Заподозряха Русия, че финансира Грета Тунберг

Евродепутат подозира Москва, че организира екопротестите
15 окт 2019 11:15, Елка Василева
163
Заподозряха Русия, че финансира Грета Тунберг
Грета Тунберг. Снимка: архив, Reuters

Германският евродепутат Йорг Мойтен призова Европейската комисия да се заеме с въпроса за финансиране на екоактивистите в Европа. Неговите подозрения са, че Русия може би е замесена в организирането на климатичните движения, съобщи RT.

Мойтен подчерта, че влиянието на тези протести върху политиката се отразява негативно на развитието на икономиката в цяла Европа. Затова евродепутатът иска да се изясни дали те са част от руската хибридна заплаха.

„Тези кампании /например „Петъци за бъдещето“, акциите на „Грийнпийс“, цивилните спасителни съдове в Средиземно море/ са професионално организирани и имат сериозна финансова подкрепа... Може ли Еврокомисията да изключи вероятността тези кампании да се финансират и контролират от Русия“, цитира руското издание думите на евродепутат.

Още по темата

На 1 октомври стана известно, че 24-годишният депутат в руската Държавна дума от Либерално-демократическата партия Василий Власов е изпратил в посолството на Швеция в Москва писмо до 16-годишната екоактивистка Грета Тунбург с покана да говори пред долната камара на руския парламент. Политикът е изразил възхищението си от силата на волята и енергията на Тунберг и е подчертал, че екологичните проблеми вълнуват и руските младежи. По-късно обаче от Държавната дума обявиха, че един депутат не може да вземе подобни решения, а те трябва да бъдат обсъдени на съвет на Държавната дума.

На 23 септември Тунберг произнесе емоционалната реч на срещата на върха на ООН, посветена на борбата с промените в климата. Тя обвини държавните лидери в бездействие и че детството й е откраднато. По думите й цели екосистеми измират, а при подобно отношение към сериозните проблеми  нейното поколение ще трябва да ги решава. Тя е създател на глобалното движение на ученици и студенти „Петъци за бъдещето“ за борба с глобалното затопляне, припомня Лента.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Руснака преди 4 години
А някои не си пият хапчетата за сън, а продължителното безсъние води до халюцинации.Всъщност тази Грета, много трудно я намерихме.. наистина беше много на дълбоко се ровихме да я изкопаем, че да повлияе така на всички. Тя е уникалния профил, от който се нуждаехме.Сега, трябва да видим как ще са следващите избори и Тръмп да се "преизбере" ... а да и има едно две торнадота да пуснем, за да накараме костенурките да обърнат миграцията, което ще повлия на любовния живот на брюнетките
133
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Има едно стихотворение,много подходящо за темата-"Ето Путин виноват".Веднага излиза при търсене.Впрочем,ако Русия имаше възможностите да върши всичко,в което я обвиняват-отдавна да е спечелила войната.
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, спокойно мога да кажа, че по-голям абсурд не бях чувал до този момент.
131
1
 
13
 
! Отговори
obongo преди 4 години
Ако не е тая Русия вече и новините не мое си направите...ако незнаете руснаците са избили динозаврите,също така са избили и индианците....*** същност са руснаци ама са се боядисали,Хитлер също е бил руснак(генерал от НКВД)...абе кво се сетите руснаците са виновни мамицата им...
130
2
 
12
 
! Отговори
хахахахааааа........ преди 4 години
Русия финансира само Плевенлиев...........
129
2
 
7
 
! Отговори
Тео преди 4 години
На времето, един циничен, но умен пълководец е казал - когато орлите спрат да говорят, започват папагалите! Честито, Грета! Честито страхливи европейски и руски либерали ... когато мозъкът стане папагалски, винаги се намира един орел който да го изпие ... рано или късно!
128
1
 
23
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
Аха, значи Русия, а не Сорос, финансира яхтеното пътешествие на Грета с 80 придружаващи лица до Ню-Йорк.
127
1
 
4
 
! Отговори
До Авторката преди 4 години
Проф. Йпрг Мойтен е шеф на АзГ, национал-консервативна партия, обявяваща се против санкициите и имаща добро отношение към Русия и Путин. В Германската преса въпросът на Мойтен се третира като ПРОВОКИРАЩ въпос, свързан с "хибридната заплаха". Заглавието на статията е силно подвеждащо.
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу климата,само Путин!
125
1
 
16
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Най-големите залежи на въглища и природен газ са в Русия. Аз по-голяма простотия не бях чувАл скоро.
124
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех си, че е рубладжийка.
123
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На времето са обвинявали за всички свои лоши действия Дявола - универсалното зло. "дявола ме изкуши, той ме накара".Сега тази роля се падна на Русия.
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дете е на Путин и точка!
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е Русия, Израел е.
120
1
 
22
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
И как я финансира Путин ? В рубли ли ? Туй джудже няма две копейки в джоба , да финансира искал ....... Значи Путин и плаща пътуванията ... Путин и съдейства да се повози на яхтата на принца на Монако Казираги..... Путин и уговаря интервютата с световни медии и се грижи постоянно да е в новините ... Путин и урежда речите пред ООН и други световни събития , щото ако не знаете там не пускат кой да е да говори от трибуната ... Путин ще да е ... ....Хаха. Абе вие НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ?
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Юрий Безменов е маша на ЦРУ. Вярно е, че преди 30 години е разказвал за това, което виждаме днес, че методите и целите са точни. Но, доказателства, че Русия е зад това няма и до ден днешен.Освен ако не казваш, че Сорос и американските евреи (зад Гугъл, Фейсбук и много други компании) са всичките агенти на КГБ (понастоящем ФСБ).Само да не изкараш, че САЩ са васали на СССР, че става сложно :D
118
7
 
1
 
! Отговори
преди 4 години
Логиката на подобни дългосрочни акции е проста и е обяснена детайлно от съветския дезертьор Юрий Безменов още през 80-те. Лекциите му за методите на КГБ са налични в ютуб.С две думи, целта не е някакъв краен успех на пропагандираните идеи, а деструктивно тяхно влияние върху други аспекти на живота. Обикновено същите тия идеи не хващат дикиш и се критикуват в самия СССР.С което не тяърдя, че случая с екоактивистите е такъв, а отговарям на чуденката на някои коментиращи.
117
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия, на която основния и приход са от продажба на въглеводороди финансира екоактивисти...по-голяма тъпня не бях чел скоро. Което потвърждава, че крайно мало.умни хора са се наместили в европарламента...
116
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех си, че това е руски проект като я гледах тази как се пули, зъби и крещи.
115
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В днешно време трезвите се считат за платени.