След самоубийството на Чане: Акцията срещу него - и успешна, и не!

МВР да не я превръща в медиен успех, обясни той
Обновена: 30 май 2019 09:03 | 30 май 2019 09:03, Петя Славова
100

"Надявам се този път ръководството на МВР да не се опитва да превръща акцията в поредния медиен успех, защото тя е успешна частично. Половината от нея е провал. И е провал именно в управленската си част, тъй като стана ясно, че в МВР липсва разбиране за оперативна работа", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.
Още по темата

"Това министерство се ръководи от хора, които за съжаление не разбират от такъв вид дейност. Когато се случи някакво престъпление те насищат района с хора... и всички се досещаме какво следва", каза той.

Заподозреният за двете убийства, извършени в Костенец преди няколко няколко седмици Стоян Зайков, беше открит в района на Долна баня снощи. Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба. Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил. Това съобщи по-рано на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Савов бе категоричен, че сега, когато Зайков вече не представлява опасност за обществото, трябва безпристрастно да се разрови целият случай.

"МВР трябва да излезе и да даде информацията на хората такава, каквато е в действителност. Те имат право да знаят истината", допълни той.

По думите му реален отговор обаче ще се получи едва тогава, когато започне по-мащабно разследване на бизнеса, с който се е занимавало семейството.

"Интересно е как един човек, извършил подобно престъпление и укривайки се 20 дни от органите на реда, накрая се самоубива с ловна пушка... Това определено подлежи на доказване. Тъй като Зайков беше изтеглил всичките си финансови средства, аз лично смятах че този човек отдавна вече не е на територията на България", отбеляза криминалистът.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 10 май, когато бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който бил братовчед и съсед на Зайков. По данни на МВР жертвата, убита с ловна пушка, е била сред разпитваните след изчезването на заподозрения за побоя и убийството на половинката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
15
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
Гледаме втора серия на филма с Росен Горския. За съжаление, със същите *** сценарий и режисура!
47
3
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Крие се 20 дни като Рамбо и после се самоубива! Да доста достоверно! Хаха :)
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е стреляно,както се писа,значи саго убили.Представете си 10-20 дена дежурства,пилене,унижаване,заплахи ив един момент се стреля срещу теб.Такакви изстрели във въздуха,когато сиозверял.Ако непокажат снимка на мястоаз невярвам,че е убит.Ще е нещо като вНови Искър.
45
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се плюе, но в интерес на истината България има много по-висока успеваемост в разкриването на убийства от Западна Европа и САЩ. Ако искаха да го самоубият и всичко беше лъжа, защо ще чакат почти един месец и ще се излагат пред обществото? При аналогичния случай в Нови Искър всичко приключи в рамките на една седмица.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде окичвайте шофьора на мето с лампази.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търси се ... жив или мъртъв
42
1
 
0
 
! Отговори
Месечко преди 5 години
Сече Месечко сече ще стигна и до Галин мамин *** - Master of arts, но точно на кои изкуства и точно на кой това е друг въпрос....
41
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЧАНЕ , ЧОРАТА , ЧАКЪРА :DАКО ПРЯКОРА ВИ ЗАПОЧВА С БУКВАТА Ч, ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ НЯМА ДА СВЪРШИТЕ ДОБРЕ ПРИ СРЕЩА С ПОЛИЦИЯТА !
40
3
 
4
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Хванаха ли го Зайо Байо? Хванаха го.Е, малко поумрял, ама на кого му пука! На мен във всеки случай не ми дреме.
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да повярвма какви неакдърници са полицаите - всяка тяхна т.нар. акция е пълна комедия - то не бе търсене на бандит, който им е под носа, то не бе бягство от затвора през цял отбор шкембеджии, то не бе и това фисако. И това е министерството с най-голям бюджет. Иначе са царе да пишат актове за спукани лични карти......срам. Закривай!
38
5
 
16
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Трудно е да се самоубиеш с ловна пушка предвид разстоянието от цевта до спусъка...За да се гръмнеш в главата ръцете ти трябва да са доста дълги...Както и да е.Човека се пробва срещу системата пък за това се иска дупе...
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги наричайте с прякорите им, все едно са наши хора. Изкарвате ги в положителна светлина като ги изтипосвате с прякорите им, а те не заслужават да живеят, камо ли да си ги приписваме като свои хора, като ги наричаме с прякорите им!
36
1
 
12
 
! Отговори
Азо преди 5 години
Не можаха ли по-рано да го "самоубият"?
35
2
 
24
 
! Отговори
хихихи преди 5 години
Чане самоубит. Акцията ювелирна!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кри ли се 20 дена кри се и туй един селски бандит, ако не се беше самоубил нямаше да го хванат никога Сега ще си припишат и заслугите. Тоя е останал без храна и за туй се е гръмнал ама ще кажат че се е само убил по време на тричасова престрелка с героичната полиция, само гледайте.
33
2
 
11
 
! Отговори
69 преди 5 години
Полицая основно регистрира проблема , обработва го, предава го нагоре към висшестоящия началник ,той на по горния и така докато стигне до медиите или до министър председателя. След това вече може да се очаква решение. Липсва експедитивност, решителност и адекватни действия . Действа се чрез предписания, санкции,респектиране. Няма превенция,няма го разговора и общуването с хората.Липсва контакта с подрастващите в училищата.Те не разбират че трябва да са слуги на народа си ,а обратното?
32
1
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Що се отнася до печеленето на изборите от ГЕРБ --това е познато от хиляди години и се наримча ,,ПИРОВА ПОБЕДА,, на пръв поглед си спечелил но на всички е ясно ,че вече не те харесват --да управляваш държавата с 500 000 хил гласа е много временно само до тогава докато някой нов не прилапа хората --АКО...Слави излезе на избори ще спечели унищожителен вот--може и др да е --просто е въпрос на време--дървото е презряло всеки момент ще му изпопадат плодовете, колкото по късно толкова по гнили ще са...
31
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА , ЗАЩО КАТО КАЖАТ ИСТИНАТА СМЯТАТ , ЧЕ ТОВА ЩЕ ИМ НАВРЕДИСТРЕЛЯЛ Е ПО ТЯХ ТЕ СА СТРЕЛЯЛИ И СА ГО УБИЛИ ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ТАКА Е СТАНАЛО!!А СЕГА СИ СМЕНИХА ВЕРСИЯТА НЯКОЛКО ПЪТИ: ПЪРВО БЕШЕ , ЧЕ ТОЙ Е СТРЕЛЯЛ ПО ТЯХ ПОСЛЕ СТАНА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е СТРЕЛЯЛ ПО ТЯХ :D ПЪРВО БЕШЕ, ЧЕ СЕ Е ПРОСТРЕЛЯЛ САМОУБИЛ А ПОСЛЕ СТАНА, ЧЕ СА ГО НАМЕРИЛИ САМОУБИЛ СЕ :DТИЯ ОТ ГЕРБ АКО НЕ ИЗЛЪЖАТ ПРОСТО НЯМА ДА СА ТЕ ВРОДЕНО ИМ Е :D
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ме се струва, че е умрял от смях.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох просълзин сА.......Оперативната работа била да събират оператвна информация, аз си мислех, че е да се напиват по банкети.