Кобрата – шампион! Българският боксьор вдигна публиката на крака

Кубрат натупа Фюри и е официален претендент за световната титла
Обновена: 28 окт 2018 08:28 | 28 окт 2018 00:27, Анисия Иванова
313
Кобрата – шампион! Българският боксьор вдигна публиката на крака

Кубрат Пулев вдигна София на крака, след като победи един от най-големите таланти на британския бокс Хюи Фюри.

Българинът победи британеца по точки след 117:115, 118:110, 115:113, като той вече е официален претендент за световната титла от Международната боксова федерация, която в момента е в ръцете на Антъни Джошуа.

Това бе и 26-и успех на българина от 27 мача. Пулев не бе играл официален мач от над година, но въпреки това изигра може би най-силния си двубой в кариерата си срещу силен противник.

Поражението е второ за британеца, който преди това има и загуба от Джоузеф Паркър в битка за световната титла, която държеше австралиецът преди това.

Срещата се игра пред препълнената "Арена Армеец", а българинът тотално доминираше над клетия британец с изключение на осмия рунд в който Хюи бе близо до това да изпрати нашенеца в нокдаун.

"Срещу Джошуа ще видите един друг Кубрат, а не този от тази вечер, защото имам много грешки, които трябва да чистя. Шоуто, което направихме, бе просто страхотно", обяви Пулев след самия мач.

"Докарахме един много сериозен противник. Как се справих в осмия рунд? Имам здрава глава по принцип, а и опит също така", добави още българинът и благодари многократно на страхотната родна публика.
 

Още за спорт четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше наредено шоу като Кеча
162
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 248 Смееех, че какво да го избягва, като той Джошуа няма да му даде втори път шанс човека. Със страхливи мишоци като Пулев не се занимава Антъни Джошуа, а с безстрашни бойци като Поветкин.
161
5
 
18
 
! Отговори
Смееееех преди 5 години
Много приятелски мач, сякаш избягваха да се нокаутират и тежките удари! С такава игра и двамата са на светлинни години от Джошуа!Пулев от сега да мисли каква травма ще измисли за да го избегне!
160
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Василев 243Селяниин, Пулев мечтаеше за световната титла преди мача с Кличко. Оня украинец дойде и му изби всички мераци от капандурата да иска вече да се бие с настоящ световен шампион. Нали тази година договориха мача с Джошуа. Що се отказа в последния момент нашия ***? Щото след срещата с Кличко беше напълнил гащите тотално от и знаеше, че Джошуа, няма да е милостив като Кличко да го чака 5 рунда, а щеше да го умъртви в втория рунд максимум.Толкова за мечтите на Пулев, *** Василев
159
10
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АнонименТъпи са , ама са дали нещо за спорта и България!!!А вие какво сте дали, селяни прости!!!Агент Бенджи Галахар!ЦРУ!!!
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото, което ме притеснява, е, че в скоро време Камата ще сдаде първото място на Кобрата по редки мисли.
157
13
 
18
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости отдайте заслуженото на хората, които са се трудели, и в резултат са постигнали някакви резултати и успехи в своята област!!!Кобрата е натурален български трудолюбив селянин, който е постигнал нещо в живота, и продължава да мечтае за световна титла!!!Това е много важно, поучете се селяни прости!!!Мечтите карат хората, да се чувстват живи и ги зареждат със сили!!!А вас какво ви зарежда???Каквото и да ви зарежда, селянията и простотията го разрежда, и нищо не се вижда!Бенет!ЦРУ!
156
14
 
15
 
! Отговори
ВиготураВигопрасна преди 5 години
Да ходим да изхвърляме ***, да правим закуска и поизметем пред блока, че всичко е потънало в мръсотия....а кобрата толкова си може, това му е макса на този хвалипръцко...просто мегаломанските заглавия наистина дразнят...
155
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пулеви са истински патриоти! Имат възможност да живеят по целия свят, но инвестират своите знания и умения в България! Носят имената на най-великите Български ханове! Носят *** всички нас национална гордост и мотивация! Спрете с тази злоба и завист! Стига комплекси! Всеки един трябва да направи поне нещо хубаво! Усмихнете се на някой българин до вас! Радвайте се един на друг! Малко сме, за да се мразим толкова!
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 238 Тези 7 кила по-малко го правят Кубрат само по-издръжлив. Наистина нищо не му се е променило в стила на игра.
153
0
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Обаче поданикът на баба Бети по едно време придоби прическата на Уди Кълвача ! Стойкаджия...
152
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безспорно Кубрат е в най-добрата си физическа форма. Но начинът му на игра остава грозен. След всеки удар клинч, при всеки клинч удари зад главата. А и освен ляв прав, други удари или комбинации почти не използва. Това не може да бъде стил на шампион.
151
0
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 5 години
Василев! Аз на теб се радвам! По добро шоу предлагаш и то без билет!
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спортист на 2018!
149
4
 
1
 
! Отговори
Станко Тодоров преди 5 години
Хайде, хайде! Много претенциозни станахте! Едно време като бяхте на къс повод, на всичко се радвахте! Сега видяхте малко свят, имате гугел и не може да ви се угоди! Ами, добре се представиха актрисите - бокс като бокс!
148
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А ве селяни прости, радвайте се и на малките победи на българите, защото за големите победи се искат гениални спортисти, които съчетават талант,характер и трудолюбие!!!Гришо мачка селяни прости!!!Кобрата апе селяни прости!!!Бати Бойко договаря еврофондове , а Джи Пи Груп ги усвояват селяни прости!!!Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
228 Те преди 2 години още можеха да се срещнат Уайлдър и Джошуа в ролята на световни шампиони... Тази година обаче Уайлдър предложи 50 милиона долара на Джошуа за да се бият в САЩ и Джошуа му отказа. Поради страх..не знам. Факт е че му отказа.
146
7
 
7
 
! Отговори
Тимо преди 5 години
Какъв шампион? Аз като чуя Кобрата се сещам веднага за сериала Кобра 11 или за змия, ама не и за този.
145
2
 
7
 
! Отговори
Джим Корбет преди 5 години
И аз каква полза имам от този театър! Ами не изпитвам наслада да ги гледам и ценя и това е! Не, че хич не се интересувам, но усета ми подсказва кои са фалшивите претенции! На времето имаше истински здрави момчета като Демпси, Тъней, Карнера и Джо Луис! Марчиано бе последния! Сетне се появиха шоу бизнес балерините докато стигнем до такива оперетки! Такива прояви да минат към министъра на киното!
144
2
 
7
 
! Отговори
ВиготураВигопрасна преди 5 години
Доколкото разбирам, "кобрата" е просто един претендент за световната/световните/ титла! Джошуа държи три от титлите, а Уайлдър една. Най-вероятно е да се бият Уайлдър и Джошуа...а такива, като Фюри и Пулев че има да чекат да ги огрее....