Убийството на Вики – ясно още в събота? Трупът й открит късно

Купената дрога е сред ключовите улики за разкриването му
Обновена: 13 окт 2018 11:11 | 13 окт 2018 07:30, Анисия Иванова
266
Убийството на Вики – ясно още в събота? Трупът й открит късно
Снимка: Булфото

Двама души подминали мъртвата Виктория в събота. Това място - алеята край Дунав, е оживено, любимо на русенци, казва кметът. Ако двамата, подминали тялото на жената, бяха съобщили в МВР, щяха да хванат убиеца още в събота", убеден е  Петър Петров, който се обажда на тел. 112 за намереното тяло на 30-годишната жена.

Два часа след убийството той намира трупа на Виктория, след като вижда слушалките ѝ да се подават от храстите. Обажда се на тел. 112 в 14,18 ч. Оказва се, че преди него оттам са минали двама души. Единият казва, че не е видял тялото на жената. Другият обаче съзрял кръв и част от трупа. Пред МВР обяснил, че помислил, че това е мъртво животно и не погледнал в детайли. Полицаите не вярват на версията му, но и няма как да я опровергаят.

Още по темата

“Аз се обадих малко след 14 часа, а от медиите разбрах, че убийството е станало около 12 ч. За тези 2 часа не само двама са подминали трупа. Сигурно и други е имало, но те не си признават”, смята Петров.

Купена в петък вечерта в русенска чалготека дрога е сред ключовите улики, довели до разплитането на убийството на Виктория Маринова в Русе. Изнасилвачът ѝ Северин Надеждов я взема от дилър 12 часа преди престъплението.

21-годишният младеж е в чалготеката в петък вечерта на рожден ден. Купонът тече в заведението в ромската махала “Селеметя”. Северин купува от наркотика, известен като кристали. Дилърът е приятел с младежа, двамата пият алкохол цяла нощ. В събота преди обед си тръгват заедно, след като купонът се е преместил от чалготеката в близка къща. Разделят се край реката - до входа на парка в града.

Часът е малко след 10,30 в събота, 6 октомври. По това време журналистката Виктория Маринова точно си тръгва от заведение, в което е пила кафе със свои приятелки. Младата жена е по спортен екип - ще тича в парка, за да се подготви за любителски маратон на следващия ден. Пали колата и я оставя до хотел “Рига”, след което се насочва към крайречната алея, дълга около 5 км. Маринова често тича там.

На това място бягат много хора, според полицията и друга жена тичала по това време, но не стигнала до края. Така Маринова останала единственият бегач, а Северин дебнел, макар да не се целел конкретно в нея. Красимиров започва да следи жената, става ясно от запис на камера.

Мъжът удря Виктория с лявата си ръка. При удара чупи носната й кухина и кръвта се стича право в гърлото на жената, става ясно от съдебномедицинската експертиза. Вероятно младата жена е опитала да вика, тъй като има следи, че е натискана по устата.

Заради запушената уста Виктория не успява да изплюе или изкашля кръвта, която запълва устата ѝ. Тя се дави в нея и умира от задушаване. Според експерти е почнала да вижда замъглено и тялото ѝ се е отпуснало в зверската хватка на изрода, който се е канел да я насили. Смята се, че тя дори не е разбрала за намеренията му да се гаври с нея.

Северин насилва два пъти жената и оставя генетичния си материал по нея. След това насилникът решава да задигне портфейла, мобилния телефон и ключовете на Виктория. Тогана разбира, че е умряла и побягва по обратния път на алеята, където се разминава с 4-ма души, а камерата отново го снима.

И двата записа са лоши, тъй като дървета пречат, а алеята се пада в далечината, разказва "24 часа". Северин бяга, но камера снима как държи телефона на Виктория. Калъфът е семпъл - бежов, и е специфичен. Вижда се отлично на записа, който полицаи ще намерят по-късно.

Северин се прибира, захвърля дрехите си в дома си и се преоблича. Той признава на близките си за убийството, а те му казват да бяга в чужбина. Избира познатата му Германия и тръгва в неделя в 14 часа с приятел.

През това време полицията проверява ДНК профилите на регистрираните за изнасилване, които не дават съвпадения. Затова полицаите се насочват към версията грабеж. Най-добрите криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция” работят с колегите си от ОД на МВР - Русе. Екипът решава да разпитат дилърите на дрога, тъй като грабителите често са наркомани.

Така попадат на дилъра на Северин. Той казва, че се е разделил с него на входа на парка, познава го по облеклото от записа от камерата, за който вече са съобщили четирима души, с които Северин се разминава при бягството си.

Телефонът на момичето е забелязан на друг запис в ръцете му, а сложна експертиза от камерите в града пресъздава маршрута на нападателя. Местни хора носят видеа и така полицията стига до дома на убиеца.

Там са намерени дънките му, по които има кръв. Експертиза доказва, че е на Виктория. От тях е свален и генетичен материал от Северин, който съвпада 100% с намерения по тялото на убитата жена. Това става, когато той вече е в чужбина. Теориите, че това е манипулация, означават, че 100 разследващи и експерти са сложили генетичен материал върху тялото на Виктория още в събота и са дали него за проба, което е абсурдно.

Роднините признават в разпити, че младежът е тръгнал към Германия, а справка от Гранична полиция потвърждава, че е напуснал страната. Бързо се разбира, че Северин е в град Щаде при майка си и втория си баща. Германските власти са задействани и го задържат в 20 ч местно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
1
 
! Отговори
с.с преди 5 години
Според вас може ли? мъж на 4 ракии 10 бири и Надрусан Дето има си и жена човека, дали е загорял за секс и как със какви сили ще нападне момичето след като дори пред медии те той за виновен се признава но се вижда че дори той самия незнае за какво след като е имало 5 кила бой и заплахи който и да е ще признае струва ли си едно младо момче да изгнние във Затвора за да може България да се разбира с Европа? Моля ви помислете над тези мой думи.
204
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В една нормална държава всички тези роднини щяха да бъдат съдени за съучастие в убийство.
203
2
 
2
 
! Отговори
курс за самоотбрана преди 5 години
Да се въведе в училищата и университетите задължителен курс обучение за самоотбрана 3 пъти седмично по 2 часа. Подходящ за самоотбрана стила "крав мага' в който се обучават всички девойки и младежи в Израел.Хората да не стоят като препарирани при атака от мутри и агресори, а с кратки, бързи и ефективни движения да могат да се защитят от нападения с нож и други хладни оръжия.
202
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 години
До АнонименЩом китайската система е толкова адекватна - защо има толкова престъпления?! Сам казваш - хиляди смъртни присъди годишно! Това ли ти е адекватната съдебна система?! Адекватна съдебна система за мен е система, която обезкуражава престъпниците да извършват престъпления! Страна, в която се извършват повече престъпления - не ми я давай за пример!
201
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР привиква диларите !!!?? Тези ДИЛЪРИ сътрудници на МВР ли са ?! ... Или са изрядни дилари, които навреме си плащат корупционните такси в дълбоките началнически джобове на МВР служителите ?Боже Боже, смили се над този народ и отърви народа от мафиотски управления !!
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те добре го разкриха, ама докато го върнат от Германия цялото напрежежие ще стихне и случаят ще избледнее. Някой помни ли Росен горския вече? И тогава се вдигна такъв шум. Това се цели с това забавено екстрадиране - късата памет, всеки с грижите си и дотам. Жалко за хубавото момиче! Какво нещо е живота и случайностите в него...
199
0
 
14
 
! Отговори
КРУМ преди 5 години
Нещо не разбрах ......МВР привиква дилърите на дрога и ги разпитва!?Абе тия дилъри не трябва ли да търкат наровете!?И този който е продал дрогата ,дали вече е арестуван.......Разпад на държавата......................това е диагнозата и за съжаление вече е необратимо.
198
3
 
3
 
! Отговори
Мая преди 5 години
До пенев'Героя 'Марков го убиха истинските му господари ,тези които обвиниха С.Антонов .А Марков е "герои ",колкото аз съм космонавт .Както пее Т.Колев "Фалшив герои "
197
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
#209,написал си куп глупости,определено.Това,че убиецът не членува в бокс клуб,не значи,че не си тренира сам,на ютюб всичко се намира.Останалите волни съчинения просто няма смисъл да коментирам.
196
1
 
22
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Дрогата сега е в пълната си сила,заляла е нашия пазар изцяло.Мия си аз колата онзи ден на тези самообслужващите мивки и гледам един пич познат преди време от един курс преди 10г. и той мие.Обаче мие БМВ 5 един от последните модели,работи в дискотека/чалготека барман.И си викам:абе толкова ли пари изкарва от там само с алкохол бе,...?Явно продава не само алкохол,има и друг по-голям доход /дрога/ явно...Като този *** убиеца..купил си дрога от чалготеката.На 21г. безотговорен и шляещ се..
195
6
 
11
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Чупи носната кухина е абсурд, по-скоро и е счупил носа. И като започнем... абсурд до абсурда. Тренирал е бокс, но боксьорите твърдят, че не са го виждали. Няма начин първо да я убие, после да я изнасили. Изглежда нарочно скалъпено така твърдението, за да не го осъдят за гавра с труп. На оживената алея дебне, но безцелно. Това безцелното е измислено от разследващите. Цял час се гаври и никой не го вижда, и камери не го следят. Целенасочено е избрал мястото, макар иначе да няма разумно поведение.
194
1
 
18
 
! Отговори
до 199 преди 5 години
Това за експулсирането е чудесна идея, но няма нужда да си спрятаме втори бейрут на наша територия при положение, че Индия ги е поканила най-официално да се върнат там като част от тяхната диаспора. И тогава ще настане такъв живот, че само си викам - ДАНО!
193
10
 
3
 
! Отговори
Болни мозъци преди 5 години
Тука няма такива филми. Наети роми с цел сплашване. Политическо убийство. Все едно покойната е български вариант на Опра Уинфри. Но когато начело на държавата е г-н Тиква, то той да управлява тикви.
192
3
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Борисов нали се похвали в ООН, че в Народна република България имали сериозни успехи в борбата с дрогата или той наистина е говорил за онази НРБ, а не за сегашната Република България?Защо така дилърите на дрога се познават с полицаите, а не са в затвора и вместо това развиват активна дейност ?
191
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Китай годишно екзекутират хиляди хора. Харесва ми, че в списъка с престъпления е включено и изнасилване на дете. На последният конгрес на ККП Китай уверено обяви, че тяхната система е единствената адекватна в света в момента. Ама са силни и не се надупват на никого. А тук ни взимат за невероятни ***. Ако ти убият детето тогава имаш право да кажеш кое е правилно и кое не. Кой си ти да дадеш повече права на убиеца отколкото на роднините. Едно време българите имахме чест и роднините никога нямаше да оставят нещата така. Ама бяхме големи и ЗАДРУЖНИ родове.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен нищо не пом преди 5 години
Анонимен нищо не знаеш
189
2
 
19
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Анонимен 148.Да вярно е,че ставаха убийства и по време на соца,както и преди него.Но за разлика от сега те бяха рядкост и поради други подбуди.Аз например си спомням,как през 60-та година *** мин.век,две момчета удавиха момиче във воден канал,защото бе забременяло от единия убиец.Но едно овчарче ги видяло,как са бутнали момичето в канала и с една тояга са го натискали във водата,докато се е удави.Разликата от сега и тогава е че и двамата ги осъдиха.Единият до живот,а другия на смърт.
188
2
 
22
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Анонимен 116.Така е защото почти всички политици,с малки изключения разбира се опират до тях по време на избори.А и техните тартори сами си признават,като казват-"Ние с българите сме българи,с мюсюлманите сме мюсюлмани,ние сме ***., но ние печелим изборите а не вие, българите.А всъщност са неграмотни и без писменост,без култура и лъжат без свян,но затова пък нагли и цинични по отношение на Държавата,защото не ЗАЧИТАТ бг.законността попради факта,че си имат примитивни правила и мешере.
187
5
 
10
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Анонимен 105.Защо дилърите не ги вкарват зад решетките е ясно.Защото вършат мръсната работа на мафията в която тарторите са полицаи.Не е ли очевадна връзката полицаи,дрога,дилар,убиец на неудобна личност?Много скъпо излиза на мафията да наема професионалисти за"мръсната"работа.Къде,къде е по-евтино да натисне дилар да пробута дрога и да накара убиеца да свърши мръсната работа а после да замаже всичко с дрогата.Твърде много противоречия има по този случай и твърде много въпроси без отговор.
186
3
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
В паспортите и личните карти трябва да се пише гражданството и етноса. При преброяванията тази информация се събира. От началото твърдя, че това не политическо убийство, но стана такова поради абсолютното загубеното доверие на гражданите в българските институции. Поради твърде много натрупаните гафове на сегашното управление - сигурност, обществено строителство, фияското с някаква имагинерна здравна реформа, пенсионна система и външна политика - договорът с Македония в услуга на САЩ . Оставка!