Кобрата – шампион! Българският боксьор вдигна публиката на крака

Кубрат натупа Фюри и е официален претендент за световната титла
Обновена: 28 окт 2018 08:28 | 28 окт 2018 00:27, Анисия Иванова
313
Кобрата – шампион! Българският боксьор вдигна публиката на крака

Кубрат Пулев вдигна София на крака, след като победи един от най-големите таланти на британския бокс Хюи Фюри.

Българинът победи британеца по точки след 117:115, 118:110, 115:113, като той вече е официален претендент за световната титла от Международната боксова федерация, която в момента е в ръцете на Антъни Джошуа.

Това бе и 26-и успех на българина от 27 мача. Пулев не бе играл официален мач от над година, но въпреки това изигра може би най-силния си двубой в кариерата си срещу силен противник.

Поражението е второ за британеца, който преди това има и загуба от Джоузеф Паркър в битка за световната титла, която държеше австралиецът преди това.

Срещата се игра пред препълнената "Арена Армеец", а българинът тотално доминираше над клетия британец с изключение на осмия рунд в който Хюи бе близо до това да изпрати нашенеца в нокдаун.

"Срещу Джошуа ще видите един друг Кубрат, а не този от тази вечер, защото имам много грешки, които трябва да чистя. Шоуто, което направихме, бе просто страхотно", обяви Пулев след самия мач.

"Докарахме един много сериозен противник. Как се справих в осмия рунд? Имам здрава глава по принцип, а и опит също така", добави още българинът и благодари многократно на страхотната родна публика.
 

Още за спорт четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
18
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Това не беше боксов мач, а някакъв кръчмарски бой. За мен лично поведението на Фюри беше изненада, този човек или няма никаква техника или просто му беше платено за да присъства само. Това ръкомахане с ръце в стил "вятърна мелница" е присъщо за уличен бой, а не за професионален боксов мач. Нашето момче си го знаем - голямо желание, средни възможности. Акш изобщо се добере до Джошуа, това ще бъде поредния резил.
142
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хубавото снощи в залата бяха гайдите и песента на Стефка Съботинова- Притури се планината. Другото бе жалка история.
141
1
 
13
 
! Отговори
Смешно шоу преди 5 години
Помислих си, ще се бие с Тайсън Фюри :)))А то било с някакъв си квартален боксьoр! Като му погледне човек фигурата.....тоя изобщо не е спортист!
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Василев, а бе в момента е леееко невъзможна ситуацията Пулев да стане световен шампион, понеже титлите в момента се притежават от два киборга които са сякаш от друга планета- Уайлдър и Джошуа. През годините иначе е имало слаби световни шампиони като Хасим Рахман, който с голям късмет нокаутира Ленъкс Люис, понеже го беше подценил тотално. Е, на реванша го смля от бой, но факт е че оня *** стана преди това световен шампион.
139
2
 
9
 
! Отговори
Хоризонт преди 5 години
Бе, герберастия в спорта! Възхваляват се - най - най - най! Ако има нещо стойностно за пред света - поздравления! Но тук са се надиплили един до друг разни лъскачи като Илиана Златната бабичка, построили си зала, оправили си зъбите, уреждат си спектакли като този снощи, хвалят се чрез медиите си и имат претенции да ги обявим за вечните богове на България! Я, малко по скромно! Добър 4 за шоуто, но повече не мога и не ща да се напрягам!
138
4
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Кобрата е добър боксьор, но да станеш световен шампион се иска нещо друго, което няма да го научиш и намериш нито в боксовата зала, нито на улицата,нито в чалготеката!!!Добро утро селяни прости!!!Агент Стийв Макгивън!ЦРУ!!!
137
17
 
16
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ейййй, злобните комплексари не са спали, да ръсят тук плюнки. Много ли ви е мъчно, а злобарчета, мъчно ли ви е, че живеете като скотове и единствената ви радост е да плюете успелите, а!! Приятен ви ден. Аз пък съм горд и поздравявам Кобрата с победата.
136
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква кобра?
135
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анисийо, на какво е шампион Кобрата? На думи, на пъчене?Ти между думите шампион и претендент правиш ли разлика?Оправи си заглавието, ***!
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 210 Бил е европейски шампион Кобрата при мъжете и младежите. Но сега е само претендент за световната титла.
133
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Деян КуцевГледай ти да не отидеш първо у гроба...знаеш приказката нали...
132
3
 
12
 
! Отговори
Истината преди 5 години
По онова време бащата на братята боксьори - Венко, е бил невръстно хлапе.Произходът на рода Пулеви обяснява и патриотичното възпитание, наложено от бащата на двамата му сина. Братя Пулеви са кръстени на българските ханове Кубрат и Тервел.
131
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 5 години
От панагюрското село Баня тръгнал родът на братята Кубрат и Тервел Пулеви. Техният дядо живял в Талпената къща, която е уникална за страната ни сграда. Домът е построен изцяло от дърво, като по него няма забит нито един пирон. От местното кметство разказаха, че според имотния регистър Пулевият род е живял в къщата, строена в началото на 18 век. В средата на 20 век фамилията се пренесла в Пловдив, а от там заминали за столицата.
130
7
 
7
 
! Отговори
ВиготураВигопрасна преди 5 години
Понеже не се интересувам много от бокс, може ли някой да каже какъв шампион е т.н."кобра"..., май е поредната фалшива новина, като онази, че Господ бил българин....ахххахахаха
129
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слаб слаб та направо жалък мач. Да го хване яд човек да стои до 12. 30 да ги гледа тия папагали.
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 173Брат, в тежка категория има 5 пояса(титли). 4-те се държат в момента от Джошуа, а 5-тата WBC се държи от Уайлдър. Само двамата са световни шампиони в момента в тежка категория. Те затова и искат хората да се срещнат помежду си за да видим най-после след Ленъкс Люис абсолютния световен шампион обединявайки всички 5 пояса.
127
39
 
5
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
Най добрите боксьори са мюсюлмани. Тоя е вятър работа. Дано другият път си глътне езика и ***.На Андрея черно отива.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам ама като гледам оценките на съдиите, разликата е нищожна в точките, само 12. не знам това какво означава за специалистите - явно превъзходство или много малък превес.
125
3
 
19
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Пародия на боксьори участвуващи в боксов мач.Всичко е да се раздели някои лев. взет от наивници.
124
14
 
13
 
! Отговори
Kvazi преди 5 години
Тва толкова хейт само Ганката може да избълва. Чета и не мога да повярвам колко злоба, кво нещо. Никой не ви е длъжен с нищо. Когато го проумеете, ще живеете по-добре.