След самоубийството на Чане: Акцията срещу него - и успешна, и не!

МВР да не я превръща в медиен успех, обясни той
Обновена: 30 май 2019 09:03 | 30 май 2019 09:03, Петя Славова
100

"Надявам се този път ръководството на МВР да не се опитва да превръща акцията в поредния медиен успех, защото тя е успешна частично. Половината от нея е провал. И е провал именно в управленската си част, тъй като стана ясно, че в МВР липсва разбиране за оперативна работа", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.
Още по темата

"Това министерство се ръководи от хора, които за съжаление не разбират от такъв вид дейност. Когато се случи някакво престъпление те насищат района с хора... и всички се досещаме какво следва", каза той.

Заподозреният за двете убийства, извършени в Костенец преди няколко няколко седмици Стоян Зайков, беше открит в района на Долна баня снощи. Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба. Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил. Това съобщи по-рано на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Савов бе категоричен, че сега, когато Зайков вече не представлява опасност за обществото, трябва безпристрастно да се разрови целият случай.

"МВР трябва да излезе и да даде информацията на хората такава, каквато е в действителност. Те имат право да знаят истината", допълни той.

По думите му реален отговор обаче ще се получи едва тогава, когато започне по-мащабно разследване на бизнеса, с който се е занимавало семейството.

"Интересно е как един човек, извършил подобно престъпление и укривайки се 20 дни от органите на реда, накрая се самоубива с ловна пушка... Това определено подлежи на доказване. Тъй като Зайков беше изтеглил всичките си финансови средства, аз лично смятах че този човек отдавна вече не е на територията на България", отбеляза криминалистът.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 10 май, когато бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който бил братовчед и съсед на Зайков. По данни на МВР жертвата, убита с ловна пушка, е била сред разпитваните след изчезването на заподозрения за побоя и убийството на половинката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа, както и очаквах.Електората на БСП плюе по полицията и ГЕРБ и жали за един УБИЕЦ.
67
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 65В Венецуела стават 3000 убийства за 1 година а в България 3000 само убийства.Ей, бе ти лъжеш повече от *** *** бе!В България самоубийствата са около 150 годишно, което ни нарежда на едно от последните места в Европа.
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли убит милюцинер от толкова мишени,работата е съмнителна!
65
1
 
23
 
! Отговори
ист преди 5 години
Не ми е ясно защо шикалкави полицията. В белите държави когато убиец е преследван, и започне стрелба по полицията, нормално е да го застрелят. Полицията не трябва да се оправдава че са го застреляли, а че това става след 20 дена.Адвокатите губят пари, но държавата печели.
64
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли каква е разликата между България и Венецуела!?В Венецуела стават 3000 убийства за 1 година а в България 3000 само убийства.Родното МВР прикрива некадърността си да разкрива убийства като ги водят самоубийства.
63
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С неграмотни мутри на върха и с 2% реален електорат какво друго да се очаква?Само хаос,разруха и крещяща некадърност!
62
2
 
12
 
! Отговори
до 57 преди 5 години
Много фантазираш!Като ме обраха банда норвежци полицая ми каза защо им даваш!Те имат пари виж и ти колко си им дал ще имат добри адвокати!Накрая едно нищо случая приключи с това, че те си искали А съм давал нямало престъпление каза прокурорката.
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самоубили са го. Трябва да се прикрият държавни служители участващи в незаконни действия.
60
3
 
14
 
! Отговори
покажете го де! преди 5 години
До Анонименнеизвестното е повече от известното! Пак го завоалираха да няма паника!КОГО ЛЪЖИТЕ?
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не можеше ли по-рано в деня на убийството да се самоубие?Какво се е надявал?
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нещата се развият така, както се предлага в коментар 57 ("Пак ви казвам"),народът масово и спонтанно ще гласува за избавителите си и нищо чудно да им гласува повече от един управленски мандат.
57
1
 
8
 
! Отговори
енигма преди 5 години
До ЗапознатДа беше се самоубил по-рано, ами защо сега?
56
5
 
10
 
! Отговори
Пак ви казвам преди 5 години
След следващите избори и президент, и премиер ще станат днешните шефове на МВР, ако редовно започнат да се случват подобни самоубийства тогава, когато полицията предупредително стреля, преследвайки типове с множество криминални регистрации или когато тумби роми пребиват медицински и полицейски екипи, саморазправят се с учители, или притичват, за да линчуват човек, направил учтива забележка на вилнеещ ром.Такива роми и криминални типове сигурно носят оръжие и в суматохата може да се прострелят.
55
1
 
21
 
! Отговори
Деиствителен случай преди 5 години
Мен като ме обраха шведите представящи се за майстори на покриви подадох анонимен сигнал на емейла които имат на сайта на МВР а те ми влезли в профила на АБВ пощата където ми има домашния телефона а на него вдига майка ми която ги отсвирила а те дойдоха вкъщи и понеже не им отваря звънят на комшиите и оставили призовка на домууправителя да отида да им обяснявам случая все едно аз ако исках щях да отида нямаше да им пиша писмо! И накрая написаха преписка до Прокурора а той писмо до мен!!! ВИНОВЕН
54
1
 
6
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Чане ще е добро ново попълнение във френския легион :)
53
1
 
10
 
! Отговори
ЧАНЕ преди 5 години
......СМЕШНИЦИ!
52
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това българина е уникален!!! По- стечение на обстоятелствата чета предимно чужда преса. При подобен случай в коментарите там ще се обсъжда криминалния и какво възмездие заслужава, съчувствие към жертвите, подобни случаи и превенция ... Тука 90% просто си плюят властта и полицията!!!!???
51
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
На някои ид....ти май Чане започна да им харесва , не знам защо ?!?!
50
7
 
6
 
! Отговори
Добре де, преди 5 години
даже и да са го убили полицаите, какъв е проблема? Един *** по-малко! Да изброявам ли държавите, където за далеч по-дребно разиграване на полицията си мъртъв? Дай сега и за този примитив да съжаляваме...Намерил каквото търсел!
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да се самоубива с наща правосъдна система е вън след 5 години