан заедно с Димитър Желязков и още седем българи в хотел в Турция. След арестуваните бе и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Още по темата

Митьо Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол след като групата му бе задържана миналата седмица. По-късно се оказа, че Желязков е стигнал до Истанбул с колата на Бенчев и се е настанил в стая на негово име.

Общинарят обаче твърди, че това не е истина и той познава бегло Митьо Очите.

"Далечни познати сме", каза Бенчев и допълни: "Нямам двойно счетоводство. Нищо незаконно не съм направил".

Несрин Узун също обясни, че информациите за него са силно преувеличени, но отказа да дава изявления. Според данните на прокуратурата именно той е направил резервацията за Очите.

"Към този час няма повдигнати обвинения, тепърва прокуратурата в Бургас започва досъдебно производство за лично укривателство", коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя потвърди, че Несрин Узун е направил резервациите за стаите в турския хотел на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев. "Няма регистрация на името на г-н Желязков, но той е бил установен в тяхна стая, което за нас е достатъчно доказателство, че са целели неговото укриване", каза още Арнаудова.

От БСП пък призоваха Бенчев да подаде оставка, въпреки че не е член на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
21
 
! Отговори
TT преди 5 години
Нарко мутри работели под крилото на БСП и давали отчисления за Позитано..Ще дават я...Той института Иван Хаджийски финансиране иска,сал едните кремълски пари за къде по напред...Що социолози и политолози са на червена хранилка...Пари требват другаре,парииии.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
корупция на степен. Даже вече не им пука, а журналистиката се е превърнала в прости тут ка и не и пука - стага и да е добре платена. Какво би станало ако това се бе случило в Турция или Гърция. Тук нищо няма да се случи - привидно. Просто телефоните на полицията съвсем ще престанат да звънят, всички сами ще се оправяме срещу наемане. Нищо ново. Свикнали сме още от робството. На това разчитат, на страха, но той се е трансформирал в безразличие и вече ги е страх Оправниците.
39
8
 
17
 
! Отговори
М даа преди 5 години
МАФИЯ И УПРАВЛЯВАЩИ РЪКА ЗА РЪКА - БРАВО НА БОЙКО ....
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСПто е майката на мафията и борческите групировки. Там са и най голямите милионери, и те си въведоха плоския данък, за да плащат малко или нищо. Както царя се освободи от данаци за имотите. А от БКП-БСП се родиха СДС и ГЕРБ. Та който и политик да раздрусаш ще паднат два -три мафиота.
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето защо Борисов води политика на устойчив мир! Ако се караше с Турция, както прави Нинова щяха да го предадат другият път! Винаги с добро!
36
4
 
10
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Белча бегло са издъни...че въртели ени мъниБесепето бегло ся ... ще се дистанцира тя...бегло колкот да заглъхне...прането на парите мръсни. А Белчо кът га позабраат - пак бегло ще си кара Ролса, че бегло е спестил - ени милиони от бял резил!Тва беглото е най-голямо!И белото - и беглото ... така сме ний... на сичке вече им се вий!
35
1
 
8
 
! Отговори
Синонимен преди 5 години
Държава може и да няма,ама какви новини имаме ,....... никоя държава не може се мери с нам.Как да не си горд че си българин.
34
0
 
45
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Бенката изобщо не е познавал Очите , ами от рецепцията на хотела са ги настанили в една стая за по евтино :)))
33
3
 
3
 
! Отговори
не са интересни преди 5 години
До Бате ГойкоГавази и прислуга.
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега почват цирковете,още нищо не сме видели!1 Запознали са се преди малко на рецепцията2 Митьо Очите,не искал да остава в стаята на това гнусно джудже,*** оня бил много любезен и нямало как да му откаже3 малко преди да го пленят в стаята на Джуджето,Очите мислел да слезе и да се регистрира4 Взел го е на автостоп,щото на Очите му сеспукала гумата и нямало кой да я ремонтира5 Ще го заболи зъб,корем,хемороиди,ще му се появи диабет,клаустрофобия и кво ли не още!
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този наглец защо не е в пранги???
30
0
 
27
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
А останалите 7 човека кои са?
29
0
 
26
 
! Отговори
ист преди 5 години
Сега Белчо и адвоката му започват да сътворяват големите лъжи.Белчо, дори когато някой отива при прости..тутка, пак се интересува що за човек е. А ти си спал с Очите. Но простено да ти е -за да станеш толкова богат, да си се омешил с престъпната мафия, значи си голям лъжец. Ще ведим за колко лева ще ти повярва системата.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Митьо Очите ще го върнат след 60 дни защото тогава бил срока за екстрадиция,явно защото е арестуван със официална заповед за арест. Тогава интересно на какво основание са арестувани другите и веднага са предадени на България. Явно са арестувани на лична договорка без официална заповед. Явно пак ще съдят България в Страсбург и пак ще плащаме.
27
6
 
30
 
! Отговори
С парите на бенчо преди 5 години
столетната крадлива мафия-олигархия БСП е платила безплатните автобуси от цялата страна до Бузлуджа
26
5
 
19
 
! Отговори
Той преди 5 години
Колеги някак се потулиха думите на Винету,като каза"ще го хванат",той каза това защото турските куки са били в и около хотела и дума само и го хващат.Странно защо два дни преди това ние не го хванахме тук?? Що не му е анулиран паспорта веднага? Що Боко не каже например че утре ще хванат Брендо или Галеви? А той знаеше че тия са хванати и пак преряза лентичката! Велик е!!Гениален!Корифей!Единствен!!Луи XVI.Цар слънце
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-интересно е ще има ли някакви присъди. Ако ли не, всичко е било постановка по оплюване на Нинова преди новия политически сезон. Демек, не Тиква, а БСП са шапката на Мититу.
24
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ СЕ ВРЪЩА - КОЙ НЕ Е ПОВРЪЩАЛ
23
0
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
ой горкият, той го познавал ... ама от весниците само
22
0
 
23
 
! Отговори
Срамота преди 5 години
Ами този си пътувал за Турция и видял очко на стоп.И понеже бегло го познава то бегло бегат заедно.И кроасан му купил и вода,че онзи нямал пари.пък и на улицата да го остави не бива и ето стая му взел.Митьо ще му върнел борча като му опере в Несебър чаршафите.Съда също има чаршафи и покривки и повярвал.И ЦЦ и Б Б му и им вярват.Съвсем ги набедиха горките хора.