Главчев за пенсиите: Още една предизборна пушилка беше разсеяна

България няма да е пречка РСМ да се присъедини към ЕС, увери премиерът
Обновена: 15 май 2024 15:08 | 15 май 2024 12:25, Елка Василева
82
Главчев за пенсиите: Още една предизборна пушилка беше разсеяна
Снимка: БГНЕС

Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше разсеяна, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на редовното правителствено заседание.

Още по темата
Вчера Надзорният съвет на Националния осигурителен институт взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде увеличен с 11% в съответствие с всички правила за определяне на размера на пенсиите, както и кой е органът, упълномощен да извърши това. Не може и пенсиите да са предизобрен плакат и агитационен материал на полтическите сили. Взехме решение в съответствие със закона, заяви Главчев.

Той каза, че основна задача на служебното правителсто е провеждането на прозрачни и честни избори и всичко върви по план. Имам уверение от Министерството на електронното управление, че графикът се спазва, удостоверяването на съответствието на машините върви по план, екипите работят и се очаква от 24 до 26 май да бъде приключен процесът, увери премиерът.

Той информира, че е провел среща с международната организация "Прозрачност без граници", които по думите му са лидер в проследяването на прозрачността, включително и на изборния процес. Служебният премиер се е срещнал с председателя Франсоа Валериан, както и българския представител Калоян Славов. Те останаха доволни от това, което им разказахме как Министерският съвет действа в посока прозрачни и честни избори и обещаха пълно съдействие в тази посока, каза Главчев.

Относно президентските избори в Република Северна Македония Димитър Главчев подчерта, че "многократно България е заявявала, че е за европейската перспектива пред тях, но те трябва да извървят пътя, ако имат такова желание, да станат членове на ЕС, но това минава през спазване на всички договори".

Първият такъв договор подписахме на 1 август 2017 г., след това през 2022 г. имаше подписване на договори във формат с целия ЕС, припомни премиерът. Той допълни, че ако Република Северна Македония продължава да има желание за членство в ЕС, би трябвало да спазва всички договорености. В никакъв случай България няма да е пречка на Република Северна Македония да се присъедини към ЕС, при условие, че спазва всички уговорки от 2022 г. досега, заяви Димитър Главчев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от Избори 2024
Най-много заявления за вота са от Турция, най-малко - от Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев, предизборна пушилка ли е, че МВР системно НАРУШАВА законите и БИЕ граждани? И това ли е "пушилка", според теб? Гнусен фашист.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако тиквата беше взел власта преди дискусията за процентите вервайте ми че щеха да са най много 6 процента ВСИЧКИ ПОМНЯТ как бяха замръзнали пенсиите по неговото управление да кажем пенсията ти е 200 лева след 3 години пак е 200 лева
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма ли да подава оставка? Защо нямаме външен министър?
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
37 ИНЧА ТЕЛЕВИЗОР НЕ СТИГА САМО ЗА ГЛАВАТА НА ТОЯ, ША ТРЕБЕ СЪС 2 ПЪТИ ПО ГОЛЕМ ЕКРАН.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Статистиката показва , че при ГЕРБ пенсиите замръзват и то здраво , а Главчо си дрънка вреки некипели.... Опитаха се .. ама този път не успяха ...след това .... ще видим
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЛЪЖЕЦ
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев, пушилката я направихте ти и шефовете ти ББ и ДБ. Увеличението си беше обявено с 11% още от края на миналата година. Вие обаче се опитахте да го редуцирате до 10% за да може да откраднете едни 120 млн лв. За радост на пенсионерите, обаче се вдигна много шум и номерът ви не мина.
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази марионетка на ГЕРБ/ДПС да вземе да се скрие, че току и на най-малоумния електорат на етническите мафиоти им стане ясно за кого гласуват.
59
0
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
Не вдигайте пенсиите и не пипайте тока. Този номер го знаем. Дадете ни примерно сто лева , а ни вземате 150. Не , благодарим.
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Асен алармира, че НОИ (ГЕРБ) се канят да дадат на пенсионерите със 100 милиона пои-малко от гласуваните пари. После тия пари отиват в перо "икономии" и накрая на годината се раздават на "наши хора". Утвърдена в годините герберска схема за кражби на едро. Алармата на Асен свърши работа и гербавите крадци в края на краищата ще дадат всички пари.
57
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев, признай че шефът ти искахте да откраднете едни 120 млн, но понеже Василев освети далаверата се отказахте.
56
4
 
16
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 1 седмица
Гласуваш за Боко тиквата получаваш ШИШИ свинята!!!! Човали пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция и децката болница посегнаха и на пенсиите и и всичко което носи пари !!! Респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята!
55
1
 
10
 
! Отговори
до 56 преди 1 седмица
И къде ги видя тези 8 млн - на последното преброяване бяха 5.8 млн, включително мъртвите души.
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти да видиш. Пушилка е намерението да гепиш от пенсионерите 100 милиона. Не ви мина номера ГРОБАЧИИ. Невероятна алчност, сякаш сте безмъртни. Главчев защо си толкова елементарен и примитивен? Е риторика. Член си на ГЕРБ, партията на Агент Буда, т.н. "ЕВРОАТЛАНТИК", коята завлече БГ на дъното по всички показатели. Пълна гавра с простия матриал.
53
1
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
Аз си мисля, че ще има заседание на Парламента. Ще бъдат потвърдени 11% увеличение на всички пенсии от 1 юли т.г., но има шанс да бъде и вдигнът таванът на пенсиите до размера на макималния осигурителен доход, както обещаха. Вярвам, че ПП ДБ ще настояват за това. Иначе казано работиш,неработиш, осигурваш се реално, не се осигуряваш - все едно. Комунистическият принцип си остава.
52
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде ще излезете наетите Божков вече е подсигурен и в парламента влиза шарлатаните си свършиха работата Божков е свободен пари от него не чакайте Няма
51
2
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
ХИТРО !!!...-Създаваш една "предизборна пушилка",после я "потушаваш" и готово-"мислиш за народа"..
50
4
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 1 седмица
До Питам,ами какво да е,същото като останалите 8 млн.на територията,те да не са по-добри,иначе по темата-български пенсионер да си на тая Земя,няма нищо по-хубаво,отживяха си и си отживяха
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев, Главчев, страшен Главанак!
48
3
 
8
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
Може Глъфчеффф, може! Парата прай борбата, защото дава раната!;)))Затва вече идеи от рода: ша напрайм тва или онва, не фатат дикиш;))) Който даде повече, печели;))) Как ще го даде, електората не го хиеве! Електората не иска Светло Бъдеще, той иска лайф, тук и сега, щото я го има след 10 годин, я го нема! Никой веке не мой ти гарантира, чи теб шта има след 10 годин!;))) Тва са новите времена;)))